Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 4 Costello, 0,50 euroa
Toto76-2: 5 Hotshot Luca, 0,60 e
Toto76-3: 5 Wasa Thunder, 8,00
Toto76-4: 1 Tähtiheili, 594,20
Toto76-5: 11 T.Rex, 1062,10
Toto76-6: 2 Top Of The World, 35583, 20
Toto76-7: 9 Särkän Kalle, 94888,60

Seitsemän oikein -voitto-osuus 94888,60 euroa
Kuusi oikein 505,80 e.

Costello runttasi Killerin Kimaran voittajaksi tiukasta kolmen huippuravurin rintamasta.

Talvikaudella voitosta voittoon kulkenut Costello palasi kilparadoille reilun kuukauden tauolta, koska orin päivät kuluivat astutusten parissa. Uusi puuha ei ollut ainakaan vienyt Costellon juoksuhaluja, päinvastoin.

Esa Holopaisen kuskaama Pikkukahveli latasi lähdössä keulaan ja piti liekin lepattamassa väliajoin 18,5-21,0-21,5. Costellon ja Risto Tupamäen kohtaloksi jäi paikka toisen radan veturina.

“Costello teki kiihdytyksessä sellaiset liikkeet, että laukka oli tosi lähellä. Kun päästiin toiselle radalle, niin ei hätäilty siinä, sillä tuntui, että nyt mennään vähän ylikovaa. Vahvuus on tämän ase, joten kuolemanpaikka ei ollut paha paikka”, Tupamäki kertoi.

Maalisuoralla nähtiin upea kolmen huippuoriin taisto, kun Jokivarren Kunkku syöksyi vielä Pikkukahvelin ja Costellon sisäpuolelle Open Stretch -kaistalle. Tilanne eli suoran aikana useasti, ja voittajaa sai jännittää aivan kalkkiviivoille.

“Laukka oli 100 metriä ennen maalia tosi lähellä, kun Costello otti sellaisia vaihtoaskeleita. Viisikymmentä metriä myöhemmin alkoi tuntua sille, että voitto tulee”, Tupamäki paljasti.

Costellon voittotulos 21,3a / 2140 metriä jää vain kymmenyksen Erikassonin nimissä olevasta Suomen ennätyksestä. Valiodivisioonan voitto palkittiin 10 000 eurolla.

Pikkukahveli rutisti tiukasta kärkirintamasta toiseksi ja jätti Jorma Kontion ja Jokivarren Kunkun himmeimmälle mitalisijalle.

Toto76-2: Kolmevuotiaiden kasvattajakruunun alkuerä oli suursuosikin näytöstä.

Mika Forss pääsi Hotshot Lucan kanssa hallinnoimaan juoksua keulaan, eikä parivaljakolla ollut kovassa lopetuksessa hädän päivää. Hotshot Luca voitti tuloksella 15,2a / 2140 metriä.

“Viimeisellä takasuoralla Ari (Moilanen) tuli hevosensa kanssa rinnalle, oli Hotshot Luca siinä laiska. Kun aukaisin siltä korvat, alkoi taas hymyilyttää”, Forss sanaili.

“Jos hevonen pysyy terveenä, voi sillä olla melko iso voittosumma kauden päätteeksi”, Forss ennusti kolmivuotiaalle menestystä kauden isoissa kisoissa.

Dancinginthedark oli Ari Moilasen hyppyisistä toinen, Antti Teivaisen kuskaama Le Gross Bill kolmas.

Toto76-3: Suosikkivoittajien jälkeen saatiin riviin pikkuyllättäjä.

Aleksi Kytölän treenaama Wasa Thunder jatkoi siitä mihin viime sunnuntaina Kajaanissa jäi. Ari Moilasen ajokki runttasi haastajadivisioonafinaalin voittoon johtavan rinnalta.

“Olin 4. sisällä, minne en halunnut jäädä. Ajattelin, jos joku nousisi eteen, mutta ei noussut. Vähän arvelutti miten hevonen suorittaa johtavan rinnalta, kun oli tosi hyvätasoinen lähtö. Laput vedin lopppusuoran alussa, niin ruunalle tuli yksi vaihde lisää”, Moilanen kiitteli.

Wasa Thunder nappasti 5000 euron ykköspalkinnon ennätystuloksellaan 14,2a / 2140 metriä.

Suosikki Juiceman kiri Heikki Mikkosen lainaohjastamana ulkoa toiseksi, Sir Robert puikkasi sisäkautta Sami Vehviläisen kannustamana maaliin seuraavana.

Toto76-4: Viisivuotiaiden kylmäveristen lähdössä jysähti jymypaukku.

Taistoon oli uskaltautunut vain yksi tamma, joka pääsi matkaan 20 metriä muita edempää. Henri Bollström sai vetää Tähtiheilin kanssa ensimmäisen kierroksen maltilla ja lasketteli kirikierroksen hurjaa kyytiä.

Tamman menovesi riitti perille saakka kevyesti. Se viiletti samalla uuden viisivuotiaiden tammojen SE:n. Kihin Tiinan nimissä ollut ennätys koheni 1,2 sekuntia ja kirjataan nyt lukemiin 25,2 / 2140 metriä.

“Ihmettelin viimeisessä kurvissa, kun ei muita näkynyt. Maalisuoralla oli laput vetämättä ja korvat kiinni. Varaa olisi ollut kiristää vauhtia”, Bollström paljasti.

Juha Kortekallion treenaama Råger oli toinen, Harri Kotilainen suojattinsa Lumi-Masin kanssa kolmas.

Suosikeista Ellin Sisu laukkasi lähtöön ja päätöskierroksen alussa uudelleen. Kakkossuosikki Caijus sortui kielletylle askellajille puolestaan päätöspuolikkaalla.

Toto76-5: Hopeadivisioonafinaalin vuoro.

Midnight Hour latasi Iikka Nurmosen kanssa keulaan. Kierros juostuna Mika Forss käänsi T.Rexin 2. ulkoa eteenpäin ja johtavan rinnalle. Kolmas puolikas hurjasteliin jo 11,5-vauhtia.

T.Rex jyräsi lopulta vakuuttavasti ohi keulahevosen 11,0-lopetuksessa, lähimmäksi lopetti Heikki Mikkosen ajama Big Headache.

T.Rexin voittotulos oli 12,8a / 2140 metriä.  Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas paljasti hevosen saaneen kutsun kovaan kilpaan.

“Kymi GP:hen meidät kutsuttiin, mutta en tiedä osallistumisesta. Siellä olisivat maailmanluokan hevoset vastassa, ja tämä on vasta noussut avoimiin lähtöihin. Lisäksi tällä on toivottavasti vielä vuosia edessä, joten startti voi olla liian kova”, Mäki-Tulokas pohti ja kertoi hevosen kokeilevan tänä vuonna vielä mahdollisesti muiden muassa Ruotsin hopeadivarissa.

Toto76-6: Killerin Eliitissä koettiin jymypaukku.

Juuso Holttisen treenistä aloittanut Top Of The World sai Esa Holopaisen tarjoamana maukkaan reissun 3. sisällä. Tuomas Korvenojan suojatti Jonesy veti keulassa kovaa kyytiä ja näytti karkaavan muilta, Top Of The World kuitenkin ehti lopulta varmaan voittoon.

Jonesy oli toinen, Workout Wonder kolmas Tommi Kylliäisen kanssa.

Lisää aiheesta myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilta.

Toto76-7: Kierros päättyi upeatasoiseen huippudivisioonafinaaliin.

Takaisin tasolleen palannut Särkän Kalle huilasi kesken kirinstä hetken aikaa 2. ulkona. Siitä kun Jani Ruotsalainen käänsi ajokkinsa pian kiriin, liikkui se omaa vauhtiaan voittoon.

Särkän Kalle voitti tuloksella 23,4a / 2140 metriä.

“Jotain pieniä sairasteluja hevosella varmaan on ollut, ja nyt kaikki palaset ovat kohdallaan”, Ruotsalainen kertoi.

Niko Jokelan ajokki Fiiling ehti lähtölaukkansa jälkeen toiseksi, A.T. Veeti oli Juha Länsimäen hyppysistä kolmas.