Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Daddy Boy, 16,10 %, 2,80 euroa
Toto64-2: 1 Ohikiitävä, 23,82 %, 8,10 e
Toto64-3: 7 Her Royal Highness, 6,64 %, 50,30 e
Toto64-4: 3 Blue Flash, 6,57 %, 335,40 e
Toto64-5: 7 Pt’s Revit, 0,23 %, 170,90 e (neljä oikein)
Toto64-6: 6 I’m Just A Sund, 36,67 %, 209,40 e (viisi oikein)

Kuusi oikein -tuloksia ei löytynyt
Viisi oikein -voitto-osuus 209,40 e
Neljä oikein 11,40 e

Vaihto: 217 925,40 euroa

Tom Erikssonin ailahteluun taipuvainen valmennettava Daddy Boy juhli viime viikon tapaan Toto64-voittoa Vermossa.

Toto64-1: Nousijadivisioonakarsinnan kiihdytyksestä tuli kiivas, kun usea osallistuja mieli sisäradalle. Ari Moilanen onnistui nappaamaan suosikki Elegant Prayerin kanssa kärkipaikan, mutta Olli Koivunen iski Wall Street Comeryn kanssa iholle vielä ensimmäisellä takasuoralla. Avauspuolikas venähti 10,0-lukemiin.

Jukka Torvisen kuskaama Daddy Boy pääsi mukavaan paikkaan 3. ulos, josta puursi sitkeästi hallittuun voittoon kilometriajalla 15,7a/2100 metriä.

“Kasiradalta ei oikein paremmin voi juoksu mennä”, Jukka Torvinen iloitsi. “Moni vastustaja meni sisäradalle, jolloin päästiin kivaan paikkaan toiselle radalle kolmanneksi. Tosi rehellisesti tuli loppusuoraa hevonen.”

Jukka Torvinen ajoi kuusivuotiasta Daddy Boyta toista kertaa. Ohjastaja muisti avauskisan vielä.

“Silloin tuli lähtölaukka, silloin harjoiteltiin hommaa.”

Kovasta avauksesta huolimatta Elegant Prayer kesti keulasta sitkeästi, eikä edelle päässyt Daddy Boyn lisäksi muita. Wall Street Comery oli maalissa kolmas.

Toto64-2: Myös toiseen kohteeseen saatiin viikko sitten ykköstilaa juhlinut voittaja, kun Teemu Okkolinin suojatti Ohikiitävä jyräsi parhaaksi Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa.

Kolmen kisaajan kesken taisteltiin alussa kärkipaikasta. Hannu Torvinen yritti Mattilan Miinan rattailla yllättää sisäpuolelta lähteneet, muttei aivan onnistunut. Taistelu Jaskan ohi keulaan ei päässyt myöskään Mikimani, joka jatkoi Taistelu Jaskan painostamista vielä takasuoralla. Ensimmäinen 500 metriä iloteltiin 24,5-lukemiin.

Ohikiitävä eteni avauslenkin lopulla kysymään kärkipaikkaa, mutta Juha-Pekka Hanhimäki vastasi Taistelu Jaskan kyydissä. Maalisuoralla Ohikiitävä hankki kärkihevosesta otteen, mutta sai vielä haasteen Seppo Markkulan kuskaamalta Karlolta. Se jäi turvallisen välimitan päähän Ohikiitävästä.

“Alussa ei riitetty nopeimmille, mutta päästiin toiselle nousemaan”, Teemu Okkolin kertoi alusta. “Ruuna oli tosi hyvä tänään ja vastasi rehdisti, kun kaveri tuli rinnalle.”

Päätöslenkin alussa Teemu Okkolinilla ja Ohikiitävällä tuli pieni heikko hetki, kun valjakko kampesi ulos päin.

“Talliportin kohdalla se meinasi, että eiköhän lähdetä kotia. Sai kieli keskellä suuta ajella.”

Kakkossuosikkina voittaneen Ohikiitävän jälkeen Karlo oli toinen, Taistelu Jaska kolmas.

Toto64-3: Ari Moilanen sai Spade Ace Fridon tulisesti liikkeelle, eikä sisäradan suosikki Al E.Gador Zet pystynyt torjumaan valjakkoa, joka eteni kärkipaikalle. Siitä se kuitenkaan pystynyt lopussa voitto-otteluun.

Tauolta palannut sukutamma Her Royal Highness nousi viimeisellä takasuoralla sisältä toiselle ja pian ulkoradoille. Tiina Poikolaisen valmennettava kiri hyvin ja ohitti lopussa johtavan rinnalta vahvasti suorittaneen Intuton.

Pian maalilinjan ylittämisen jälkeen Her Royal Highness laukkasi.

“Vähän lopussa kun oli taukoa ja hokissa mennään, ravi heikkeni, mutta paljon varaa oli”, Jukka Torvinen kertoi. “Lämppärissä tamma oli superhyvän tuntuinen ja ennen lähtöä rauhallinen ja rento. Toki kun ravi heikkenee loppua kohti jotain murheita miettii. Uskon, että kevättä ja kesää kohti hevosen meno muuttuu letkeämmäksi.”

Toisen Toto64-voiton ottanut Jukka Torvinen kehui voittoisaa ajokkiaan vuolaasti.

“Her Royal Highness on tosi hienopäinen hevonen, jolla on kultainen juoksupää. Sillä on tosi paljon aineksia eteenpäin pärjätä tammalähdöissä ja ihan missä lähdöissä tahansa. Sillä on hyvä moottori sisällä.”

Intuto piti toiseksi ennen hänniltä vahvasti kirinyttä Questionmark Me:tä, joka starttaa seuraavan kerran jo lauantaina Seinäjoella.

Toto64-4: Nousijadivisioonakarsintaa mentiin tässäkin, ja juoksunkulku oli värikäs. Antti Teivainen latasi täydet piippuun Valiant Dreamin rattailla ja pääsikin keulaan, kun paikkaa puolustanut suosikki Memphis Minnie laukkasi.

Valiant Dream johti, kunnes etusuoralle tultaessa rinnalle kiertänyt Krampus painui Santtu Raitalan käsistä kärkeen. Se johti, kunnes takana väijynyt Blue Flash pääsi takaa irti 150 metriä maaliin. Tommi Kylliäisen suojatti spurttasi terävästi voittoon ennen myös hyvin lopettanutta Black Ice Boostia.

“Hevonen sai sellaisen juoksun kuin vaatii. Sellaisella se tulee ihan hyvin. Villen hevonen lähti hyvin ja sen selkä olisi kelvannut, mutta se laukkasi, ja selkä vaihtui. Santtu koitti pitää kiinni, mutta sen oli vähän pakkokin lähteä ajamaan alta pois, ja tämä lähti nopeasti ohi”, Tommi Kylliäinen selosti.

Yllättäjänä voittanut Blue Flash meni 2100 metriä aikaan 15,6a.

Toto64-5: Kierroksen suurimman suosikin Adrienne’s Amin sarka alkoi hienosti, kun Tapio Perttusen ajokki piti sisäradalta keulapaikan hirnuen. Ilo oli nopeasti ohi, kun ensimmäisessä kaarteessa tuli hännille pudottanut laukka.

Suosikin laukattua putosi kärkipaikka Mr Nice Waylle, mutta se hidasti loppua kohti sen verran, että ulkoa tultiin ohi. Johtavan rinnalla matkannut Here Comes Marty oli pitkään voitossa kiinni, mutta sitten ulkoratoja pitkin tultiin vahvasti. Ville Tonttilan ajama Pt’s Revit pinnisti ulkoa parhaiten ja järjesti hirmuisen totopaukun vähiten pelattuna.

“Voitto yllätti, mutta hevonen on tehnyt ruunauksen jälkeen asiallisia startteja, ja tuntunut käteen hyvälle. Juoksu meni meillä hyvin, vaikka oli seiskarata, ja sopivasti saatiin kiritilat loppusuoran alussa.”

Pt’s Revitin voitto pudotti kaikki täyosumaa vielä tavoitelleet Toto64-laput.

Toto64-6: Lämminveristen ykkössarja päätti kierroksen, ja saatiinhan sitä yksi suosikkivoittajakin, kun I’m Just A Sund kiri parhaaksi.

Invantaggio painui kärkeen alussa ohi Amaretto Scoopin, mutta paikka oli tarjolla Heikki Laakkoselle ja Ida’s Owenille. 11,5-avauksen jälkeen valjakko sai vetää nöpöhölkkää toisen puolikkaan.

Olli Koivunen iski I’m Just A Sundin kanssa parijonosta 600 metriä jäljellä ja Kaisa Toivosen valmennettava pystyi ainoana uhkaamaan keulahevosta. Kärkikaksikko järjesti näyttävän keulataiston, jossa I’m Just A Sund rutisti niukasti parhaaksi.

“Tosi hieno matsi oli loppusuoralla keulahevosen kanssa”, Olli Koivunen hehkuttu. “Maalin kohdalla luulin, että toiseksi jäätiin, mutta nyt kävi meillä tuuri. Hevonen kävi aika kuumana matkalla, oli täysi työ ohjastajalla pitää se rauhallisena selässä.”