Kuninkuuskilpailun tilanne 1. osalähdön jälkeen:

1. Costello, aika 2.50,8
2. Välähdys +0,4
3. Köppinen +0,6
4. Jokivarren Kunkku +0,8
5. Vieskerin Valo +1,6
6. Metkutus +1,8
7. Veeran Turo +1,9
8. Elias Intomieli +2,6
9. Vixen +4,0
10. A.T. Visku +4,3
Välkyn Tuisku hylättiin avausmatkalla loppusuoran laukan takia
Camri ei osallistunut kilpailuun

Risto Tupamäen ajokki Costello jyräsi avausosamatkan voittoon johtavan rinnalta Vermossa.

Kuninkuuskilpailun 2100 metrin kilpailu meni juoksunkulun osalta monen ennakkokaavailujen mukaan. Ville Korjus päräytti Välähdyksen kanssa vetotöihin, ja Risto Tupamäki otti Costellon kanssa paikan johtavan rinnalta. Jokivarren Kunkku seurasi Jorma Kontion kanssa johtavaa.

Välähdys ei saanut hengähtää hetkeäkään, kun Costello vaati koko ajan vauhtia. Ville Herttuan valmennettava jyräsi lopussa varmasti ohi Välähdyksen hurjalla voittotuloksella 21,3a / 2100 metriä. Voittoaika jää vain kymmenyksen Erikassonin nimissä olevasta Suomen ennätyksestä.

“Kuskin ei tarvinnut kuin istua kyydissä ja antaa mennä. Viimeiseen kurviin mentäessä meillä oli pieni yliote, mutta Välähdys kontrasi. Viimeisellä sadalla metrillä Costello sai yliotteen, ja mielestäni matkaa olisi saanut vielä olla vaikka sata metriä lisää, jotta olisi saatu tärkeitä kymmenyksiä etumatkaa”, Tupamäki sanaili.

Konkari Tupamäki suuntasi voittajahaastattelussa katsettaan huomisen mailin kisaan.

“Kovia lähtijöitä on sisäpuolella. Luulen, että keskitytään alussa pitämään hevonen ravilla. Vauhti jos tasaantuu, ajetaan eteenpäin, mutta sellainen tunne on, että koko matka mennään lujaa”, Tupamäki ennusti.

Välähdys piti keulasta toiseksi ennen Costellon perässä juossutta Köppistä ja Ari Moilasta.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit