Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Celebrity Lane, 41,75 %, 1,20 euroa
Toto65-2: 1 Santamaan Nooa, 1,29 %, 44,90 e
Toto65-3: 10 Amazing Warrior, 21,90 %, 152,80 e
Toto65-4: 11 Zeus Kemp, 32,27 %, 321,10 e
Toto65-5: 14 Vieskerin Virva, 8,35 %, 1811,00 e
Toto65-6: 2 Sunbeam, 2,85 %, 42558,60 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 42558,60 euroa
Viisi oikein 408,90 e

Vaihto: 227 341,60 euroa

Tommi Kylliäisen ohjastama Celebrity Lane kukisti keulassa vetäneen Tapiro Jetin Vermon maalisuoralla.

Toto65-1: Tulisessa alkurynnistyksessä sisäradalta lähtenyt Massive Clout puolusti asemaansa aluksi Tapiro Jetiä vastaan, mutta Iikka Nurmonen laski Tapio Perttusen ajaman Tapiro Jetin pian edelleen.

Erkki-Pekka Mäkinen satsasi kasikaistalta myös lähtöön ja eteni Fast Timen kanssa toiselle ilman vetoapua. Celebrity Lane pääsi tämän taakse herkkupaikkaan, jossa sai odotella kiriinsä lähtöä aina loppukaarteeseen asti.

Celebrity Lane iski maalisuoran alussa halukkaasti Suomessa avanneen Tapiro Jetin rinnalle, joka vastasi. Sata metriä ennen maalipaalua ote alkoi siirtyä suosikkikaksikosta enemmän pelatulle Celebrity Lanelle, joka vei mailin matkan lopulta hallitusti mukavalla voittoajalla 11,8a.

“Toiseen ulos päästiin ajamaan, ja vauhti oli koko ajan kovaa”, Tommi Kylliäinen kertasi. “Saatiin lähteä kiriin, kun haluttiin, ja hevonen oli koko ajan hyvän tuntuinen. Tapiro Jet tarjosi kovan vastuksen, mutta koko ajan oli tunne, että ohi menee. Sata metriä ennen vetäisin laput, niin meni selvästi ohi.”

Matias Salon valmentamalle Celebrity Lanelle ykköstila oli jo kauden kahdeksas, mutta ensimmäinen sitten kesäkuun.

Toto65-2: Heti toiseen kohteeseen saatiin suosikkivoittajan jälkeen kunnon jymypaukku, kun Pertti Puikkosen ohjastama Santamaan Nooa johti alusta loppuun.

Heti kiihdytysvaiheessa tapahtui paljon. Viime viikolla Vermossa voittoa juhlinut Teilor hamusi keulapaikkaa, mutta laukka vesitti ne aikeet. Pian oli suosikki Myllyn Vilin vuoro laukata, ja se jäi taivaltamaan toiselle ilman vetoapua.

Miia Takalan valmentama Santamaan Nooa sai pistellä avauslenkin keulassa 30,0-vauhtia, jolloin paukkuja jäi loppuun. Maalisuoralla prosentin kannatuksen kerännyt yllättäjä piti ulkoa pitkällä kirillä rymistelleen Pelipisteen takanaan varmoin ottein.

“Sain keulat, ja hyviä hevosia laukkasi. Pakkohan se oli sitten keulasta ajaa. Hevonen on koko ajan ollut tuloillaan, mutta viime metrit ovat olleet hakusessa, mutta nyt repi maaliin asti hienosti”, Pertti Puikkonen kehui.

Santamaan Nooa oli voittanut viimeksi vuoden 2016 kesänä Turussa.

Toto65-3: Derbysarja päättyi murskavoittoon, kun Ari Moilasen ajama Amazing Warrior oli aivan suvereeni.

Tommi Kylliäinen hamusi jo toista 65-voittoaan, kun otti suosikki BWT Crusaderin kanssa heti keulapaikan hallintaansa. Nelivuotias oli kuitenkin menopäällä ja hurjasteli avauskierroksen 13,0-kyytiä.

Ari Moilanen käänsi Amazing Warriorin kolmannelle viimeisellä takasuoralla ja Seppo Mäntyniemen valmennettava kiihtyi hetkessä ylivoimaiseen vauhtiin. Se ohitti keulahevosen nopeasti ja voitti ylivoimaisesti komealla ennätystuloksellaan 13,0a / 2100 metriä.

“Oli kyllä todella hyvä kyyti”, Ari Moilanen hymyili. “Hevonen voitti vaivatta, vaikka lopetti kymppiä. Se tuli tosi herkästi maaliin. Muiden takana ei tuntunut mitenkään innokkaalle, mutta vapaalle lähdettäessä lähti ihan eri malliin. Se tuli ihan riehumalla maaliin.”

Amazing Warriorin voitto oli jo neljäs putkeen. Menestys on tullut Seppo Mäntyniemelle iloisena yllätyksenä.

“Saanut niin paljon tehdä töitä hevosen kanssa, että tässä pisteessä ollaan. Sillä oli mielestäni uransa kovin lähtö tänään. Se on yllättänyt menemisellään viime kuukauden, en osannut tällaista odottaa.”

BWT Crusader tuli kaukana voittajan perässä toiseksi. Paddock’s Star oli selvien marginaalien lähdössä kolmas. Miss Maverick laukkasi vajaa kierros juostuna parijonosta.

Toto65-4: Voimaliiga oli Hannu Torvisen ohjastaman Zeus Kempin näytös.

Alussa Stanley Savage puolusti sisäradalta paikkansa, mutta toisen puolikkaan alussa Tuomas Pakkanen riisti paikan itselleen Elliot Webin kyydissä.

Markku Nieminen mieli Still Loving Youn rattailla takaa eteenpäin kierros juostuna, mutta Hannu Torvinen lähti edestä samassa eteenpäin ja eteni puolimatkassa kyselemään keulapaikkaa, joka ei ollut tarjolla. Kierros myöhemmin Zeus Kemp hankki otteen keulahevosesta ja karkasi voittoon komealla ajalla 14,5 / 3120 m.

“Oikein hieno oli tänään. Olisin halunnut ajaa hiljempaa johtavan rinnalla, mutta hevonen oli jo tosi innokas ennen lähtöä. Vähän hirvitti, mutta takasuoralla kun päästiin keulaan, tiesin tosi paljon varaa olevan”, Hannu Torvinen kertoi.

Suosikki Still Loving You pakitti takaisin hännille Zeus Kempin hyökätessä eteenpäin ja nousi sieltä kolmannelle 1300 metriä jäljellä, mutta jäi neljänneksi. Double Boost puristi kakkosrahoille ennen Tango Vangia.

Toto65-5: Tammatähdessä Vieskerin Virva otti kauden avausvoittonsa.

Santtu Raitala avasi Joivauksen kanssa keulaan ja keulaspesialistilla kokeiltiin siitä, jolloin suosikki Metsärinteen Valta jäi johtavan rinnalle.

Huimariina lähti jo vajaa kierros juostuna kolmannelle siellä taivaltaneen Fannikan kantaan ja etusuoralla jo neljännelle. Loppukaarteessa Huimariina iski kärkiparin rinnalle, ja Joivaus oli lyötä. Pian myös Metsärinteen Vallan vastarinta murtui, mutta ulkoa Vieskerin Virva ja alkuun laukannut Liisan Tulilintu rymistelivät tuntumaan.

Liisan Tulilinnun Huimariina torjui, mutta Vieskerin Virva jyräsi linjalla niukasti ohi ja otti kauden avausvoittonsa.

“Tamma on tehnyt tosi hyviä startteja, mutta voittamatta”, Mika Forss alusti. “Ehkä paras terä kesällä puuttui, mutta vuotta ja hyviä kelejä on jäljellä, joten ajetaan kilpaa. Nyt saatiin hyvä päänahka. Tamma näytti jo viimeksi, että on ilmojen viilettyä paljon skarpimpi.”

Toto65-6: Kierros päättyi yllätykseen, kun Sunbeam kiri kolme prosenttia veikattuna parhaaksi.

Lähtöön tuli, kuten ennakkoon moni kaavaili, kova matkavauhti. Kasiradalta kärkeen ladannut Al E.Gador Zet veti kierroksen 13,0-lukemiin ja jaksoi toiseksi.

Hannu Torvisen ensimmäistä kertaa ohjastama Sunbeam iski takasuoralla rinnalle ja jyräsi ratkaisumetreillä varmasti ohi.

“Lämmityksessä oli ensitapaaminen hevosen kanssa”, Hannu Torvinen paljasti.”Oikein kiva ja kiltiajoinen oli. Muutama rinki ajettiin ja tutustuttiin. Se oli kyllä hyvän tuntuinen siinä. Sunbeam oli hyvän tuntuinen lähdössäkin, joten noustiin 2. ulos, että saatiin hevoselle täysi mahdollisuus ja se käytti sen hyvin.”

Sunbeam meni täyden matkan aikaan 13,2a.