Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 6 Core Catcher, 20,96 %,  3,82 euroa
Toto5-2: 10 Lakan Leija, 2,31 %, 57,20 e
Toto5-3: 2 Credit To Love, 32,66 %, 95,85 e
Toto5-4: 7 Callela Einstein, 18,95 %, 393,83 e
Toto5-5: 3 Perfect Rainmaker, 36,84 %, 609,40 e

Vaihto: 89 067,40 euroa

Antti Teivaisen suojatti Core Catcher osoittautui Teivon 3-vuotislähdön etevimmäksi. Antti Teivainen kehui lähdön jälkeen kolmivuotiaan parantaneen suorituksiaan lähtö lähdöltä. Varsalähtö avasi illan totovitosen.

Toto5-1: Antti Teivainen latasi Core Catcherin kanssa auton takaa hippulat vinkuen kärkipaikalle. Ari Moilanen kysyi paikkaa itselleen Believerin rattailla, mutta sen kohtaloksi jäi paikka toisella ilman vetoapua.

Toisen puolikkaan alussa Markku Nieminen latasi Callela Edithin kanssa kolmannen kautta kärjen tuntumaan ja painui aina keulapaikalle asti.

Maalisuoralla Believer jyräsi ohi Callela Edithin. Core Catcher pääsi 2. sisältä vapaalle väylälle ja tuli loppumetrit siksi hyvin, että ehti vielä ohi Believerin ennen maalipaalua.

”Core Catcher on tosi nopea lähtemään, että sai kyllä keulat ihan istumalla. Ajattelin, että ajetaan keulasta, mutta Markulla tuli niin ahnaasti rinnalle, että kun tämä ei ole mikään tärkein lähtö hevoselle, että ajellaan perässä”, Antti Teivainen selosti.

”Core Catcher on pikkuisen laiskansutjakka menemään, että sitä pitää patistaa koko ajan. Loppusuoralla se oli laiska, mutta suoran puolivälissä tuntui, että tämä käännetään voitoksi. Se on joka startissaan mennyt paljon eteenpäin, joka hyvä asia. Fiksu hevonen, ettei voi kuin hyvää odottaa. Toivottavasti se olisi syksylläkin kunnossa”, Antti Teivainen suunnitteli.

Kakkossuosikki Core Catcher korjaili ennätyksensä lukemiin 14,6a/2100 metriä.

Mask Off kiri takaa kolmanneksi. Callela Edith taipui hieman lopussa. Suosikki Stonecapes Thor oli 2. ulkoa vaisu.

Toto5-2: Kylmäverivoltissa yllättäjävaljakot kävivät lopulta voittotaiston, ja pikakomennuksella Lakan Leijan kyytiin pyydetty Santtu Raitala pääsi voittajakuviin.

Mattilan Miina avasi terävästi kärkipaikalle ohi Laylan, joka ei saanut kärkipaikan menetettyyään koskaan kirimahdollisuutta.

Santtu Raitala kierrätti Lakan Leijan toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Se pisteli kärkeen maalisuoralla, mutta sai tiukan haasteen takaa iskeneeltä Varjonovalta, joka jäi kuitenkin niukasti hopealle.

Santtu Raitala ajoi Erkki Tuomaalan treenaamaa Lakan Leijaa ensimmäistä kertaa.

“Olen nähnyt paljon hevosen lähtöjä, ja äsken sattui kiva väli äskeisellä lämmitysjalla, ja vakikuski Länsimäen Juha antoi hyvät ohjeet, että pystyi hevosen kanssa menestymään”, Santtu Raitala kiitteli. “Meidän vetoavusta nauttinut Varjonova antoi tiukan haasteen, mutta oli sellainen tuntuma, että Lakan Leija haluaa tänään voittaa.”

Suosikki Liisan Tulilintu teki pahan lähtölaukan jälkeen väkivahvan paikkauksen, mutta mahdoton oli mahdotonta.

Toto5-3: Hannu Torvinen ajoi illan kolmannen voittonsa, kun Credit To Love kiitti tasaisesta reissusta kirivoitolla.

Lähtöön saatiin reipas matkavauhti. Seppo Markkula otti Spill The Beansin kanssa keulapaikan kiihdytyksessä, eikä päästänyt sinne mielinyttä Prodigy Sharkia edelleen. Avauspuolikas karkasi 10,5-vauhtiseksi.

Spill The Beans ei saanut jatkossakaan mitään ilmaiseksi, kun kolmannelle juuttunut Paddock’s Star höyrysi etusuoralla rinnalle rajusti prässäämään. Paddock’s Star painosti itsensä keulaan viimeisellä takasuoralla, mutta siinä kohtaa oli jo selvää, että edellä mainittujen juoksuista oli tullut aivan liian raastavia.

Prodigy Shark eteni ensin kärkeen, mutta Sanna Kuusimäen valmentama Credit To Hope hankki siitä nopeasti otteen, joka piti maaliin saakka. Cavalier otti pronssisijan.

“Monta vaihetta oli lähdössä. Toki mekin tavallaan oltiin vauhdissa mukana, mutta meidän ei tarvinnut tehdä peiliikkeitä kuin viimeisellä takasuoralla. Hevonen lähti hyvin kirimään, joten hyvä fiilis oli”, Hannu Torvinen sanaili.

Credit To Hope voitti 2100 metrillä ennätyksellään 13,4a.

Toto5-4: Harri Koivusen tallin Callela Einstein palasi tauolta voittokantaan komealla suorituksella.

Kierroksen pelatuin osallistuja In Royalty Boko kiihdytti heti keulaan, mutta Santtu Raitala katsoi parhaimmaksi luopua paikastaan, kun Olli Koivunen tuli Callela Einsteinin kanssa voimalla rinnalle toisella puolikkaalla.

Callela Einstein pyrki loppukaarteessa karkumatkalle. Sitä viimeisellä takasuoralla hiilostanut Right Broline tiputti 2. sisälle, jolloin In Royalty Boko joutui parantelemaan lopussa toista rataa pitkin. Se ei ehtinyt tavoittaa Callela Einsteiniä, joka teki täydellä matkalla uransa parhaan noteerauksen 12,5a, ennen maalia,

“Katsoin, että Santun hevonen joutui aikatavalla avaamaan. Katsoin, että se kävi kuumana, ja otettiin riski, että olisiko keula tarjolla, ja päästiin sinne”, Olli Koivunen perusteli ajoaan.

“Takasuoralle tultaessa Jamppa alkoi kiristää rinnalla tahtia, ja hevonen tuntui mahtavan hyvälle. Näyttää, että tauko teki Einsteinille vaan hyvää. Mielenkiinnolla odotellaan jatkoa, kun hevosessa on paljon hyviä ominaisuuksia, että on nopea startista ja tulee kaikenlaisilla juoksuilla”, Olly Koivunen myhäili.

Toto5-5: GLi Grand Prixin finaalissa jaettiin illan paksuin setelinippu, kun voittajaa odotti 12 000 euron potti. Antti Teivaisen ohjastama Perfect Rainmaker oli kirivaiheessa pitelemätön.

Tapio Mäki-Tulokkaan treenaama Perfect Rainmaker kiri kolmatta rataa toisena Albino Braven takana kohti kärkeä rymistellyt voittokone jatkoi loppukaarteessa neljännelle ja spurttasi erottuvaa vauhtia helppoon ykköstilaan.

“Lähtöön ei voitu satsata, kun hevonen oli aavistuksen epävarma. Onneksi oltiin hyvällä paikalla toisella radalla. Katsottiin, että joku paikka saadaan, ja niin kävi”, Antti Teivainen kertoi alkumatkasta. “Hevonen tuntui koko ajan hyvälle käteen, ja Tapsa kun lähti kiertämään, saatiin vetoapua. Viimeisessä kurvissa hevonen oli niin tuoreen tuntuinen, että ajattelin meidän voitosta tappelevan, jos ravilla selvitetään viimeinen kurvi. Jonkin verran jäi varastoon, että hevonen tällä hetkellä on hyvällä mallilla.”

Bismarck Comery erottui kirivaiheessa voittajan lisäksi, ja se tuli hänniltä hopealle. Speak Of The Devil yllätti kolmossijallaan.

Ennen pääpelin kohteita ajettiin erikoisempi lähtö Fire ’n Ice, jossa kylmäveriset ja lämminveriset kisasivat vastakkain. Kylmäveristen perusmatka oli 1640 metriä, lämminverisillä taivalta riitti 2000 metrin ajan.

Nopeimmat kylmäveristen jäivät tavoittamatta, ja Hannu Torvisen ajama Sofianna Pee nappasi muhkean 4000 euron ykkösrahan ennen sille vetoapua keulassa tarjonnutta Vastatuulta.

”Päästiin hyvin matkaan ja hyvän hevosen perään. Siinä oli hyvä ajaa, ja tarvitsi vasta lopussa kääntää. Hevonen voitti kyllä tosi varmasti”, Hannu Torvinen kertoi Jouni Miettisen valmennettavasta.

Ravien neljännessä lähdössä nähtiin loppusuoralla ikävä tapahtumaketju, joka käynnistyi, kun Sorretun Voima törmäsi Merran Petran kärryyn, ja Hannu Hietasen ajama Sorretun Voima kaatui radan pintaan. Takana tullut Petri Myllymäen ajokki Humu-Liisa törmäsi Sorretun Voimaan ja Hannu Hietaseen, ja Myllymäki putosi radan pintaan.

Tuomaristo kommentoi tapahtumaa seuraavasti: ”Loppusuoralla nro 9 (Merran Petra) nousee 2. radalle suljetulta paikalta aiheuttaen kolarin, jossa häiriintyy kaksi valjakkoa. Nro 9 hylättiin murtautumisesta.” Tuomaristo muisti Hannu Rinnettä 43 euron sakolla ja ajokiellolla ajalle 3.7.-30.7.2020.

Radalta kerrottiin, että edellä mainitut kuskit tarkistettiin paikan päällä ensiavun toimesta, ja varmuuden vuoksi Hannu Hietasen loppuillan ajokeille vaihdettiin eri ohjastajat. Radan kuulutuksessa kerrottiin myös, että kolarissa osallisena olleet hevoset tutkittiin, ja ne selvisivät pinnallisilla vaurioilla.