Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 10 Draken 27,24 %, 0,20 e

Toto75-2: 3 Beat Of Love 37,42 %, 0,40 e

Toto75-3: 2 Roberto Diver 71,47 %, 0,60 e

Toto75-4: 7 Rokin Maxi 38,51 %, 1,40 e

Toto75-5: 8 Cameron Evo 6,10 %, 19,40 e

Toto75-6: 1 Freelancer 20,32 %, 82,40 e

Toto75-7: 10 Hazelhen Hermes 10,32 %, 663,00 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 663,00 euroa

6 oikein 7,00 euroa

5 oikein jackpot

 

Vaihto: 1 214 434,10 euroa

Puolen miljoonan jackpot kannusti pelaajat liikkeelle ensimmäisen Superlauantain Toto75-pelissä, jonka vaihto nousi reiluun 1,2 miljoonaan euroon. Kuopion ja Turun kesken jaettu kierros alkoi Savossa Drakenin voitolla.

Toto75-1: Takarivistä lähtenyt Draken juoksi kolmannessa parissa ulkona, josta Jani Ruotsalainen käänsi sen päätöskierroksen käynnistyessä kirikaistalle. Draken eteni takasuoran alkupuolella johtaneen Vianon rinnalle ja jyräsi lopulta ylivoimavoittoon, vaikka viimeisessä kaarteessa oli hieman vaikeuksia.

“Laukka oli lähellä. Voimia oli, mutta pikkaisen meinasi ravi hukkua siinä. Piti ottaa ohjat kunnolla käteen”, Jani Ruotsalainen paljasti.

Voitto oli Miika Tenhusen valmennettavalla viides peräkkäin ja tuli 2100 metrillä ajalla 28,8a.

Lähtösuoralla laukannut Sakarin paikkasi erheensä hienosti. Se lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa selkään kolmannelle radalle, tuli vahvasti perille asti ja nousi toiseksi. Viano kesti loppuhetkien taipumisesta huolimatta kolmanneksi niukasti ennen taaempaa lujaa kirinyttä Poikolan Neitoa.

 

Toto75-2: Turun päässäkin aloitettiin suosikkivoitolla, kun johtoon avannut Beat Of Love hallitsi tammalähtöä mielin määrin.

“Ei siinä kuskilla ollut oikein mitään muuta kuin koittaa määritellä, mitä kaverit tekee”, Anna Sulinin tammaa ajanut Mika Forss kuvaili. “Mieluummin hillitä kuin kauheasti pyydellä. Hevonen tuli ihan täysissä voimissa maaliin.”

Mika Forssille illan toisen voiton tuonut Beat Of Love kirjautti 2100 metrillä ajan 15,3a.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta sisältä toiseen ulos päässyt ja loppukaarteen alussa kiriinsä iskenyt Gresille Boko nousi lähimmäs Beat Of Lovea. Selene Lune kiri hänniltä kolmanneksi. Avauskierroksella kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt May Rose taipui.

 

Toto75-3: Kohteiden pankki Roberto Diver jatkoi voittokulkuaan aiempaa vaativammassa sarjassa. Ensimmäisessä kaarteessa johtoon edennyt suursuosikki joutui vetämään tasaisen reipasta tahtia, mutta piti hyvät vastustajat kohtalaisen varmasti kurissa.

“Vähän tuli spurtteja suotta matkan aikana, ja se ehkä näkyi lopussa”, Iikka Nurmonen arveli. “Loppusuoran alkuun hevonen löi vielä vähän sutia, ja sillä osui jalka kärryyn. Siinä meni semmonen melkein sata metriä. Se kuulosteli vähän, että mitäs nyt tapahtuu, mutta se lähti sitten taas ja vastasi varmasti maaliin asti.”

Voitto oli Ossi Nurmosen valmennettavalle jo kahdeksas peräkkäinen. Se kuittasi viisi tonnia 2100 metrillä ajalla 15,3a.

Viimeisen kierroksen alussa viidennestä parista muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Intuto iski loppukaarteen alussa omaan kiriin. Se eteni suoralle tultaessa Roberto Diverin tuntumaan ja haastoi hyvin, mutta joutui tyytymään lopulta kakkossijaan ennen sisällä seurannutta Look Completea.

 

Toto75-4: Tulinko laukkasi kärkihevosten tuntumasta enimmäiselle takasuoralle mentäessä, jolloin sitä niukasti enemmän pelatun Rokin Maxin tehtävä helpottui periaatteessa tuntuvasti. Rokin Maxi ei saanut kuitenkaan mitään ilmaiseksi, sillä kun Pertti Puikkonen käänsi sen varhain kolmannelle radalle, se joutui kiertämään parijonon ulkopuolella maaliin asti.

Rokin Maxi eteni jo puolimatkassa kärkiparin tuntumaan, josta se jyräsi maalisuoralla varmasti ykköseksi.

“Se on vahva hevonen, ja kun on tuollainen alusta, että sen jalat pitää, se on silloin ihan parhaimmillaan. Se oli sellaista tasaista menoa, ja ajattelin, etten rupea hätistämään, vaan puristetaan voimalla”, Pertti Puikkonen kertasi.

Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi ravasi 2100 metriä aikaan 26,6a. Tähtidivarin voitosta maksettiin 7000 euroa, jonka myötä 12-vuotiaan Rokin Maxin uratienestit ylittivät satatuhatta euroa.

Alussa lyhyesti laukannut Passiton selvisi neljänteen pariin ulos, josta se nousi viimeisellä takasuoralla kolmanneksi hevoseksi kolmannelle radalle. Se iski loppukaarteessa vapaalle radalle ja kiri vahvasti Rokin Maxin tuntumaan toiseksi.

Toisessa parissa ulkona matkannut Holari pääsi maalisuoralla Diporexin takaa vapaille ja työntyi kolmanneksi.

 

Toto75-5: Ensimmäinen yllätys, kun avauspuolikkaan jälkeen pienen porukan perältä kärkihevosen rinnalle kiertänyt Cameron Evo pystyi suoraan tauolta puristamaan avoimen lähdön parhaaksi.

Iikka Nurmonen ajoi kohteissa toisen voittonsa Heikki Korhosen valmentamalla Cameron Evolla, jonka omistajiin kuuluu olympiavoittaja Iivo Niskanen. Kahdeksan hevosen lähdössä kuudenneksi eniten pelattu Cameron Evo teki 2100 metrillä ajan 16,0a.

“Vauhti hiljeni tosi paljon, ja siellä oli sellainen hevonen, joka varmasti haluaa selän eteen, niin päästiin ihan ilmaiseksi sinne johtavan rinnalle”, Iikka Nurmonen perusteli rohkeaa ratkaisuaan ensimmäisen takasuoran lopulla. “Hevonen tuntui oikein hyvältä. Saatiin ajaa rauhassa, ja hevonen voitti sitten kyllä varmasti. Oli hyvä esitys ja vahvan tuntuinen hevonen.”

Alusta asti johtanut suosikki Ida’s Owen piti toiseksi ennen selästään myöhään vapaille päässyttä Tapiro Jetiä.

 

Toto75-6: Harri Koivusen valmennustalli juhli viimeisessä Metsämäessä ajetussa kohteessa. Toiseksi eniten pelattu Freelancer johti alusta loppuun, ja Merit kiri taustalta tulisesti toiseksi.

Emma Väre pääsi nauttimaan Freelancerin vauhdista, kun Olli Koivunen ei saanut ajaa lauantaina.

“Kyselin Harrilta vaan, onko jotain ihmeellistä, ja Harri sanoi, että lähtee hyvin liikkeelle ja on suht ravivarma”, Emma Väre kertoi. “Olen muutaman kerran tätä vastaan ajanut, ja tiesin kyllä, että tämä jonkin verran tuosta auton takaa liikahtaa. Matkalla katoin, onko selässä ketään uhkaa, ja sitten kun tämä halusi mennä, annoin mennä. Voitti kyllä tosi helposti.”

Freelancer paineli mailin aikaan 13,6a. Ysipaikalta viidenteen pariin ulos jäänyt Merit lähti takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle, kiri maalisuoran tosi lujaa ja ehti selvästi toiseksi. Lindy Poppins nousi hänniltä kolmanneksi.

Selvä suosikki Pascha Tilly lähti takasuoran alkupuolella neljännestä parista selässä kolmannelle radalle. Se oli hyvissä asemissa, kun pilasi loppukaarteen alussa laukkaan.

 

Toto75-7: Kenttä kääntyi Savossa ajetussa päätöslähdössä, kun kasipaikalta keulaan täräyttänyt M.T. Kitty painoi menemään liian innokkaasti ja vauhti pysyi 2600 metrillä kovana.

Takarivistä viidenteen pariin ulos jäänyt Hazelhen Hermes sai kirivaiheessa vielä hyvää vetoapua, jatkoi loppukaarteessa kiertelemättä vapaasti ja ratkaisi varmasti.

Jarmo Saarela ajoi Timo Korvenheimon valmentamaa Hazelhen Hermestä, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki ajan 15,9a.

“Kyllähän se meidän etu oli, että ajoivat kovaa”, Jarmo Saarela myönsi. “Tämä kun lähtee hiljaa ja tulee yleensä hyvin perille, jos vaan keula tyhjentää itsensä. Saatiin hyvää vetoapua, ja viimeisellä takasuoralla tuli vielä lisää painetta ohjiin. Siinä olin jo aika luottavaisin mielin.”

Ennen lähtölinjaa haparoinut Willy Wingston juoksi kaiken aikaa Hazelhen Hermesin perässä ja nousi sen kannoilla toiseksi. Neljännestä sisältä vapaille löytänyt Nitro Diablo puristi kolmanneksi.

Reilu kierros ennen maalia toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt suosikki Gute Band pääsi seuraavan kaarteen ajaksi sisäradalle. Se ajoi karkulaisen kiinni ja käänsi takasuoran alussa tämän rinnalle. Se painui loppukaarteessa keulaan, muttei jaksanut puristaa sitten täysillä perille ja putosi totosijoilta. Pääjoukon kärjessä sisärataa juossut Ice Wine hakeutui päätöskierroksen alkupuolella toiselle radalle Gute Bandin perään, muttei ollut parhaimmillaan ja taipui varhain.