Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Disain, 22,19 %, 2,10 euroa
Toto65-2: 3 BWT Dictator, 50,81 %, 3,20 e
Toto65-3: 4 Wind Of Victory, 62,29 %, 4,50 e
Toto65-4: 6 Dreamy Chip, 13,87 %, 16,60 e
Toto65-5: 9 Eeti, 31,84 %, 21,40 e
Toto65-6: 1 Stonecapes Quantum, 54,83 %, 22,30 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 22,30 euroa
Viisi oikein jackpot

Vaihto: 84 005,60 euroa

Viikon Magic Mondayn Toto65-kierros ravataan poikkeuksellisesti vain Teivossa, kun Oulu perui ravit pakkasen takia. Peli käynnistyi Jouko Tarvaisen ohjastaman ja valmentaman Disainin voitolla.

Toto65-1: Enintään 4000 euroa ansainneiden kylmäveristen ryhmäajo oli Jouko Tarvaisen ja Disainin hallintaa alusta alkaen. 7-vuotias Disain kiihdytti auton takaa vauhdikkaasti liikkeelle, ja otti heti keulapaikan. Siitä se ei luopunut ennen maalipaalua.

Disainin omistaja Jaana Komulainen jännitti suojattinsa otteita omien sanojensa mukaan piilossa.

“Hienolta näytti meno. Hevonen ravasi hyvin ja oli letkeän näköinen. Se on oikein hieno hevonen. Sille käy kotioloissa perähevosena olo, sillä voi ratsastaa tai ajaa reki perässä.”

Disain ravasi 2100 metriä aikaan 33,0a.

Selkeä pelipohja Häyrilän Hero otti alun rauhassa. Arto Hammarin suojatti juoksi ensimmäisen lenkin ilman vetoapua kaukana keulahevosesta. Etusuoralla se sai eteensä toiseksi puristaneen Sörkän SöörinGolda Napanderi oli kolmas. Häyrilän Hero jäi tasaisesesta rintamasta neljänneksi.

Toto65-2: Kierros jatkui suosikkivoittajalla, kun Markku Niemisen valmentama BWT Dictator otti helpon ykköstilan.

Sisäradalta matkaan ampaissut Silenos Speyburn piti keulapaikan aluksi, mutta toisen puolikkaan alussa se kumarsi paikan toisella ilman vetoapua aloittaneelle BWT Dictatorille.

Päätöspuolikkaan alussa Ari Moilanen pyyteli BWT Dictatorilta lisää vauhtia, jolloin Silenos Speyburn pystyi ainoana seuraamaan. Se pyrki haastamaan suursuosikkia lopussa, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt langettamaan voittoajan 19,3a/2100 metriä tehnyttä BWT Dictatoria.

BWT Dictatoria tällä kertaa hoitanut Taru Silaste kommentoi hevosen suoritusta.

“Aika iloisesti se tuli sieltä. Nätisti irtosi, ja hyvältä mun silmään näytti.”

Kaukana kärkiparin takana kolmanneksi nousi Esa Holopaisen ajama Baron Box.

Toto65-3: Risto Airaksisen suojatti Wind Of Victory näytti kolmoskohteessa miksi oli kierroksen pelatuin osallistuja.

Hannu Torvisen ajokki Darena avasi helposti keulapaikalle. Risto Airaksinen kaavaili suojatilleen Wind Of Victorylle ennakkoon selkäreissua, mutta kiihdytysvaihe eteni siten, että vaihtoehtona oli joko ajaa johtavan rinnalta, peruutella taakse tai kokeilla olisiko kärkipaikka tarjolla. Airaksinen valitsi jälkimmäisen ja pääsi avauspuolikkaan aikana kärkeen.

Wind Of Victory irtosi keulasta murskavoittoon.

“Alku meni vähän kuin pelkäsin. Todella hyvälle hevonen tuntui. Hiukan huolissaan olin, kun oli liian pörhäkkänä. Onneksi ei tullut ketään rinnalle, sitten se rauhoittui keulassa menemään”, Risto Airaksinen puheli.

Risto Airaksinen on onnistunut voittamaan ravilähdön ohjastajana vuodesta 1967 asti. Viime vuonna voittoa saatiin jännittää joulukuulle asti.

Global Sensation tuli Antti Teivaisen käsistä kakkospalkinnolle. Bluebird Nash ylsi kolmanneksi. Ville Mäkelä valmentaa tammaa.

Toto65-4: Keulavoittajien merkeissä jatkettiin, kun Antti Teivainen kuskasi Dreamy Chipin parhaaksi 2600 metrin kisassa.

Dreamy Chip valtasi kärkipaikan kiihdytyksen päätteeksi. Sen jälkeen se sai rauhoittaa matkavauhdin maltilliseksi, sillä prässääjiä ei löytynyt. Suosikki Selene Lune kiersi Harri Koivusen kanssa toiselle ilman vetoapua ja yritti haastaa kärkihevosta. Tämä lopetti kuitenkin 13,0-vauhtia, eikä antanut muille mitään palaa otella ykkösrahoista.

“Koko ajan on saanut varikolla touhuta, ettei ole ehtinyt jännittää niin paljoa kuin normaalisti”, Dreamy Chipin valmentaja-omistaja Maria Martti aloitti. “Sydän pomppasi kurkuun, on tämä niin kamalaa ja ihanaa” Pelästyin, kun Harri tuli Selenen kanssa, että voi kauhea, jos se meistä ohi tulee.”

Nelossuosikki Dreamy Chip teki keskipitkällä matkalla tuloksen 17,7a.

Kakkostaistossa Selene Lune taisteli paremmin ja jätti Moonlight Stormin kolmanneksi.

Toto65-5: Kylmäveristen nousijadivisioonakarsinnassa saatiin ensimmäinen kirivoittaja, kun Jouni Törmäsen suojatti Eeti häikäisi.

Vili Kuupper valtasi kärkipaikan kiihdytyksen päätteeksi ja veti lähtöä aina viimeiselle takasuoralle saakka. Silloin Jouni Törmänen käskytti Eetin 4. ulkoa ulkoradoille. Taukostartissaan viime viikolla voiton ottanut 8-vuotias otti todella reipasvauhtisen spurtin ja ehti noin sadan metrin aikana kärkipaikalle asti. Siitä se lipui vakuuttavaan voittoon.

Eeti teki 2100 metrin matkalla ajan 28,9a/2100 metriä.

Vili Kuupper laukkasi, kun Eeti leiskautti vauhdilla ohi. Hannu Hietasen valmentama ja ohjastama Viano kiri takaa hyvin toiseksi ennen Humu-Liisaan ja Petri Myllymäkeä.

Toto65-6: Myös kolmas kierroksen suurista suosikeista pystyi voittoon, kun Juhani Tapanin kuskaama ja valmentama Stonecapes Quantum kiri parhaaksi.

Stonecapes Quantum jäi sisäradalta odotetusti hitaaksi. Juhani Tapanin ajokki löysi kuitenkin tien toiselle radalle, ja kaksikko pääsi lopulta loistopaikkaan 2. ulos.

Antti Teivainen johti lähtö Catahecassa Zestin kanssa viimeisen takasuoran alkuun, kunnes laukka pilasi pelin. Kärkipaikka putosi hetkeksi Beretta Hossiille, mutta siitä ei ollut voittotaistoon. Johtavan rinnalla matkannut Way To Go otteli sitkeästi, muttei voinut Stonecapes Quantumille lopulta mitään. Newyorker Li lopetti vielä hienosti ja oli maalissa puolittain Catahecassa Zestin rinnalla ollen toinen.

“Ihan hyvä oli hevonen, mutta tahmeampi kuin ollut”, voittajan hoitaja Kiia Tapani näki. “Tuon kohdalla se on vain positiivista, ettei käy kuumana. Kauhean rehellistä työtä hevonen tekee, se haluaa voittaa lähtöjä.”