Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 1 Don Corleone Trot, 18,10 %, 2,50 euroa
Toto64-2: 10 Flexible Journey, 82,82 %, 3,10 e
Toto64-3: 6 Valon Veeni, 18,22 %, 7,10 e
Toto64-4: 7 Krampus, 17,73 %, 23,10 e
Toto64-5: 3 Callela Eliza, 26,28 %, 33,00 e
Toto64-6: 3 Tanpopo, 53,06 %, 34,70 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 34,70 e
Viidelle ja neljälle ei jaettavaa

Vaihto: 186 245,26 euroa

Tapio Perttunen taituroi Don Corleone Trotin parhaaksi Toto64-avauskohteessa Vermossa.

Toto64-1: Antti Teivainen kannusti Double Boostin vauhdikkaasti matkaan, eikä kaksikko päästänyt keulaan myös mielinyttä Pekka Korpea ja M.T. Lara Croftia edelleen. Teivaisen vastaus oli kieltävä myös ensimmäisellä takasuoralla, kun Tapio Perttunen kokeili kärkipaikkaa Don Corleone Trotin rattailla.

Double Boost sai vetää rauhassa, kun Tapio Perttunen halusi ajaa rinnalla tasaisen reissun valmentamansa Don Corleone Trotin kanssa. Perttunen pyyteli ajokiltaan lisää kyytiä vasta, kun lähdön suosikit Oakie ja Stardust Fibber iskivät parijonosta kolmannelle.

Oakie pilasi kolmannella laukkaan, mutta Hannu Torvisen ajokki Stardust Fibber rymisteli voittomatsiin Don Corleone Trotin kanssa. Kaksikko lähestyi maalipaalua aivan rinta rinna, ja Don Corleone Trot piti niukasti voittoon ajalla 15,7a/2100 metriä.

”Tälläkin pääsin aika hyvin matkaan, en uskonut että niin hyvin pääsee, mutta pari kovempaa avaaja oli. Antti kun pääsi keulaan, uskoin saavani keulat, mutta Antti näytti, että ajaa keulasta. Yritettiin ajaa tätä häiritsemättä tasaisesti, että jäisi voimia loppuun”, Tapio Perttunen selosti.

”Viimeisellä takasuoralla tiesin, että hevosella on paljon voimia jäljellä. Onneksi sai rauhoittaa vauhtia, että sai johtavan rinnalla vähän kuin hallita lähtöä. Maalikamera oli minun puolella tänään.”

Tasaisen kärkikaksikon jälkeen kolmanneksi ylsi Ari Moilasen kuskaama Lecrosse.

Toto64-2: Pelipankki Flexible Journey marssi vakuuttavaan voittoon, vaikka Juha Utalan suojatin reissu ei mennyt takarivistä helpoimman kautta.

Jarmo Saarela nappasi No Pityn kyydissä kärkipaikan alussa. Flexible Journey jäi alkumatkaksi taivaltamaan kolmannelle radalle, kunnes pääsi puolikas juostuna toiselle. Juha Utala mieli keulaan, mutta Jarmo Saarelan vastaus oli kielteinen. Avauslenkki mentiin reippaasti 15,0-lukemiin.

Juha Utala ei hätäillyt, vaikka jäi suursuosikin kanssa johtavan rinnalle. Kaksikko otti vauhtia pois ja iski kärkihevosen kimppuun viimeisellä takasuoralla. Flexible Journey hankki otteen nopeasti ja lipui murskavoittoon kuin iltahölkällä olisi ollut. Nelivuotislupaus teki 2100 metrillä voittotuloksen 16,6a.

”Aika hyvä pitää olla, että keulaan pääsee kävelemään”, Juha Utala totesi. ”Pikkaisen jäi johtavan rinnalle puskemaan, mutta se tasaantui. Ei ollut hädän päivää missään vaiheessa. Kaikki juoksupaikat käy hevoselle ainakin toistaiseksi. Nyt jäädään pikkupaussillle, treenaillaan, ja katsotaan kevätkesällä missä mennään.”

Seppo Markkulan ajokki Estelle Nordique nousi toiseksi ennen Santtu Raitalaa ja Explosive Elvistä.

Toto64-3: Erittäin tasaisesti veikattu kylmäveristen tasoitusajo meni kolmossuosikille, kun Valon Veeni pisteli parhaaksi.

Jani Huuskon alkumatka valmentamansa Valon Veenin kyydissä oli vaikea, kun 9-vuotias ei saanut pykälää silmään. Valjakko taivalsi alun kolmatta pitkin, kunnes sai vauhdin päälle, ja eteni kärkipaikalle toisen puolikkaan alussa.

Valon Veeni nykäisi päätöspuolikkaan alussa muihin pienen eron, eikä kukaan pystynyt sitä maalisuorallakaan haastamaan.

“Ei meinattu askelille päästä alussa, hevonen haki rytmiään tosi paljon”, Jani Huusko harmitteli. “Epävarman oloinen oli, mutta tasottui. Yksiohjainen oli, eikä pääsyt menemään kuin olisi pitänyt, mutta onneksi riitti tänään.”

Kakkostaisto oli todella tasainen. Siinä Esa Holopaisen ajokki Onon Nopsahotti piti Onnetöörin niukasti takanaan.

Toto64-4: Tapio Perttunen yritti uusia avauskohteen temppunsa, eli ottaa voiton johtavan rinnalta. Marginaalit olivat tällä kertaa vastustajan puolella, kun Krampus piti 2600 metrin kisassa voittoon.

Ari Moilanen pääsi Krampuksen kyydissä riittävän reippaasti liikkelle, jolloin valjakko painui nopeasti kärkipaikalle. Suuri suosikki Cyrius D’ariane aloitti kolmannessa ulkona, mutta Tapio Perttunen kierrätti sen nopeasti toiselle ilman vetoapua.

Päätöspuolikkaalla Cyrius D’ariane haastoi Krampusta, mutta tämä piti keulasta niukkaan voittoon keskipitkän matkan tuloksella 15,8a.

“Päästiin suht hyvin liikkelle, ja saatiin keulahevoselta paikka suosiolla. Siitä saatiin ajella omaan tahtiin. Cyrius D’ariane antoi tosi hyvän vastuksen, eikä suurta eroa ollut maalissa. Hevonen haparoi lähdössä vähän, joten otettiin ensimmäiset 400 metriä varman päälle, mutta sen jälkeen loppu meni hyvin”, Ari Moilanen jutusteli.

Kolmas mitalisti oli Tomi Haapion ajama Crossover.

Toto64-5: Varsana rajua tiliä takonut Callela Eliza voitti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017.

Antti Teivaisen suojatti Bosses Lily lähti terävästi matkaan, mutta Teivaiselle kelpasi taukohevosen kanssa selkäreissu, jolloin Markku Nieminen pääsi Callela Elizan rattailla kärkipaikalle.

Matkavauhti pysyi reippaana koko matkan ajan, mutta siitä huolimatta Callela Eliza pudotti rinnalla haastaneen Celebration Songin kyydistään maalisuoralla ja marssi Tammatähden parhaaksi.

“Hevonen on niin paljon muuttunut, ettei tiedä miten siihen suhtautuisi, kun on niin hyvä ajaa”, Markku Nieminen päivitteli. “Ei osaa sanoa, onko sisällä enää vai ei. Se selvisi viimeisellä sadalla metrillä vasta tänään. Olisi loistavaa, jos tällaisena pysyisi. Tulokset olisivat varmaan tasaisempia.”

Callela Elizan voittoaika oli 13,9a/2100m.

Voittajan tavoin loistojuoksun tehnyt Celebration Song taisteli kakkospalkinnolle ennen Her Royal Highnessia.

Toto64-6: Juhani Tapanin hurjavireiseen talliin tuli jälleen voitto, kun suosikki Tanpopo hallitsi.

Juhani Tapanin kuskaama Tanpopo ei ollut aivan ensimmäisillä metreillä nopein, mutta sai kolmosradalta vauhdin pian päälle ja nappasi kärkipaikan. Siitä valjakko pakeni aivan murskaavaan ykköstilaan.

“Koko matkan oli hevonen hyvän tuntuinen. Se halusi mennä, joten annoin sen 500 metriä jäljellä mennä, kun Eski tuli kolmatta, että tehdään vaikeammaksi sen juoksu. Tanpopo on ollut hyvässä kunnossa pitkään. Se on kehittynyt ja tykkää kilpailla. Muuten se on laiska ja veltto, mutta auton taakse kun käännetään, se herää”, Juhani Tapani veisteli.

Edward Sisu taisteli johtavan rinnalta toiseksi, One Point kiri 12,0-lopetuksessa kolmanneksi.