Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 4 Downander, 1,80 euroa
Toto65-2: 8 T.T. Avot, 4,00
Toto65-3: 10 Elbert Schermer, 15,30
Toto65-4: 15 Shadow Of Brisbane, 67,00
Toto65-5: 8 A.T. Veeti, 124,60
Toto65-6: 3 Spade Ace Frido, 128,40

Kuusi oikein -voitto-osuus 128,40 euroa
Viisi oikein 5,00.

Tom Erikssonin valmentama Downander kesti reippaan avauskierroksen ja voitti Toto65-avauksen Vermossa hallitusti.

Hannu Torvinen ei osannut sanoa taktiikkaansa Downanderin rattailla etukäteen enintään 67 000 euroa tienanneiden ryhmässä. Ajomies valitsi keulajuoksun ja se kannatti. Downander joutui 10,0-avauksen jälkeen vetämään kierroksen vielä 12,0-vauhtia, mutta ruuna hallitsi silti helposti.

“Tiesin, että Tuomas (Korvenoja) tulee jossain vaiheessa eteenpäin. Sillä meni alkumatka vaikean näköiseksi ja meillä selvemmin, joten ajattelin keulasta ajaa”, Torvinen perusteli, miksei Joe Di Maggion selkä kelvannut eteen.

Downander oli toissa kerralla Vermossa mukana hurjassa 05,5-avauksessa. “Tyhjennysstartti” vei Torvisen mukaan hevosta vain eteenpäin.

“Vaikka hullulta saattaa kuulostaa, se kova lähtö täällä ja kovat vauhdit muutenkin ovat vieneet hevosta eteenpäin. Korvat jäivät kiinni tänään”, Torvinen paljasti.

Downanderin voittotulos oli 13,1a / 2100 metriä.

Joe Di Maggio kesti johtavan rinnalta toiseksi. Fine By Me seurasi Harri Koivusen käsistä kolmanneksi.

Ennen Toto65-peliä juostussa Derbyn Tammasuosikissa Tuomas Korvenojan suojatti BWT Burnin Alive oli keulasta ylivoimainen, kun piti yllä hyvää vauhtia ja hyvästeli muut 10,0-lopetuksessa. Nelivuotias tamma ravasi täydellä matkalla komean voittotuloksen 13,3a.

Toto65-2: Myös toinen kohde ratkesi lopulta jo tiukassa alkurynnistyksessä.

Henri Bollström latasi T.T. Avotin rattailla kasiradalta alkuun täydet ja sehän kannatti. Valjakko pääsi leikkaamaan kiihdytyksessä keulaan.

Avauspuolikas hurjasteliin 20,0-kyytiä, mutta jatkossa keulahevonen sai vetää mieleistään tahtia. Tuomas Pölläsen valmentama T.T. Avot irtosi muista varmasti ja voitti tuloksella 25,9a / 2100 metriä.

“Ensimmäiset 200 metriä ladattiin niin kovaa kuin jaloista päästiin. Sen jälkeen hevonen sai rauhoittaa vauhdin mieleisekseen”, Bollström kehui.

“T.T. Avot on harvinaisen ravivarma suomenhevoseksi. Se rauhoittui, kun pääsi keulaan. Se ei jää painamaan siihen, vaan on tosi helppo ajaa.”

Ari Moilasen kuskaama Leijan Loimu piti johtavan takaa toiseksi ennen Esa Holopainen ja Arvon Herraa.

Toto65-3: “Lähes koko kansan tipsihevonen” harjasi potin enintään 12 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa.

Kyvykkääksi tiedetyn Elbert Schermerin avausstartti Tapio Perttusen tallista sai petsarit valppaaksi, kun ruuna esiintyi laukkansa jälkeen positiivisesti.

Lähdön jälkeen pelilappuja lunastettiin kilpaa, sillä Perttusen suojatti lopetti parastaan antamatta voittoon. Elbert Schermer voitti ennätystuloksellaan 14,2a / 2100 metriä.

“Ennen Tampereen starttia ajoin testihiitin, ja yritin omistajalle sanoa, että hevonen tuntuu nyt hyvälle”, Perttunen huomasi ajoissa valmennettavansa nykyvireen.

“Tämä on aika erikoinen hevonen. Viimeisellä takasuoralla kun se pääsi keulaan, heitti se korvat pystyyn ja jäi odottelemaan. Elbert Schermerissä on varsan leimaa vielä”, Perttunen myönsi.

Jarmo Saarela ohjasti Erica Emen yllätyskakkoseksi. Juho Ihamuotila oli Jackpot Arian kanssa kolmas.

Toto65-4: Rehti runttaaja kiersi kaikki 15 hevosen ryhmäajossa.

Harri Koivunen oli Shadow Of Brisbanen kanssa haastavissa juoksuasemissa porukan hännillä. Reipas matkavauhti ja hyvä Carlemanin selkä mahdollistivat kuitenkin voittoon nousemisen.

“Tämä on niin hieno ja umpirehellinen hevonen, jolla korvienväli on kultaa. Se lyö joka kerta kaikkensa peliin, jos vaan pystyy”, Koivunen lateli suojatistaan ylisanoja.

Keulassa juossut Finn McCool oli Kari Rosimon  käsistä toinen, Carleman Jukka Torvisen käsistä kolmas.

Toto65-5: Edes paikka johtavan rinnalla ei vienyt A.T. Veetiltä voittoa.

Pasi Teinin valmentama A.T. Veeti kilpailee hurjassa lyönnissä. Nyt Vermosta tuli komea Toto65-voitto.

Juha Länsimäki matkasi A.T. Veetin kanssa johtavan rinnalla, josta rutisti keulahevosen ohi jo loppukaarteessa. Kaveri pääsi lähelle lopussa, mutta todellista uhkaa ei ohjastajan mukaan ollut.

“Se oli leikkisyyttä kaikki. Hevonen on sen luontonen, ettei sitä passaa hätyytellä. Se voi silloin laukata tai tehdä muuta”, Länsimäki kertoi.

“Pasi tehnyt hyvän työn hevosen kanssa. Se vain koko ajan vaan paranee ja paranee ja näin vanhana tekee uusia ennätyksiä”, Länsimäki ihasteli.

Arto Hammar oli Mökin Tähden kanssa toinen, kun Hevillä laukkasi lopussa. Risto Tupamäki ohjasti Hanslankarin kolmanneksi.

Toto65-6: Megasuosikki lunasti odotukset.

Viime viikolla häikäissyt Spade Ace Frido oli 90 prosenttinen suosikki. Ari Moilasen ajokki eteni takasuoralla keulaan, eikä voittajalla ollut 13,0-lopetuksessa hädän päivää.

Pekka Korpi ol Jacksonin kanssa johtavan takaa toinen, Highlight Luxi rutisti kolmanneksi.