Järjestyksessään 38. Valkeala-ajo oli Costellon ja ohjastaja Risto Tupamäen heiniä.

Viikosta toiseen häikäissyt Costello kesti Kouvolan Valkeala-ajossa suursuosikin paineet.

Tänä vuonna vain kerran voitotta jäänyt huippuori joutui jälleen kerran haalarihommiin, mutta jyräsi siitä huolimatta Camrin rinnalta väsymättä voittoon.

”Camri veti keulassa aika lujaa. Teki mieli pysyä 3.ulkoa pidempäänkin, mutta Camria ei voinut päästää kovin kauas”, Risto Tupamäki perusteli aikaista ratkaisuaan Costellon rattailla.

”Camri sai loppukaarteessa pienen etumatkan. Huomasin Tuomaksen (Pakkanen) käskevän ajokkiaan jo, joten ajattelin, ettei se enää lentoon lähde. Costellon vahvuutena on se, että se tulee aina loppuun saakka”, Tupamäki kehui ajokkiaan.

Costellon voitto palkittiin 10 000 eurolla, joten oriin vuosiansiot nousivat jo 64 000 euroon.

Perinteikkään Valkeala-ajon voitto merkitsi valmentaja Ville Herttualle paljon.

”Tänään jännitti yhtä paljon kuin tapaninpäivänä, jolloin olimme ensimäistä kertaa isojen joukossa. Nyt oman hevosen nimi on voittotaulussa, jossa lukee K.K. Kössin nimi kolme kertaa peräkkäin. Tämä voitto jää ikuisesti mieleeni.”

”Costello on nyt ansainnut jonkinnäköisen paussin. Ensi viikolla sen terveystilannetta katsotaan läpi”, Ville Herttua kertoi valmennettavansa jatkosuunnitelmista.

Kahdeksanvuotiaan Costellon kasvattajat ovat Heli ja Matti Säteri. Ville Herttuan lapset Hanna ja Tommi Herttua omistavat hevosen.