Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 3 Coldspring, 37,05 %, 3,80 euroa
Toto4-2: 12 Sentter, 17,86 %, 7,40 e
Toto4-3: 8 Calgary, 2,70 %, 119,60 e
Toto4-4: 4 Winner Journey, 55,10 %, 127,10 e

Vaihto: 62 371,04 euroa

Santtu Raitalan ohjastama Coldspring hoiteli Jyväskylän Toto4-avauskohteen hallitusti kirivoitolla.

Henri Bollström oli kiireisin mies kiihdytyksessä Västerbo Locksmithin rattailla. Kaksikko latasi vetotöihin ja sai 1500 metriä maaliin Tapani Salojensaaren ajokin Capo Birdlandin rinnalleen.

Päätöspuolikkaan alussa Capo Birdland hankki otteen keulahevosesta, mutta samassa suosikki Coldspring kiri kolmatta ja iski loppukaarteessa Capo Birdlandin kimppuun. Viisivuotias tamma jyräsi tämän ohi kevyesti maalisuoralla ja voitti kilometriajalla 15,7a / 2100 metriä.

“Coldspring oli ehkä vähän myöhäinen varsa ja on valmistunut pikkuhiljaa. Se on syntynyt ihan heinäkuun lopulla, eli on oikeasti myöhäinen ja kasvanut hitaasti”, Katja Ampuja tamman taustavoimista kertoi.

Taisto kakkosrahoista oli tiukka. Capo Birdland piti niukasti Mikael Pitkäsen ajaman Piquent Striden takanaan.

Killerin erikoisuus Open Stretch -kaista ei ole näissä raveissa rataolosuhteiden takia käytössä.

Toto4-2: Ville Koiviston suojatti Elis Halm rynnisti auton takaa lujaa matkaan kylmäveristen ryhmäajossa ja nappasi keulapaikan itselleen. Valjakko ei jäänyt takarivistä startanneita suosikkeja odottelemaan, vaan piti liekin lepattamassa.

Elis Halmilla riitti menovettä vielä maalisuorallakin reippaasta matkavauhdista huolimatta. Silloin nähtiin Villejen taisto, kun Ville Pohjolan ajokki Sentter pääsi sisäradalta irti ja iski keulahevosen kimppuun ja ohi. Janita Ilomäen valmennettava voitti ennätystuloksellaan 28,0a / 2140 metriä.

“Sentter tuli mulle 2,5 vuotta sitten. Se oli välissä kolme vuotta ratsuna ja ostin sen itselleni harrastuskäyttöön. Sen kanssa on saanut tosi paljon töitä tehdä ja kaikki miettiä tarkkaan miten toimitaan, että on päästy tähän pisteeseen. Paljon on ratsasteltu ja mahdollisimman monipuolista työtä tehty. Päätä koitettu huoltaa kaikella tapaa”, Janita Ilomäki kertoi.

Toto4-3: Erittäin tapahtumarikas koitos päättyi suuryllätykseen, kun Henri Bollströmin ajama Calgary otti uransa toisen täysosuman ennätystä sivuavalla täyden matkan tuloksella 17,1a.

Suosikki Mark More menetti sisäradalta keulapaikan kiihdytyksessä, mutta nappasi paikan takaisin itselleen. Pian Mint Choco hyökkäsi Harri Kotilaisen käsistä kimppuun ja se otti paikan johtavan takaa.

Matkavauhti äityi avauslenkin osalta reippaaksi, jolloin kenttä kääntyi maalisuoralla. Ulkoa kirivät Calgary ja Angel Of Nazareth, joista ensin mainittu veti siis pidemmän korren. Mark More kampesi lopussa ulospäin, jolloin Mint Choco pääsi sisäkautta etenemään kolmanneksi.

“En voittoa odottanut, kun oli huono lähtöpaikka, ja hevonen viimeksi Kuopiossa nihkeä. Juoksukin meni vaikeaksi, mutta hevonen runttasi hyvin. Nyt on suunta oikea”, Henri Bollström kertoi Seppo Suurosen suojatista.

Toto4-4: Päätöskohteessa Iikka Nurmosen ajama Winner Journey näytti, miksi oli koko kierroksen pelatuin osallistuja. Kuusivuotias latasi heti kiihdytyksessä kärkeen. Nurmonen pyysi päätöspuolikkaalla lisää vauhtia, jolloin Winner Journey polkaisi lopun kerrassaan 11,0-kyytiä ja voitti helposti.

“Kuukauden päästä kun päästään kenkiä tältä riisumaan, niin voi olla aika liukas. Kuopio Stakes -viikonloppuna olisi mielenkiintoista kokeilla kahdenkympin ryhmässä. Se 76-lähtö kiinnostaisi kovasti”, Tapio Hoikka jutteli tallinsa Winner Journeysta.

Winner Journey teki voittotuloksen 15,4a / 2140 m.

Kaukana voittajan takana toiseksi rutisti 2. sisällä ravannut Bewitch BoyRosemary Yankee ylsi kolmosrahoille.