Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Doolin Dalton 36,83 %, 5,30 e

Toto4-2: 11 Sorretun Voima 15,82 %, 15,60 e

Toto4-3: 14 Dominique Halm 14,94 %, 39,70 e

Toto4-4: 10 Freelancer 16,07 %, 90,60 e

 

Vaihto: 80 924,40 euroa

Auton takaa terävästi lähtenyt Doolin Dalton johti torstain avauskohdetta Forssan Pilvenmäellä koko 1640 metrin ajan.

Toto4-1: Hieman alle 39-prosenttisesti merkitty Expanse’s Tornado oli kohteiden pelatuin hevonen, mutta se oli aseeton Doolin Daltonia vastaan, kun tämä pyyhkäisi heti alussa keulaan ja sai määrätä tahdin.

Kun juoksupaikat selvisivät nopeasti, vauhti ei kohonnut alussakaan kovaksi ja kiihtyi vasta päätösvaiheessa, jonka Doolin Dalton pisteli neljäätoista. Voittoajaksi kirjattiin 17,1a.

“Se oli hyvä tänään, ja tuo mailin matka sopii sille hyvin”, Pekka Himasen 10-vuotiasta ruunaa ajanut Jarmo Saarela myhäili. “Ajattelin kyllä, että siinä mennään kovempaa, mutta se rauhoittui hyvin eikä painanutkaan niin paljon kuin aikaisemmin.”

Jarmo Saarelan vuosi on alkanut mainiosti. Voitto oli hänelle jo neljäs.

Ensimmäisessä kaarteessa neljänneltä sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Expanse’s Tornado pääsi takasuoralla sisälle lähimmäs kärkihevosta ja piti asemansa siitä jääneenä. Arrowsrain kiri kolmannesta ulkoa tuntumaan kolmanneksi.

 

Toto4-2: Takarivistä toiseen pariin ulos päässyt Sorretun Voima jäi viimeisen kierroksen alkupuolella ilman vetoapua, kun Pilpo Reppuli laukkasi edestä.

Sorretun Voima eteni alusta asti johtaneen Sinkkutuulen rinnalle, irtos 30,5-lopetuksessa tämän kanssa voittokamppailuun ja runnoi kohtalaisen varmasti ohi.

“Tällä on huimat vauhtivarat, kun sen vaan saa keskittymään ja ravaamaan”, ohjastaja Tapio Perttunen korosti. “Yritin ajaa tuon takasuoran vielä varovasti, kun tiesin, että vauhti kyllä riittää, kun motivaatio ja muu vaan säilyy. Tasaista oli, mutta sain sellaisen puolen hevosen otteen, enkä uskaltanut sitten yhtään käskeä.”

Omistaja Mari Koikkalaisen valmentama 8-vuotias ruuna oli toiseksi pelatuin ja kuittasi tonnin ykköspalkinnon tuloksella 34,7a/2140 metriä.

Sinkkutuuli oli vain hävinneenä hyvä toinen selvästi ennen Vireetulta, joka juoksi neljännessä ja kolmannessa ulkona ja käänsi kiriin päätöspuolikkaalle lähdettäessä.

Selvä suosikki Villilän Vesa jäi sisältä jonoon neljänneksi. Se pääsi viimeisellä takasuoralla pykälää edemmäs ja loppukaarteessa toisen radan jonoon. Väylä vapauteen löytyi maalisuoralla, mutta vauhdin kiihdyttyä parantaminen oli vaikeaa.

 

Toto4-3: Kakkossuosikkien juhlat jatkuivat, kun Dominique Halm jyräsi kolmen kilometrin parhaaksi.

Neljänkympin pakilta lähtenyt Dominique Halm sai edetä vapaata toista rataa ja haki rauhallisessa menossa johtopaikan jo toisessa kaarteessa.

Neljännestä sisältä päätöskierrokselle lähdettäessä toiselle radalle noussut Deal Boost kipusi tasaisesti Dominique Halmin tuntumaan ja haastoi sen tiukasti pitkällä maalisuoralla, muttei ihan päässyt ohi.

Voitto oli Dominique Halmille ensimmäinen lähes puoleentoista vuoteen. Välissä se on mennyt pääasiassa laukkaa.

“Siinä on ollut kaikennäköistä ongelmaa, eikä itsekään oikein tiedetä, mitä kaikkea on ollut”, Risto Väre harmitteli. “Nyt se menee taas ravia, kun siinä tuli laukkaa vähän väliä. Se lähti painamaan tänään, enkä viitsinyt sitä kauheasti pitää. Pakko oli pitää jonkin verran, kun se painoi vähän liikaa. Se näkyi lopussa, ja meni tiukoille.”

Selvä suosikki Oilsheik pysytteli pitkään taustalla. Se hakeutui loppukaarteeseen mentäessä kiriin ja tuli asiallisesti, mutta ehti vain kärkiparista jääneenä kolmanneksi. Alun laukkaansa hyvin paikannut Sapphira laukkasi loppukaarteessa Oilsheikin edeltä.

 

Toto4-4: Viidennessä sisällä aloittanut Freelancer pääsi toisen kaarteen alussa toisen radan jonoon ja jatkoi kaarteen puolivälin jälkeen paikkojen vaihduttua ilman vetoapua.

Edellisten voittajien tavoin toiseksi eniten peliä kerännyt Freelancer eteni puolimatkassa kärjen tuntumaan, painui takasuoralla keulaan ja erkani 14,5-lopetuksessa ylivoimavoittoon tuloksella 17,4a/2140 metriä.

“Huomasin, ettei kärkihevosella ole enää kauheasti voimia, ja ajattelin sitten satsata siihen, että päästäisiin sisäradalle vikaan mutkaan. Sitten oma hevonen tuntui niin hyvältä, ettei ollut mulla ollut mitään hätää”, Olli Koivunen iloitsi.

Pitkältä tauolta palannut Juiceman nousi viimeisellä takasuoralla neljännestä parista edellä menneen Millstone’s Vividin perässä kolmannelle radalle ja puristi lopussa tämän ohi toiseksi. Samassa nipussa maaliin saapui moni muukin, eivätkä kaikki päässeet kirimään vapaasti.

Erittäin tasaisesti pelatun lähdön suosikki Estelle Halm painui kiihdytyksessä johtopaikalle, jota se puolusti vielä takasuoralla. Kierrosta myöhemmin sen eväät oli syöty.