Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 13 Costatantisoldi, 3,50 euroa
Toto65-2: 5 Angelico, 38,80
Toto65-3: 14 Hevillä, 59,80
Toto65-4: 3 Global Spellbound, 263,20
Toto65-5: 11 Snowdon, 352,20
Toto65-6: 2 Twigs Voici, 384,80

Kuusi oikein -voitto-ouus 384,80 euroa
Viisi oikein 15,40 e.

Ensi viikonlopun Vermon Kuninkuusraveista johtuen viikon Toto65-kierros päästellään Forssan Pilvenmäellä. Kierros starttasi Risto Airaksisen valmentaman Costatantisoldin voitolla.

Risto Airaksisen suojatti Costatantisoldi starttasi matkaan 20 metrin pakilta, mutta valjakko pääsi kiihdytyksessä mukavaan paikkaan 4.ulos. 12-vuotias konkari sai Heidi Alelta vetoapua ja tavoitti keulasta karkuun pyrkineen Bestsellerin ja Pekka Korven kreivin aikaan.

Costatantisoldi kiri kauden ensimmäiseen täysosumaansa tuloksella 14,8 / 2140 metriä.

“Juoksu meni paremmin kuin hyvin. Korpi näytti karkaavan kierros maaliin, joten läksin kolmannelle. Hevonen ei tuntunut voittajalta, kuin viimeisellä 50–100 metrillä”, Airaksinen paljasti.

Talvella usein hyvin menestyneen Costatantisoldin nykyvire on Risto Airaksiselle positiivinen yllätys.

“Ihmeellinen asia, että ruuna on mennyt hyvin tänä kesänä. Hengityksen kanssa sillä on ollut vaikeuksia ja se on ollut kesällä ennen laitumella. Näköjään hevonen juoksee vanhoilla päivillään hyvin kesälläkin”, Airaksinen kehui suojattiaan.

Bestseller rutisti toiseksi ennen Ari Moilasen ajokkia Heidi Alea.

Toto65-2: Suursuosikki sai taipua.

Antti Teivainen piti kiihdytyksessä helposti keulapaikan hallussaan Big Mollyn rattailla. Valjakko joutui vetämään kierroksen 14,0-vauhtia ja se joutui taipumaan lopussa pronssille.

Mika Forss ei pitänyt Cooper Hossin kanssa kiirettä häntäjoukoissa vielä viimeisellä takasuoralla. Viimeisen puolikkaan alussa pelipankki rynnisti vauhdikkaaseen rynnistykseen, mutta Joni-Petteri Irrin ajokki Angelico piti kaksintaistossa pintansa ja otti yllätysvoiton tuloksella 15,7a / 2140 metriä.

“Yllätti kyllä, kun Mikan hevonen pystyttiin lyömään. Se on tosi kova laite. Aika varma olin, että se menee meistä ohitse, mutta sitkeästi tamma vastasi”, Irri kehui ajokkiaan.

Toto65-3: Kylmäveristen pitkällä matkalla ei parhaasta jäänyt epäselvyyttä.

Hannu Torvisen kuskaama Rikasson veti keulassa kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta Jouko Tarvaisen iskiessä Hevillä kanssa eteenpäin ei Rikasson tai muutkaan pysyneet Hevillän kyydissä.

Hevillä karkasi jo viimeisellä takasuoralla kohti ylivoimaista voittoa. Voittotulos oli 29,5 / 3160 metriä.

“Yritin ajaa monesti etukäteen lähdön, mutta on se perhanan vaikeaa, kuten itse ajaminenki. Vauhti tuntui löysälle, joten ajattelin pojan antaa mennä eteenpäin. Katsottiin kestääkö rahkeet ja kyllä kesti”, Tarvainen sanaili.

Tauolta palannut Harri Koivusen ajokki Naputus kiri toiseksi ennen Pertti Puikkosta ja Rollingia.

Toto65-4: Enintään 17 500 euroa tiennanneiden ryhmäajo oli pikkuyllättäjän heiniä.

Jukka Torvinen hyppäsi ensimmäistä kertaa Global Spellboundin rattaille. Valjakko matkasi johtavan takana – 2. ulkona, josta ruuna kiri niukkaan voittoon tuloksella 13,8a / 1640 metriä.

Tosi hyvä juoksu saatiin ja tilat oikeaan aikaan. Se ratkaisi voiton”, Torvinen tiivisti.

Seppo Markkulan ajokki Rose Coger kiri toiseksi, Mervi Illikainen oli Wille Kempin kanssa kolmas. Suosikit Cattleya ja Roche’ Fans laukkasivat lähtöön.

Toto65-5: Suosikin vuoro juhlia.

Harri Koivunen kierrätti Snowdonin johtavan rinnalle 1,5-kierrosta maaliin. Viime kipailunsa Vermossa voittanut nelivuotias jyräsi siitä lopulta vakuuttavaan voittoon tuloksella 16,7a / 2640 metriä.

Ilkka Korven suojatti Yank Match jaksoi keulasta toiseksi, Seppo Markkula oli Girl On Firen kanssa kolmas.

Toto65-6: Tammavaltikan katsastus meni suosikille.

Pekka Korpi valtasi kiihdytyksessä vetojuhdan paikan Twigs Voicin kanssa. Antti Teivainen vaati Bosses Lilyn kanssa kyytiä, mutta Twigs Voici ei ollut moksiskaan vaan karkasi ylivoimaiseen voittoon tuloksella 13,2a / 2140 metriä.

“Hyvin tamma kesti ja hyväntuntuisesti meni. Hevosella oli huonoa tuuria välillä, kun se oli yskässä ja tuntui menevän taaksepäin”, Korpi muisteli menneitä hieman.

Johtavan takana matkannut Sylvie De Vie  toinen, Seppo Markkulan menestyskulku jatkui kolmossijalla Moonlight Cloudin rattailla.