Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 11 Cyrius D’ariane, 12,40 %, 2,40 euroa
Toto64-2: 4 Granite, 9,77 %, 17,50 e
Toto64-3: 14 Ilon Vilistys, 8,05 %, 101,90 e
Toto64-4: 5 Stonecapes Quantum, 18,42 %, 297,60 e
Toto65-5: 10 Hazelhen Hermes, 30,90 %, 456,50 e
Toto65-6: 3 North Lexus, 59.07 %, 504,40 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 504,40 euroa
Viisi oikein 11,00 e
Neljälle ei jaettavaa

Vaihto: 231 756,42 euroa

Vermossa ravattiin ensimmäistä kertaa Toto64-kierros. Tapio Perttusen ohjastama Cyrius D’ariane oli pelin ensimmäinen voittajahevonen.

Toto64-1: Tiukassa kiihdytyksessä Esa Holopaisen ajokki Take A Bow ohitti Olli Koivusen ohjastaman Valiant Dreamin. Suosikki Lovely Secret viiletti ensimmäisessä kaarteessa kolmatta pitkin, mutta sortui laukalle.

Take A Bow ravasi keulassa, josta yritti yllätystä. Cyrius D’ariane eteni kiihdytyksen jälkeen Tapio Perttusen kannustamana toiselle ilman vetoapua. Se nitisti keulahevosen, mutta 4. ulkoa iskenyt Nedda Miller antoi viimeisen takasuoran lopussa painetta kovasti. Cyrius D’ariane pystyi vastaamaan, ja Nedda Miller laukkasi maalisuoran alussa. Timo Korvenheimon treenaama Cyrius D’ariane lipui siten helppoon voittoon toisessa kisassaan Suomessa.

“Edessä mennyt ajoi passiivisesti, joten ajettiin johtavan rinnalle. Ensimmäisen Suomen startin perusteella luotin hevoseen aika paljon ja sen takia tein ratkaisun”, Cyrius D’ariane vakuutti Tapio Perttusen avauskisassaan. “Hevonen oli laiska pitkin matkaa menemään. Ari (Moilanen) tuli takasuoralla rinnalle ja meinasi tulla ohi. Cyrius D’ariane piti pintansa ja jaksoi hienosti maaliin asti.

Neljänneksi pelatuin Cyrius D’ariane teki voittoajan 15,7a / 2100 metriä.

Valiant Dream otti kakkospalkinnon ennen Take A Bowta.

Toto64-2: Lähtöauto hyytyi radalle ennen lähtöhetkeä ja se jouduttiin hinaamaan pois radalta. Ravit viivästyivät. Loput ryhmäajot ajetaan linjalähetyksenä.

Suosikki Five Finger Grawl eteni avauspuolikkaan lopulla keulaan ohi Montalesin, mutta voitto-otteluun se ei pystynyt.

Tapio Perttusen ajama Granite iski 3. ulkoa viimeistä kertaa takasuoraa mentäessä. Neljänneksi rastitetuin eteni tasaisesti kohti kärkeä. Sisäpuolella Kasimir Mix harasi vastaan, mutta sen ohi Granite pääsi varmasti. Ulkopuolella Olli Koivusen ajokki Real Arch kiri hyvin ja hävisi voittaneelle Granitille vain äärimmäisen niukasti.

“Ei helpoimman kautta mennyt, kun kolmannesta ulkoa piti lähteä jo 1300 metriä jäljellä kolmannelle, kun edessä juossut ei edennyt. Päästiin 3. ulos, josta piti lähteä jo takasuoran alussa eteenpäin. Tämä on tasavauhtinen, voidaan sanoa hieman pinnarihevonen, joka piti tasaisessa maaliintulossa pintansa”, Tapio Perttunen sanaili.

Arsi Skyttä valmentaa Granitea.

Toto64-3: Kylmäveristen tasoitusajossa riitti tapahtumia. Suosikki Fiannan Mahti johti alkumatkan, mutta sai toisella puolikkaalla painetta Ohikiitävältä. Tämän laukattua Jasun Velho iski keulahevosen kimppuun ja eteni kärkeen, kunnes kirilenkin alussa oli Rikassonin vuoro ottaa vetovastuu. Se laukkasi kuitenkin viimeisellä takasuoralla.

Matti Simola pisteli suojattinsa Ilon Vilistyksen kanssa pian kärkeen ja pyrki onnistuneesti karkuun. Voitto herkisti ravimiehen.

“Tämä on uskomatonta! 45 vuotta olen ajanut ja nyt tuli ensimmäinen tällainen voitto. Johtavan rinnalta kun hevonen jäi, ajattelin tämän antavan periksi. Olen ajatellut että jossain vaiheessa se voittaa. Viime vuonna jäi aina pientä vaille”, Matti Simola muisteli. “Ilon Vilistys on lahjakas hevonen, mutta aika kovapäinen. Se päättää tahdin mitä mennään.”

29,8/2120 tuloksen tehnyt Ilon Vilistys oli viidenneksi veikatuin.

Jarmo Saarela ajoi Jasun Velhon toiseksi. Seuraavana maalipaalulle ehti Fiannan Mahti.

Toto64-4: Mielenkiintoa ei puuttunut tästäkään kohteesta, kun Tapio Perttunen latasi Adrienne’s Amin kanssa alussa kovat piippuun. Adrienne’s Ami täräytti kasikaistalta kärkipaikalle ja hurjasteli avauspuolikkaan 09,0-vauhtia. Timo Toiviaisen valmennettava ei odotellut jatkossakaan muita, vaan johti 12,5-vauhtisen ensimmäisen lenkin turvin kierros jäljellä 50 metrillä.

Loppukaarteessa muut ajoivat Adrienne’s Amin kiinni, muttei se luovuttanut, vaan taisteli kärkisijoista loppuun asti. Tasaisessa voittoväännössä hänniltä iskenyt Stonecapes Quantum lennähti valmentajansa Juhani Tapanin käsistä voittoon.

“Kärjen ylivauhti auttoi, ja kelikin sopi”, Juhani Tapani paljasti. “Hyviä kirejä on hevonen tehnyt ja ollut kunnossa, joten voittonsa ansaitsi. Se tuli syksyllä kuntoon, mutta lähtöradat olivat silloin surkeita.”

Kolmossuosikin jälkeen toiseksi pystyi Ghalia Web Santtu Raitalan ajamana. Adrienne’s Ami kesti kolmanneksi.

Toto65-5: Timo Korvenheimon tallin voittokulku jatkui, kun Hazelhen Hermes kiri voittoon.

Kisasta muodostui melkoinen sunnuntaihölkkä, kun keulat pitänyt Westcoast Victoria sai vetää avauslenkin tasaisesti 18-kyytiä, eikä kolmannellakaan puolikkaalla avattu peltejä vielä.

Jarmo Saarelan ajokki Hazelhen Hermes iski taktiikkajuoksussa 2. ulkoa suosikki Dust Collectorin takaa viimeisen takasuoran lopussa ja ehti kuin ehtikin tämän ohitse niukasti.

“Hevonen on tehnyt tosi hyviä juoksuja nyt, kun juoksut ovat onnistuneet, että selissä on saanut tulla viimeiseen kurviin asti. Kun tällä juoksu vähänkään onnistuu, se kirii hyvin ja on nyt alkanut ohittamaan viimeisenkin vastustajansa”, Jarmo Saarela kehui.

Toto64-6: Mailin rynnistyksessä North Lexus piti kierroksen suurimpana suosikkina pintansa.

Emma Väre otti Leon Cogerin kanssa keulapaikan alussa, mutta Valnes Garyn painostaessa kiihdytys venähti hieman 11,0-lukemiin. Vauhdin rauhoittuessa Olli Koivunen kierrätti North Lexusin johtavan rinnalle. Siitä se hankki lopussa otteen Leon Cogerista, mutta sisäradalta irti päässyt Spade Ace Frido kiri lujaa, muttei ehtinyt aivan voittoon.

“Hevonen tuntui hyvälle johtavan rinnalla, mutta oli haastavaa ajaa, kun keulahevonen näytti hyvävoimaiselle suoran alkuun ja Ari päästi irti selästä ja kiri lujaa”, Olli Koivunen myönsi.

North Lexus teki maililla voittoajan 13,7.