Nuori Juho Ihamuotila ja kokeneempi Risto Airaksinen ovat kevään muotiyhdistelmä kotimaisilla kaviourilla.

Airaksinen valmentaa ja Ihamuotila ohjastaa. Tai oikeammin valmentavat yhdessä, ja välillä Airaksinen ajaa itsekin menestystä. Mutta Vermossa keskiviikkoiltana ajoi Ihamuotila. Toto65-kohteissa häneltä onnistui kaikki. Airaksinen valjasti keskiviikkopelin kohteisiin kolme, ja Ihamuotila ajoi maaliin ykkösenä kaikilla.

Ihamuotila muutti viime vuonna Ylöjärveltä tallinsa Hämeenlinnan Hietoisiin. Risto Airaksinen on valmentanut tilalla aiemminkin, mutta viime vuodet siellä valmensi Kati Lindsberg. Ihamuotilan siirron jälkeen Airaksinenkin palasi alivuokralaiseksi. Osa “Papan” hevosista treenaa edelleen kotitilalla Hämeenkoskella.

“Meillä on paljon yhteistoimintaa Airaksisen kanssa, paljon treenataankin yhdessä”, Ihamuotila kertoi.

“Kilvanajoon menee paljon aikaa, ja haluan keskittyä omaan valmennustoimintaankin, mutta onhan tämä lainaohjastaminenkin välillä kivaa.”

Kivaa on, kun hevoset kirivät ja taktiset valinnat onnistuvat. Winter’s Snowman kiri tuulispäänä Teräsmiesliigan kärkeen peräti viidennestä sisältä. Costatantisoldin kiri lähti toisesta sisältä ja väylä aukesi kreivin aikaan. Ihmeruuna Magnat pani tiukasti hanttiin Emma Väreen ohjastamana. Velvet Girl puolestaan hallitsi upeasti yllättäjänä johtavan rinnaltakin. Ihamuotilan rohkea ratkaisu ajaa keulan rinnalta, eikä sen takaa, palkittiin hattutempulla.