Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 10 Dexterous, 23,60 %, 3,24 euroa
Toto4-2: 6 Harjujen Roomeo, 58,81 %, 3,82 e
Toto4-3: 7 MAS Capacity, 61,86 %, 4,14 e
Toto4-4: 7 Callipygian, 11,78 %, 11,76 e

Vaihto: 47 334,40 euroa

Edellisen kerran marraskuussa kilpaillut Dexterous otti varman voiton Kajaanin Toto4-rivin ensimmäisessä lähdössä.

Toto4-1: Panu Ahosen ohjastama Starling Chick kiskaisi keskeltä rataa kärkipaikalle, mutta kelpuutti Veerin eteensä.

Takarivistä mukavasti läpi päässyt Dexterous ravasi 3. ulkona, josta Janne Räisänen käänteli ajokkinsa kolmannelle vajaa 600 metriä maaliin. Heidi Turusen valmentama ruuna kiri nopeasti kärkeen ja piti hallittuun voittoon ennen vihaisesti kirinyttä Neymaria ja Tuomas Pakkasta.

”Hevonen tuntui koko ajan ihan hyvälle. Loppusuoralla ehkä pitkä tauko vähän tuntui, ettei hevonen herkimmillään ollut, muttei varmaan kuulunutkaan olla”, Janne Räisänen kommentoi.

Heidi Turunen myös osaomistaa ja on osakasvattanut Dexterousin, joka otti uransa 10. voiton vain seitsemässätoista kisassaan.

”Talvella hevonen ei mene hokasta, ja toiseen etuseen on tullut ongelmia ongelman perään”, Heidi Turunen valotti pitkän tauon syytä.

Tasaisesti veikatun kohteen niukka pelisuosikki Dexterous ravasi lyhyellä matkalla voittotuloksen 15,5a.

Toto4-2: Ensimmäinen kierroksen kahdesta suursuosikista hoiteli leiviskänsä kunnialla, kun Santtu Raitalan kuskaama Harjujen Roomeo otti eleettömän täysosuman.

Tuomas Pakkasen ohjastama Seekerin Samu otti perusmatkalta vetotyöt hoitaakseen, eikä valjakon tarvinnut pitää hoppua vielä avauslenkillä. Ratkaisukilometrillä tunnelmat tiivistyivät, kun viimeisellä takasuoralla pisteltiin jo kolmirinnan. Harjujen Roomeo ohitti Seekerin Samun jo maalisuoran alussa ja lipui parhaaksi “ihan istumalla.”

“Vesikävely on otettu uutena treeniin, ja ammattiratsastaja käynyt ratsastamassa hevosta. Ne yhdessä ovat tehneet hevoselle varmasti eniten hyvää”, Markus Kiiski arveli suojatistaan. “Monta starttia on mennyt hyvin putkeen jo, joka on harvinaista.”

Suursuosikki Harjujen Roomeo vei voiton tasoitusennätyksellään 30,4/2120 metriä.

Koskelan Helemi pisteli Tapio Keskitalon kanssa toiseksi ennen Seekerin Samua.

Toto4-3: Kolmas suosikkivoittaja saatiin putkeen, kun Santtu Raitala ajoi kierroksen pelipankin MAS Capacityn voittoon.

T.P. Fromadream piti sisäradalta kärkipaikan aluksi, mutta päästi Fakir Nyxin pian edelleen. Lopullinen keulanimi oli Akseli Winner, jota rinnalla kiritti Mr Money Maker.

Santtu Raitala käänteli Katja Melkon valmentaman MAS Capacityn kolmannelle jo etusuoran alussa. Sinne valjakko myös juuttui. Viimeisen takasuoran lopussa Raitala pyyteli ajokiltaan lisää kyytiä, jolloin kaksikko latasi kärkipaikalle asti ja pakeni erittäin vakuuttavaan voittoon.

“Hevonen pelkäsi lähtöauton siivekettä vielä yllättävän paljon, jolloin piti taktiikka muuttaa”, Santtu Raitala paljasti. “Taktiikka piti muuttaa sitten, ja ajoin huonosti. Laskin niin, että Niko pääsee keulaan ja me johtavan rinnalle. Hevonen teki huippuhyvän suorituksen. Sillä on kova kapasiteetti, kuten nimi kertookin.”

Nelivuotiaan MAS Capacityn kauden viides ja uran seitsemäs voitto tuli tuloksella 15,8a/2140 metriä.

Jorma Naumasen suojatti Fakir Nyx ylsi toiseksi, Rebel Mauritz kiri kolmospalkinnolle.

Toto4-4: Suomessa ensimmäistä kertaa kisannut Callipygian avasi Jutta Ojalan treenistä kullanhohtoisesti.

Niko Jokela päästi sisäradan Global Treasuren kyydissä suosikki BWT Rock And Rollin suosiolla eteensä kiihdytyksessä. Hetken aikaa näytti, että luvassa on maltillinen sunnuntaiajelu, mutta sitten alkoi tapahtua, kun Mika Forss hyökkäsi Take Me With Youn kanssa kolmannelle ja Jukka-Pekka Kauhanen teki edestä saman ratkaisun Mr Chancen kyydissä.

Mr Chance eteni ensin johtavan rinnalle, mutta Take Me With You kiersi edelle.

Ville Pohjolan ajokki Callipygian aloitti toisella ilman vetoapua, mutta matkasi paikanvaihdosten myötä 3. ulkona, josta iski vauhdikkaaseen kiriinsä viimeisellä takasuoralla. Maalisuoralla 5-vuotias hankki keulahevosesta pienen, mutta varman otteen ja voitti 2140 metrin kisan ajalla 15,0a.

“Kyllä tämä vähän hiljaisessa mielessä oli toiveena, mutta testistartti oli. Callipygian on ponin kanssa laiduntanut ja kahdesti on käyty ajamassa”, Jutta Ojala sanoi.