Costello oli Vermon ykköstähti. Ville Herttuan ori sai aivan mahdottoman juoksun mutta voitti silti.

Seitsemänvuotiaan suuren kyvyn kausi olikin alkanut upeasti, mutta keskiviikkona lähtöradalta 12 porukan venyessä vajaan 100 metrin matkalle tehtävä alkoi näyttää ylikäymättömältä. Costello oli tuon helminauhan viimeisenä.

Vihtiläisen Herttuan perheen ori on näyttänyt lähes yliluonnollisia voimia ennenkin, mutta tämän kerran juoksu oli yksi kovimmista. Mitään oikotietä ei löytynyt, vaan Herttua käänsi Costellon vajaat puolitoista kierrosta ennen maalia kolmannelle kiertämään, ja siellä valjakko vietti loppumatkan. Jyvät erottuivat akanoista, ja loppusuoralla suosikki työntyi kärkeen. Nappijuoksun saanut yllättäjä Sopun Haaste haastoi vielä tiukasti Antti Tupamäen kannustamana. Ville Herttua sai kuitenkin istua melko rauhassa Costellon hoitaessa homman.

“Vähän siten tuo meni kuin saattoi odottaakin”, Ville Herttua tuumi.

“Vaikeaksi meni, mutta hevonen oli taas älyttömän hyvä.”

Orimattilalaisvalmentaja Timo Korvenheimo yksi keskiviikkoillan nimistä. Hänen talliinsa tuli kaksi tolppaa Jarmo Saarelan ajamana. Sekä Mary Valentine että Ida Glitter voittivat keulasta – hyvin eri taktiikalla tosin. Mary Valentinella Saarela sai ajaa tosi rauhassa piikkipaikalla 2600 metrillä, ja loppukin sujui lähinnä pitelemällä kiinni. Ida Glitter joutui sen sijaan avaamaan “kymppiä”, ja sen jälkeenkin tuli prässiä.

Vaikka keli ei ollut mitenkään kesäinen, nyt alkaa olla taas ne ajat, jolloin keulahevoset jaksavat parhaiten vaikka alussa mentäisiinkin täysiä. Ja niin Ida Glitterkin veti kovasta spurttalusta huolimatta ylivoimavoittoon. Seuraavatkin sijat menivät sisäradan kiihdytykseen osallistuneille yllättäjille Trini Boylle ja M.T. Fridalle.