Komeat Tammatähdet päättivät keskiviikkoillan Toto65-kierroksen.

Sokerina pohjalla oli suomenhevostammojen kisa, ja millainen taisto siinä nähtiinkään! Juliette Lax paineli Ari Moilasen säätelemänä keulilla paalulta startanneena reipasta tahtia karkuun. Suosikki Carmela sai taivaltaa kirikierroksen toista ilman vetoapua, ja loppukaarteessa näytti siltä, että keulahevonen karkaa.

Maalisuoralla Esa Holopaisen kannustama Carmela alkoi kuitenkin saavuttaa ja Mika Forssin ajokki Salasana hamusi myös voittotaistoon. Maalilinjaa läheni tasapäinen kolmen hevosen rintama, josta keskimmäinen, Seppo Suurosen valmentama Carmela, kurotti linjalle parhaiten.

“Jouduttiin nyt Carmelan kanssa tekemään täysi päivätyö”, Holopainen huokaili.

“Välillä Juliette tuntui jo karkaavan. Ehkä Carmela ei ollutkaan aivan yhtä terävä, kuin viime keskiviikkona. Viikon starttiväli saattoi olla nyt lyhyenpuoleinen.”

Illan älyttömimmän esityksen teki monesta muusta kovasta suorituksesta huolimatta Risto Airaksisen tallin Part Two. Lämpöisten Tammatähden suosikki Amazing Soul pääsi odotetusti piikkiin, ja Airaksisen tamma puolestaan joutui kiertämään alkumatkan kolmatta rataa johtavan rinnalle. Asetelma lupaili siis suosikkivoittoa. Kun Airaksinen antoi viimeisellä takasuoralla palaa, ei Part Two jäänyt kuitenkaan odottelemaan, ja suosikki sai varmistella kakkospalkintoa. Voittoaika 13,3 täydellä matkalla oli kovaa valuuttaa kylmässä kevätillassa, vaikka kavioura olikin tosi hieno.