Viisi ykkös-kakkossuosikkia ja yksi yllätys, siinä resepti Vermon jackpotkierroksella. Yllätyksen aiheutti Cute Cat rattaillaan Anssi Nurminen.

Forssalaisvalmentaja Nurminen onnistui takavuosien menestyshevosen Express Exin ohjastajan Sakari Kostamon omistamalla Cute Catilla. Voitto oli yllättävä, mutta sikäli ansaittu, että viime lauantain Vermon raveissa valjakolla oli epäonnea. Nyt kaikki meni nappiin. Nurminen käänsi kolmannesta ulkoa viimeisellä takasuoralla juuri oikeaan aikaan kiriin. Valjakko sai vetoapua loppusuoralle asti, ja viime metreillä tamma ratkaisi varmasti. Kuolemanpaikan Ripasso Classico teki myös hienon esityksen taistellessaan loppuun asti voitosta.

Cute Cat oli vain kolmeprosenttisesti pelattu jackpotkierroksella. Se ja viime viikon kierrokselta siirtynyt melkein 100 000 euron lisäpotti saivat rivin arvon nousemaan 427,90 euroon.

“Cute Cat alkaa saada juonenpäästä kiinni”, myhäili Nurminen.

Muuten siis suosikkipitoinen päättyi Oniriquen ja Mika Forssin täysosumaan. Myös tämä valjakko oli epäonninen lauantaina: silloin se joutui pakittamaan hännille ja jäi lopussa vielä pussiinkin. Tällä kertaa Matias Salon tallin uudella värväyksellä meni kuin elokuvissa, ja se kiri kevyesti loppusuoralla ohi Costatantisoldin ja Up Up And Awayn.

Vaikka Risto Airksinen jäi kakkoseksi Costatantisoldilla, sai hämeenkoskelaisvalmentaja Vermosta voitonkin, ja millä tavalla! “Pappa” ajoi Kentucky Lovella päättäväisesti keulaan, ja ruuna kiri loppua iloisesti. Viimeisten 500 metrin väliajaksi tuli talvisiin oloihin komea 09,5.