Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 3 Costello, 0,80 euroa
Toto76-2: 2 Lord Ivar, 16,80
Toto76-3: 2 Kielas, 30,70
Toto76-4: 11 Intuto, 95,70
Toto76-5: 16 Tee Wee Paroni, 203,10
Toto76-6: 9 Attack Diablo, 646,40
Toto76-7: 5 Ice Wine, 11674,40

Seitsemän oikein -voitto-osuus 11 674,40 euroa
Kuusi oikein 131,80 e.

Vaihto: 326 346,70 €

Risto Tupamäen ajokki Costello säikäytti kannattajansa laukatessaan alkumatkasta Lahden Jokimaan gaalaraveissa. Happihypystä huolimatta Costello jyräsi vielä varmaan voittoon valiodivisioonakarsinnassa.

Megasuosikki Costello taivalsi alussa parijonossa, jossa laukka tuli ensimmäistä kertaa takasuoraa mentäessä.

“Vauhti hiljeni äkkiä, kun paikkoja vaihdettiin. Costello ei törmännyt, mutta säikähti laukalle, kun yksi vastustaja meni muistaakseni johtavan taakse. Sen verran häiriötä tuli, mutta ei silti sääntöjen vastaista”, Risto Tupamäki kertoi voittajahaastattelussa.

Costello kiersi laukan jälkeen eteenpäin ja laskeutui johtavan Polaran rinnalle kierros maaliin. Siitä Costello hankki otteen kovimmasta kilpakumppanistaan varmasti, vaikkei myöskään loppumatka mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.

“Onneksi Costello pudotti hyvin raville, joten peli ei ollut pelattu. Aina laukka säikäyttää varsinkin superhevosella, kun ori ei ole tavannut laukata. Lopussa pelkäsin, ettei uutta laukkaa tule, kun Costello haparoi pikkaisen maalisuoralla”, Tupamäki paljasti.

Peliprosentilla 85 voittanut Costello meni voittotuloksen 24,3ax/2140 metriä. Ville Herttuan valmennettavan molemmat startit ovat päättyneet tänä vuonna voittoihin.

Toto76-2: Pronssidivisioonakarsinta meni yllättäjälle.

Santtu Raitalan ajokki Nitro Diablo painui keskipitkän matkan kilpailussa keulaan toisen puolikkaan alussa. Jari Kinnusen suojatti Pascha Tilly sai keulahevosesta rinnalta otteen varhain ja pyrki karkumatkalle. Sisäradalta iski kimppuun vielä kova kaksikko Lord Ivar –  Sacramento S. Jälkimmäisen Pascha Tilly sai torjuttua, mutta Juha Utalan ajokin Lord Ivarin kiri oli porukan terävin.

Neljä prosenttia pelattu Lord Ivar meni voittaessaan kilometriajan 15,5a / 2640 metriä.

“Saatiin täydellinen juoksu, josta hevonen tykkäsi mukavasti ja tuli maaliin saakka. Matka piteni viime juoksusta, mutta kuvittelin, että hevonen menee samaa vauhtia tämän matkan kuin meni 2100 ja niin teki”, Utala jutteli.

Toto76-3: Kylmäveristen haastajadivisioonakarsinta oli Hevosurheilu -lähtö.

Esa Holopainen painui Kielaksen kanssa keulapaikalle alkurynnistyksen päätteeksi. Kakkossuosikki Virin Veijari haastoi keulasuosikkia, mutta ohitse ei ollut mitään asiaa.

“Kielas painoi vähän turhan paljon siivekkeen takana. En uskaltanut heti päästää sitä, koska se oli sen tuntuinen, että voi laukata, jos satsaan heti alussa”, Holopainen kertoi alkumatkasta. “Kaikki oljenkorret jäivät käyttämättä, tästä on hevosen hyvä jatkaa”, Kielas voitti parastaan antamatta.

Kielas oli lähdön suosikki peliprosentilla 34.

Toto76-4: Lämminveristen haastajadivarin vuoro.

Sisäradan One Direction sai tehdä keulassa oman juoksunsa Ari Moilasen kanssa, mutta suosikki sai taipua, kun Samuli Innanen laski Intutolla maalisuoralla ohi.

“Sisärata kelpasi monelle ja saatiin paikka läheltä kärkeä. Olin valmis tekemän tarvittaessa ratkaisuja matkan aikana, muttei tarvinnut. Intuto ei tee eroa muihin, se tappelee mielellään kaveria vastaan ja tuli siitä helposti ohi. Hokki ei ole tämän juttu, uskon hevosen olevan kesällä parempi, kun kenkiä päästään ottamaan pois”, Samuli Innanen suuntasi katsettaan jo tulevaan suveen.

Kakkossuosikki Intuto voitti tuloksella 15,9/2140 metriä.

Toto76-5: Huippu- vs. tähtidivisioonakarsinta pääsi kolmannella matkaan.

Alussa keulaan mielineet Aatsi ja Viktor Kärppä laukkasivat. Lopulta Ari Moilanen päästeli Jottein kanssa keulassa. Rinnalla taivaltanut A.T. Eka jyräsi ohi, mutta maalisuoralla tuli kovaa haastetta sekä ulkoa että sisäkautta.

Olli Koivunen lasketteli ensin Varjomannilla sisäkautta A.T. Ekan ohi, mutta paras vauhti oli Henri Bollströmin tällä kertaa ajamalla Tee Wee Paronilla. Tee Wee Paronin voitto oli 8 peräkkäinen.

“Olen ajanut hevosta ennenkin ja se on tehnyt hirveän ryhtimuutoksen. Matkalla oli makea vesi suussa, kun pahin vastustaja juoksi edessä. Kun käänsin kiriin, tuntui että helposti menee ohi, mutta jäi seurustelemaan. Käskin niin sitten tuli helposti ohi”, Bollström kertoi.

Tee Wee Paroni oli kolmossuosikki peliprosentilla 19.

Toto76-6: Lämminveristen avoimen lähdön vuoro.

Regent Zet piti keulapaikan sisäradalta ja veti kierroksen reippaasti 12,5-vauhtia. Attack Diablo vaani Santtu Raitalan kanssa johtavan takana, lipui keulahevosen ohi ja voittoon tuloksella 13,5a / 2140 metriä.

“Attack Diablo on tosi hyvässä kunnossa. Vermon startin jälkeen tuntui, että seuraavan kerran kun päästään yrittämään, ollaan tosi lähellä pärjämistä ja nyt oltiin”, Raitala oli luottavainen jo ennen lähtöä.

Attack Diablo oli nelossuosikki (13 %).

Kari Venäläinen kuskasi Express Duon toiseksi, Regent Zet kesti kolmanneksi. Tauolta palannut huippumenijä Workout Wonder jäi “miljoonan näköisenä” pussiin.

Toto76-7: Enintään 35 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajo päätti kierroksen.

Costellon tapaan toinenkin kierroksen suurista suosikeista laukkasi, kun Laura Vixi pomppasi heti kiihdytyksessä. Tämän suursuosikin laukka meni pitkäksi, joten kenttä oli avoin yllättäjille.

Ari Moilanen päräytti Ice Winen keulaan ja siitä tamma sai pitkään odotetun onnistumisen, kun se hallitsi lähtöä maaliin saakka kilometriajalla 14,8a / 2140 m.

“Sivusilmällä näin, että suosikki laukkasi, mutta olisin muutenkin ladannut alkuun. Keulapaikka irtosi meille helpolla. Ice Wine on hyvä tamma, kun kaikki loksahtaa paikalleen, se pystyy tästäkin petraamaan”, Moilanen ennusti.

Ice Wine oli nelossuosikki seitsemän prosentin kannatuksella.

Grainfield Fanny lennähti ulkoa toiseksi ennen Mistelleä.