Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 2 Die Kaiserin 16,06 %, 0,29 e

Toto75-2: 9 Veeran Poika 17,96 %, 1,71 e

Toto75-3: 1 Lexus Dream 61,01 %, 2,88 e

Toto75-4: 3 Josveis 49,43 %, 5,43 e

Toto75-5: 10 Selene Lune 13,92 %, 32,04 e

Toto75-6: 1 New Life Wheels 21,70 %, 133,07 e

Toto75-7: 2 Ricocone 19,91 %, 417,87 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 417,87 euroa

6 oikein 4,34 euroa

 

Vaihto: 1 223 976,33 euroa

Superlauantain pääpeli käynnistyi Vermossa tammalähdöllä, jossa Die Kaiserin runnoi voittoon johtaneen Ambrielin rinnalta.

Toto75-1: Sisältä lähtenyt suosikki Ambriel piti tiukassa kiihdytyksessä johtopaikan. Se paineli lyhyen matkan kisassa puolikkaan kympin pintaan, mutta sai sen jälkeen rauhoittaa, kun paikat löytyivät ja toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Die Kaiserin ei tullut etusuoralla heti rinnalle.

Eniten pelattu kaksikko jaksoi tulla maltillisen välipuolikkaan jälkeen vahvasti perille ja ratkaisi keskenään voiton kohtalon. Die Kaiserin oli vaativasta paikasta huolimatta vähän etevämpi ja vei 3000 euroa ajalla 14,4a.

“Tietenkin keulapaikalle koitin, mutta ei ollut sinne mitään jakoa, ja sitten tuli kurvi vastaan. Se täytyi ottaa vähän varman päälle, kun se on ollut tälle vähän vaikea”, Hannu-Pekka Korven valmennettavaa ajanut Ari Moilanen kuvaili. “Pystyttiin ihan tuossa Tapsan tuntumassa olemaan tuohon loppusuoralle asti, ja tämä tulee tuon suoran tosi liukkaasti. Kyllä se varmasti voitti.”

Kolmannessa parissa matkannut Stonecapes Poe iski loppukaarteeseen mentäessä vapaalle neljännelle radalle ja kiri kärkiparin tuntumaan kolmanneksi. Kolme osallistujaa pilasi laukkaan jo ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto75-2: Kylmäveristen I divisioonan karsinnassa paineltiin Seinäjoella vauhdikkaasti, kun puolikas taittui alle 1.20:n lukemiin ja täysi kierroskin aikaan 22,5.

Kärkiryhmästä hieman jääneenä tulivat toista rataa peräkkäin suosikki Evartti ja sen takana Veeran Poika, joka lähti viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle ja kiri lopulta varmasti ykköseksi.

“Tuntui ekalla ringillä, että hyvä kun perässä pysytään, mutta arvelin kyllä, että eiköhän ne sieltä kuitenkin ala jarruttaa loppua kohti”, Leonard Palmrothin valmentamaa Veeran Poikaa ajanut Hannu Hietanen kertasi. “Loppusuoran alussa en ollut kuitenkaan yhtään päästänyt vielä menemään ja korvat oli kiinni, niin olin aika luottavainen siinä vaiheessa.”

Kolmanneksi eniten pelattu Veeran Poika sai 4000 euroa ajalla 26,3a/2120 metriä. Parhaan vastuksen tarjosi Hevillä, joka seurasi kaiken aikaa tiiviisti kovaa vetäneen kärkiparin takana ja iski viimeisellä takasuoralla keulaan. Hevillä ei pystynyt päätössatasella vastaamaan Veeran Pojalle, mutta oli toinen selvästi ennen Evarttia, joka antoi lopussa vähän periksi.

 

Toto75-3: Ari Moilanen ajoi myös toista Vermon pään voittajaa, joka oli kierroksen pelatuin hevonen Lexus Dream. Sisältä johtopaikan pitäneestä suursuosikista tuli ensimmäinen Kavioliiga Grand Prixin voittaja.

Matkalla mentiin rauhassa, ja Lexus Dream nappasi 20 000 euroa ajalla 14,6a/2120 metriä. Workout Wonder seurasi selästä toiseksi, ja Mr Golden Quick nousi vahvalla kirillä kolmanneksi.

Kavioliiga Grand Prixeistä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-4: Seinäjoella ajetussa kylmäveristen ensimmäisessä Kavioliiga Grand Prixissä mentiin niin ikään suosikin tahdissa, kun liigan neljä osakilpailua aiemmin voittanut Josveis oli jälleen paras.

Santtu Raitala ajoi Antti Ojanperän valmentamaa Josveisia, joka kasvatti tienestejään 20 000 eurolla ajalla 25,2a/2120 metriä.

Välähdys otti jälleen pelätyn lähtölaukan, mutta oli siitä selvittyään lähdön väriläiskä, sillä se kiersi vielä haastamaan Josveisia.

Kavioliiga Grand Prixeistä lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-5: Avauspuolikkaan jälkeen parijonosta kärjen rinnalle kiertänyt Selene Lune piti tempon tasaisen kovana ja vyöryi maalisuoralla väsymättä vakuuttavaan voittoon.

Jarmo Saarela ajoi Harri Koivusen tallin hevosilla kaksi voittoa Seinäjoella, ja Olli Koivunen onnistui nyt pääradalla. Kolmanneksi eniten pelattu Selene Lune taittoi 2620 metriä aikaan 15,1a.

“Ajattelin, että mennään vauhdilla, jos pääsisi kärkipaikalle asti, mutta sinne ei ollut mitään asiaa. Ei se sinänsä haitannut, kun Selenen tuntee. Tämä jaksaa kyllä punnertaa”, Olli Koivunen iloitsi.

The Dude lähti sisältä hyvin, mutta suosikki Com Milton avasi viereltä myös reippaasti ja kaksikko teki pian piikinvaihdon. Kaarteessa keulaan päässyt Com Milton otti heti vauhtia pois, ja The Dude kiersi sen jälkeen johtopaikalle.

The Dude joutui heti toisessa kaarteessa vastaamaan Selene Lunen iskuun, mutta tsemppasi sekin hyvin perille asti ja piti toiseksi varmasti ennen Com Miltonia, jolta ei löytynyt enää kiriä.

 

Toto75-6: Hannu Hietanen ajoi Seinäjoen kolmessa kohteessa tuplan, kun Veeran Pojan lisäksi tuli voitto Risto Salmelan New Life Wheelsillä. Toiseksi eniten pelattu New Life Wheels ravasi 2100 metriä aikaan 14,9a.

Sisältä lähtenyt New Life Wheels pääsi sujuvasti toiselle radalle ja sai asemat toisesta ulkoa, kun johtoon edennyt Gold Narva vastasi rinnalle jääneelle M.T.Master Donille.

Selväksi suosikiksi pelattu M.T.Master Don painoi ohjille, ja vauhti pysyi reippaana loppukaarteeseen asti, jossa kärkiparin paras puhti laantui. New Life Wheels iski samassa voittoisaan kiriinsä, ja Questionmark Me seurasi sen kannoilla toiseksi. Sisältä sujuvasti vapaille löytänyt Fast Time pinnisti kaksikosta jääneenä kolmanneksi.

“Ei voinut kyllä paremmin juoksu mennä”, Hannu Hietanen myhäili. “Vedin varmuuden vuoksi korvat ja laput, kun en ole aikaisemmin ajanut, mutta kyllä tuntui, että olisi voittanut ilmankin.”

 

Toto75-7: Harri Koivusen talliin lauantain neljäs osuma, kun Seppo Markkulan ajama Ricocone johti Vermossa kierroksen päättänyttä I divisioonan karsintaa koko 2120 metrin ajan.

“Seinäjoella kun ajoin tällä kerran, se lähti silloin yllättävän hyvin, vaikka en satsannut lähtöön. Ajattelin, että nyt koitetaan vähän matkaa ja katotaan. Tuntui kyllä terävältä ja lähti hyvin”, Seppo Markkula kuvaili alun tapahtumia. “Tämä oli viimeksi jo järkyttävän hyvä St. Legerissä, ja ajattelin, että jos ei mitään ihmeitä satu, niin kyllä tämä maaliin asti vetää. Tämä meni korvat pystyssä välillä ja seuraili vaan tilannetta, että ei ollut kyllä mitään hätää.”

Toiseksi eniten merkitty Ricocone kuittasi 5000 euron ykköspalkinnon ajalla 15,0a. Toisen kaarteen jälkeen toisesta ulkoa rinnalle kiertänyt Donato E. kiritti parhaiten ja oli toinen selvästi ennen muita.

Alkumatkasta ulkoradoilta hännille pakitellut Zeus Kemp lähti puolimatkassa reissuun ja sai eteen kaksi hevosta. Se nousi loppukaarteessa edellä menneen Staro Moschinon perässä neljännelle radalle ja tykitti suoralla tämän ohi kolmanneksi. Vajaa kierros ennen maalia kaksikon eteen kolmannelle radalle lähtenyt suosikki William Birdland oli vaisu.