Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 7 Crossfire Annie 69,85 %, 1,62 e

Toto5-2: 11 Voima-Simo 5,82 %, 13,32 e

Toto5-3: 3 Essie Gonzales 38,10 %, 17,30 e

Toto5-4: 5 Wall Street Comery 11,69 %, 43,81 e

Toto5-5: 1 Yank Match 58,05 %, 47,07 e

 

Vaihto: 61 352,88 euroa

Ari Moilanen ajoi suursuosikiksi luotetulla Crossfire Anniella varman voiton Riihimäen sunnuntaivitosen avauskohteessa.

Toto5-1: Johtoon ampaissut Zagat luovutti kärkipaikan takasuoran puolivälissä Our Lexalle, jolloin Crossfire Annie jatkoi toista rataa tämän rinnalle.

Tempo pysyi kovana kierroksen kohdalle, jossa suursuosikki pääsi viimein keulaan. Crossfire Annie sai vetää seuraavan puolikkaan maltilla ja piti haastajat lopussa varmasti kurissa.

“Hevonen oli rauhallinen tänään”, Ari Moilanen huomautti. “Siltä jätettiin kokolaput pois, niin se malttoi mennä tuossa keulassakin ihan nätisti. Ei meillä kyllä ollut mitään hätää missään vaiheessa.”

Pienestä asti Hanna Lepistön hoivissa varttunut Crossfire Annie on kilpaillut kahtena kautena nyt yhdeksän kertaa. Se hävisi viime vuonna laukattuaan kahdesti, mutta muut yritykset se on hoidellut voitokkaasti, niistä neljä tämän vuoden puolella. Riksussa se taittoi koko 2100 metrin matkan aikaan 16,4a.

Lähtölaukassa paljon metrejä menettänyt Petis Mondon kiersi viimeisen takasuoran aikana pääryhmän hänniltä näyttävästi kärjen rinnalle. Se putosi maalisuoralla suosikin kyydistä, ja viime metreillä myös ulos hakeutunut Our Lexa työntyi sen edelle.

Can’t Buy Me Love seurasi hyvän juoksun saaneena aivan edellisten tuntumassa neljänneksi, mutta muihin syntyi reilummin eroa.

 

Toto5-2: Tasaisesti pelatun kylmäveritasoituksen suosikki Suloviima laukkaili hylkäykseen jo avauspuolikkaan aikana. Takamatkan juoksuradalta terävästi avannut Suviruusuli eteni johtoon jo ensimmäisessä kaarteessa ja oli toiseksi pelatuimpana kiinni voitossa melkein maaliin asti, mutta koko matkan ravia mennyt Voima-Simo selätti sen juuri ennen linjaa.

Tammikuussa ennätysajallaan voittanut Voima-Simo pilasi välissä monta kilpailua laukkoihin. Se tuli tähän starttiin muutaman kuukauden tauolta, ja 9-vuotiaan ruunan kasvattaja Jari Nylund pääsi kokeilemaan entisen hevosensa ohjia.

Toisen radan jonossa kolmantena ja toisena matkannut Voima-Simo sai kirikäskyn toiseksi viimeisessä kaarteessa, eteni päätöspuolikkaalle lähdettäessä Suviruusulin kupeelle ja rutisti 1.25-lopetuksessa täpärästi ohi.

“Valmentaja sanoi, että se oli ollut hyvä harjoitusraveissa, niin päätin kokeilla, kun tiesin, että Simo on hurjan vahva”, Jari Nylund iloitsi.

Henri Tapalan valmentama Voima-Simo on voittanut koko urallaan seitsemän kertaa. Se sai 1000 euron voittorahat tuloksella 29,0/2120 metriä.

Neljännestä sisältä viimeisen kierroksen alkupuolella ulommas hakeutunut Hurjaharja hyökkäsi takasuoralle mentäessä taustalta neljättä rataa, eteni loppukaarteeseen mentäessä kärkiparin tuntumaan kolmannelle radalle ja piti totosijalle ennen Muroliita, joka näytti puolimatkassa heittävän leikin välillä jo kesken.

 

Toto5-3: Lähtö pääsi matkaan kolmannella yrityksellä, eivätkä kaikki juoksupaikat löytyneet hetkessä. Johtoon kiihdyttänyt suosikki Essie Gonzales kuitenkin vähän välitti näistä ja hallitsi oikein varmasti maaliin saakka.

Ari Moilanen ajoi 5-vuotiasta Essie Gonzalesia, jonka kaksi aiempaa kilpailua olivat 3-vuotiskeväältä. Tamma siirtyi tämän vuoden alkupuolella Aripekka Pakkasen valmennukseen ja teki muutama viikko sitten lupaavan koelähdön, josta se paransi ajallisesti vielä vajaan sekunnin lukemiin 17,8/2100 metriä.

“Hevonen meni koelähdössä tosi helposti. Tuntui että jäi oikeinkin paljon varaa”, Ari Moilanen painotti. “Hevonen voitti helposti. Sillä oli joku loukkaantuminen, ja sen takia hevonen vasta nyt aloittaa uudestaan. Uskon että tämä tulee nousemaan sarjoissa paljon, jos vaan terveenä saa jatkaa.”

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista hyökännyt Eyes On Alley kiri voittajasta jääneenä toiseksi niukasti ennen Uniquesinea, joka kiersi toisessa kaarteessa toisesta parista ulkoa kuolemanpaikalle.

 

Toto5-4: Neljänneksi eniten pelattu Wall Street Comery nappasi vuoden kolmannessa startissa ensimmäisen voittonsa johtopaikalta tuloksella 15,6a/2100 metriä.

“Hevonen oli tänään tosi nopea tuossa lähtötilanteessa, ja sen jälkeen kaikki oli helppoa. Muutaman kerran jouduttiin tekemään pieni rytminvaihdos matkan aikana, mutta ei mitään hätää ollut kuitenkaan”, Harri Koivusen valmentamaa 7-vuotiasta ruunaa ajanut Olli Koivunen kertasi. “Se pystyy pärjäämään aina, kun tulee hyviä lähtöpaikkoja. Se on vähän vanhempana alkanut olemaan jo sen verran juoksuriippuvainen.”

Takarivistä eteenpäin ajanut Northern Trick pääsi ensimmäisen kaarteen lopussa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua, painosti hieman kärkihevosta ja mahtui takasuoralla pudottamaan sen taakse.

Northern Trick ei päässyt käyttämään ihan kaikkia voimiaan, mutta mahtui työntymään toiseksi täpärästi ennen suosikki Racehill Victorya, joka koki toiseksi viimeisessä kaarteessa toisessa ulkona häiriötä, kun Large Point hiljensi edessä voimakkaasti.

Vitulano Lung käytti tilaisuuden hyväkseen ja käänsi kolmannesta sisältä toiselle radalle. Sen perään edennyt Racehill Victory iski pian kirikaistalle ja kiersi kärjen rinnalle, josta kesti totoon. Vitulano Lung pääsi yrittämään myös vapaasti, mutta jäi samassa rintamassa niukasti toton ulkopuolelle.

 

Toto5-5: Toinen suuri suosikki Yank Match piti tiukassa kiihdytyksessä sisältä johtopaikan, sai 12-vauhtisen avauksen jälkeen vetää rauhassa ja irrotti lopussa omille teilleen.

Voitto oli toinen sekä valmentaja Aripekka Pakkaselle että ohjastaja Antti Teivaiselle, jonka illan avausosuma tuli ravien ensimmäisessä lähdössä.

“Kaarteet on aina olleet tälle hankalat, kun se on iso hevonen ja on kuitenkin joskus ollut ongelmia tuossa matkan varrella. Laukka oli tänäänkin pinnassa tuossa ekassa kurvissa, mutta se selvitettiin ja hevonen oli muuten tosi hyvä ja tuli korvat kiinni maaliin asti”, Antti Teivainen kehaisi.

Yank Match oli viime kesän jälkeen sivussa radoilta yli kymmenen kuukautta, mutta aloitti tämän kuun alkupuolella heti mukavalla lyhyen matkan ajalla 12,7a, joka riitti Vermon maanantairaveissa kakkossijaan. Nyt syntyi 2100 metrillä tulos 15,6a.

Viimeisellä takasuoralla kuudennesta ulkoa hyökännyt Eurythmic eteni näyttävästi välillä neljättäkin rataa pitkin ja pääsi loppukaarteessa jo pudottamaan sisälle toiseksi. Sen sijan se myös piti selvästi voittajasta jääneenä.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa hyökännyt Carbon Crystal punnersi tasaisesti kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta kuolemanpaikalle päässyt Knocking Match mahtui viimeisen takasuoran alussa kääntämään sisälle lähimmäs johtohevosta, antoi lopussa vähän periksi ja putosi neljänneksi.