Vihtläinen suomenhevosori on tullut tunnetuksi ehtymättömistä voimavaroistaan, eikä lauantain esityksen perusteella syyttä!

Juoksu Vermon Toto76-lähdössä meni jälleen “mahdottomaksi”, mutta Costello vähät välitti. Taas kerran se kiersi ja kiersi ja oli lopussa lisämetreistä huolimatta selvästi vahvin. Tällä kertaa oriin rattaille palasi kokenut suomenhevoskuski Risto Tupamäki, joka ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan lähti ajoissa takarivistä startanneena “tien päälle”. Pitkä pätkä meni kolmatta rataa. Kierros ennen maalia päästiin johtavan Baletin Salaman ulkopuolelle. Loppukaarteessa muut jäivät keulahevosen ja rinnalla hiillostaneen herhiläisen kyydistä. Maalisuoralla Costello rummutti eleettä kärkeen.

“Vieläkin jäi varaa”, kehaisi Tupamäki.

“Kyllä tämä jo nyt nousee kolmen kovimman suomenhevosen joukkoon, joita minä olen ajanut.”

Lupauksen valmentaja Ville Herttua on tullut jo tutuksi maltillisuudestaan. Viime vuonna kesken huippukunnon päivätyönään hevosia kengittävä vihtilänen jätti oriin tauolle ja laitumelle.

“Kyllä tänä vuonnakin edetään rauhassa”, Herttua kertoo.

“Tähdätään kuninkuusraveihan vasta vuonna 2017, kun kisat ovat kotiradalla Vermossa.”

Iltapäivän 76-rivi oli suosikkikavalkadi. Mika Forss oli avainnimi, kun viisi kohdetta oli ajettu, tamperelainen oli vieraillut “kehässä” Pyörylän Paronilla ja VitterilläAgnese oli upea tauolta ja kuolemanpaikalta. Callela Lancelot puolestaan kiitti nappireissusta ja kiri ykköseksi johtavan takaa.