Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 12 Cousin Evert 11,74 %, 4,55 e

Toto65-2: 3 Backegubben 24,16 %, 11,72 e

Toto65-3: 5 Feeling Dream 34,71 %, 22,45 e

Toto65-4: 1 Lakan Leija 37,79 %, 33,34 e

Toto65-5: 5 Vixen 22,91 %, 55,67 e

Toto65-6: 10 Juliette Lax 65,66 %, 59,16 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 59,16 euroa

5 oikein 2,74 euroa

 

Vaihto: 116 480,20 euroa

Powerparkin juhannusaaton ylimääräinen Toto65-kierros alkoi lämminveristen mailin pyrähdyksellä, jossa johtoon kiihtynyt suosikki Lemon Breezer joutui vetämään niin lujaa, että lopulliset menestyjät tulivat toisen radan jonosta.

Toto65-1: Takasuoran alussa taaempaa kirikaistalle noussut kolmikko valtasi kärkisijat maalisuoralla. Viidennestä ulkoa loppusuoralle asti kilpakaverin perässä tullut Cousin Evert puristi loppuhetkillä 2000 euron voittoon ajalla 12,9a.

Jarmo Saarela ajoi 8-vuotiasta Cousin Evertiä, jolle voitto oli kolmas peräkkäin. Joni ja Sari Kärki omistavat ruunan, ja sitä valmentaa Juhani Kärki.

“Nämä on ravikilpailut. Kaikki on mahdollista, kunnes ollaan maalissa”, Juhani Kärki viittasi huonoon lähtöpaikkaan. “Kevät on ollut meille tosi hyvää aikaa useampana vuotena. Kai ne talven kärryillä istumiset näkyy, kun se on ollut joka kevät tosi hyvä ja nyt kyllä erityisen hyvä.”

Cousin Evert oli neljänneksi pelatuin. Pitkältä tauolta palannutta Zogo Matchia pelattiin 4-vuotiskauden avauksessa lähes yhtä paljon kuin Lemon Breezeriä. Neljännessä ulkona matkannut Zogo Match lähti takasuoralla edellä menneen Rapid Leaderin perässä kiriin, jatkoi loppukaarteen alussa ilman vetoapua ja kipusi tasaisen hyvin toiseksi. Loppukaarteen alussa kuolemanpaikalle päässyt Rapid Leader oli kolmas ennen Lemon Breezeriä.

 

Toto65-2: Ruotsalaisvieras Backegubben piti alussa hankkimansa komennon kylmäveristen 5-vuotislähdössä maaliin asti.

Toiseksi eniten pelattu Backegubben kuittasi 5000 euroa ajalla 23,3a, jolla oriin ennätys parani tasan kaksi sekuntia.

“Backebuggen on erittäin nopea, mutta nyt oli sen ensimmäinen pitempi reissu ja yöpyminen muualla eikä siinä ollut ihan samaa voimaa kuin normaalisti”, Björn Karlsson kertoi.

Tallin hevoset saapuivat Härmään myöhään torstai-iltana tultuaan päivän aikana lautalla Uumajasta lahden yli. Lauantaina Karlsson osallistuu Nordic Kingiin Elitkampenin voittaneella Tangen Haapilla.

Viisivuotislähdön suosikki Vixeli nousi päätöskierrokselle lähdettäessä kolmannesta sisältä toiselle radalle ja eteni ilman vetoapua alusta asti kiertäneen Sippimiehen perään. Se hyökkäsi loppukaarteessa ja kiri tasaisen hyvin perille, muttei vauhdin kiihtyessä pystynyt ohittamaan keulahevosta.

Rehdisti perille tullut Sippimies oli aivan tuntumassa hyvä kolmas, ja Ypäjä Luotsi seurasi sisältä neljänneksi. Kaikista neljästä tuli uusia valiojuoksijoita.

Viidentenä seurannut Puhti-Veikko laukkasi loppukaarteessa. Ensimmäisen kaarteen jälkeen hänniltä toista rataa edennyt ja Vixelin eteensä saanut Jostois laukkasi toisessa kaarteessa.

 

Toto65-3: Rajussa alle kympin avauksessa johtopaikan vallannut Diesel Degato piti tempon kovana sen jälkeenkin, ja takasuoralla kolmannesta ulkoa hyökännyt suosikki Feeling Dream poimi hedelmät.

Hannu Hietanen ajoi Jouko Paavolan valmentamaa 5-vuotiasta Feeling Dreamia, jonka ennätys koheni mailin matkalla 1,4 sekuntia aikaan 11,7a.

“Aika lailla uskomatonta”, Jouko Paavola ihmetteli voittoaikaa. “Tuosta vasta viimeisestä kurvista ajattelin, että kyllä se tuloo sieltä.”

“Tämä on kyllä parhaita hevosiamme. Se loukkasi itseään ja säästyi silloin, kun meillä pakataan varsoilla ajamaan vähän roimasti. Se oli niin paljon lahjakas, että sillä olisi 3-vuotiaana ajettu varmaan liikaa.”

Feeling Dreamilla on nyt 20 kilpailua ja niistä 11 voittoa. “Siinä on kaikki edellytykset, kun vauhtia on ja jakso on tosiaan melkein paras ominaisuus. Se tulee loppuun asti, ja ohitustilanteissa sillä on sellainen meininki, että ohi mennään”, Hannu Hietanen kuvaili.

Diesel Degato ei jaksanut vastata Feeling Dreamille, mutta lähinnä seuranneen Kat’s Commanderin se piti takanaan ja sijoittui toiseksi.

 

Toto65-4: Sisältä lähtenyt suosikki Lakan Leija ei pystynyt vastaamaan kiihdytyksessä nopeimmille, mutta pääsi heti nousemaan toiselle radalle ja juoksi siinä toisena sekä kolmantena jonossa, kunnes takasuoran alussa sai kirimerkin.

Kolmatta rataa ilman vetoapua loppumatkan tullut Lakan Leija kiri vahvasti maaliin asti ja puristi kohtalaisen varmasti ykköseksi. Mikko Tuomaalan omistama ja Erkki Tuomaalan valmentama 7-vuotias tamma alitti valiorajan mailin matkalla ajalla 24,2a, jolla sen ennätys parani 1,8 sekuntia.

“Siinä oli tuttuja hevosia ulkopuolella, ja tiesin, että ne on varmaan nopeampia ensimetreillä, enkä halunnut riskeerata mitään. Pääsin nousemaan toiselle radalle kyllä hyvin, eikä siinä ollut mitään”, ohjastaja Juha Länsimäki kertasi. “Lakan Leija on tosi rehti, nuori ja hyväsukuinen tamma, ja sille on aika helppoa tuo juokseminen. Nyt se saa koko ajan enemmän nopeuttaa ja menee jatkuvasti koko ajan eteenpäin. Uskon, että jos kaikki tuurit vaan käy ja se saa olla terveenä, niin se nousee kyllä ylös.”

Johtopaikalla juossut Turbo-Jytky piti toiseksi niukasti ennen Lakan Leijan perässä kirinyttä Warrea. Kolmannesta sisältä tiloja hakenut I.P. Muskotti kiri loppuhetket terävästi eikä jäänyt kauas totosijasta.

 

Toto65-5: Noin 800 metriä ennen maalia kolmannesta parista kiriin lähtenyt Vixen jyräsi avoimessa kylmäveriryhmässä niukkaan voittoon tuloksella 22,6a/2100 metriä.

Mika Forss ajoi Markus Porokan valmentamaa Vixeniä, joka oli toiseksi pelatuin ja kuittasi kauden avausvoitostaan 7000 euroa.

“Olen ollut jo muutaman lähdön ajan sitä mieltä, että kyllä sen kohta täytyy tulla. Hevonen on ollut huippuiskussa oikeastaan koko kauden”, Mika Forss huomautti. “Se oli kyllä tosi paineissaan tänään. Siihen nähden se lähti yllättävän hyvin ja varmasti liikkeelle. Jännää kamppailua oli. Olen tavannut tällä avata korvat matkan aikana, ja nytkin mietin monta kertaa, mutta oli niin kova paine. Loppusuoralla niitä ei enää voi vetää auki, sillä sitten voi tulla laukka. Korvat jäi kiinni, mutta kyllä sitä mieltä olin, että maalissa olin pikkaisen edellä.”

Takarivistä kolmatta rataa eteenpäin ajanut Välkyn Tuisku pääsi kaarteen jälkeen toiseen ulos, johon se jäi toiseksi viimeisessä kaarteessa. Se mahtui loppukaarteen alussa kuitenkin nousemaan Vixenin perään ja haastoi tämän tiukasti maalisuoralla, mutta jäi niukasti toiseksi.

Alusta asti johtanut Caijus ei ihan pystynyt vastaamaan kaksikolle, mutta oli hyvä kolmas reilusti ennen muita.

Vaellus taipui kuolemanpaikalta. Ensimmäisellä takasuoralla parijonosta kolmannelle radalle noussut Metkutus haki raviaan, juuttui ulos ja väsyi varhain. Niukka suosikki Vixus laukkasi hylkäykseen heti alussa.

 

Toto65-6: Kylmäveritammojen Nordic Queen -kilpailun suosikkina starttasi kohteiden pelatuin hevonen Juliette Lax, jolla Antti Teivainen päästeli takarivistä heti eteenpäin ja kaarteen jälkeen jonon neljänneltä sijalta toiselle radalle ilman vetoapua. Siitä suursuosikki väänsi niukkaan voittoon ajalla 23,2a/1609 metriä.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.