Risto Tupamäen ajokki Costello jatkoi voittokulkuaan alkulaukasta huolimatta.

Lähtölaukan jälkeen Ville Herttua valmentamaan Costelloon luottaneet saivat pureskella kynsiään, sillä valjakko jäi muista kymmeniä metrejä.

“En ota laukkaa omaksi, enkä laita sitä myöskään hevosen syyksi. Puolet karsinasta ehkä kuulivat lähetyskomennot. Luulin, että ainakin yksi volttikierros on vielä jäljellä”, Risto Tupamäki kertoi alun tapahtumista voittajahaastattelussa.

Costello rynnisti laukkansa jälkeen vauhdikkaaseen takaa-ajoon, ja Tupamäki kannusti ajokkinsa ulkoradoille heti, kun Costello saavutti muut vajaa 700 metriä juostuna.

“Matkavauhti tuntui hiljaiselle. Jos olisin odottanut viimeiselle takasuoralla asti, olisi eteen lähtijöitä ollut vaikka kuinka paljon.”

Huippukuntoinen ori eteni johtavan rinnalle toisen kierroksen alussa. Haalarihommat eivät Costelloa haitanneet, vaan se hankki johtavasta Hermanni Totkista otteen maalisuoralla vyöryen helppoon voittoon.

Kahdeksanvuotiaan Costellon kolmas peräkkäinen voitto tuli tuloksella 25,9x / 2120 metriä.

“Voima on Costellon paras ase. Se ole ollut maalissa vielä kertaakaan väsynyt. Tuntuu, että se on saanut lisää vauhtia ja kehittynyt hyvin. Ihan ykkössarjalainen se on”, Tupamäki kehui ajokkiaan.

Urallaan 23 kertaa voittaneen Costellon kasvattaja on Säteri Heli & Matti. Hevosen omistaa Herttua Hanna & Tommi.

Katso Costellon voittojuoksu videokirjastosta tästä linkistä.