Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Dreambow 3,11 %, 37,94 e

Toto4-2: 12 Jemmatar 28,08 %, 69,76 e

Toto4-3: 6 Might Be Romeo 54,78 %, 85,68 e

Toto4-4: 11 Didi Hoss 15,27 %, 205,24 e

 

Vaihto: 47 363,92 euroa

Lahden sunnuntainelkku alkoi yllätyksellä, kun yhdeksän hevosen lähdössä hännillä seuraillut Dreambow ehti loppusuoran aikana kaikkien vastustajien ohi.

Toto4-1: Sisäradan jonossa kuudentena seuraillut Dreambow käänsi toisen kaarteen jälkeen jo toiselle radalle, mutta Zigge Silvio teki edeltä saman liikkeen ja Iikka Nurmonen palasi ajokkinsa kanssa takaisin sisäradalle.

Kun Zigge Silvio lähti noin 800 metriä ennen maalia kirikaistalle, pyrki Nurmonen takasuoralle mentäessä sen perään. Zigge Silvio eteni kuitenkin ripeästi, ja Piece Of Rock mahtui nousemaan kolmannesta ulkoa väliin.

Dreambow pysyi näin taustalla melkein maalisuoralle asti, iski sitten uloimmas neljännelle radalle ja kehitti niin napakan kirin, että se kantoi juuri ajoissa ensimmäiseksi.

“Takamatkalta lähdettiin ja koitettiin vaan ajella muiden matkassa aika pitkällekin lähtöä, ettei tuhlata voimia mihinkään ylimääräiseen”, iltapäivän toisen voittonsa ajanut Iikka Nurmonen valotti ajatuksiin. “Loppusuoran alussa vapaalle. Hevonen oli hyvän ja terveen tuntuinen ja heitti iloisen spurtin.”

Jutta Nyyssösen omistaman ja Nyyti-Maria Timosen valmentaman 9-vuotiaan Dreambow’n viime vuoden ainoa voitto tuli syyskuun alussa. Loppukausi meni penkin alle, ja Dreambow oli nyt toiseksi vähiten pelattu. Se ravasi 2160 metriä märällä radalla aikaan 16,6.

Takasuoralla kuolemanpaikalle edennyt Zigge Silvio oli maalisuoralla jo kiinni voitossa, mutta jäi aivan viime hetkillä toiseksi.

Keulasta jo viimeisellä takasuoralla taipuneen Important Mattersin takaa pois päässyt Wonder Woman pinnisti lopussa porukan keskeltä toiseksi.

Lähdön suosikki Cool On Photos laukkasi melkein heti startin tapahduttua. Se selvitti nopeasti raville, mutta jäi kiertämään toista rataa ilman vetoapua. Se painui viimeisellä takasuoralla kyllä johtoon, mutta menetti paikan saman tien perästä vapaasti jatkaneelle Ranch Newmanille, joka ei myöskään jaksanut puristaa täysillä perille.

 

Toto4-2: Kylmäveritasoituksen parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä suosikiksi luotettu Jemmatar voitti vielä ensimmäisessä kaarteessa tulleen pahan laukankin jälkeen.

Raviaskeleiden löydyttyä juoksu meni toki hyvin, sillä Jemmatar sai toisessa kaarteessa taustalta reissuun lähdettyään hyvää vetoapua ja iski loppukaarteen puolivälissä vapaalle radalle jo aivan kärkihevosten tuntumasta.

Voittokamppailussa oli maalisuoralla välillä hyvinkin monta hevosta, mutta Jemmatar runnoi ensimmäisenä linjalle. Antti Teivaisen ajama 10-vuotias tamma otti toisen peräkkäisen voiton tuloksella 32,7/2160 metriä.

“Eihän tätä voi uskoa”, viime vuoden alkupuolella tamman hankkinut Sanni Vahlsten päivitteli. “Oltiin koelähdöissä, ja sitten jotain loksahti kohdilleen. Ja nyt vielä kuski, joka sopii hevoselle näköjään aivan täydellisesti.”

Sisäradan jonossa tukalissa asemissa ollut Ojalan Vilkas löysi lopulta väylän vapauteen, puikkelehti loppusuoralla kilpailijoiden välistä ja työntyi viime hetkillä melkein täysin Jemmattaren sisäpuolelle toiseksi.

Toisessa ulkona aloittanut Valssaus menetti puolimatkan jälkeen asemiaan, liittyi päätöskierroksella kolmannen radan jonoon ja puristi ulkoa kolmanneksi. Inton Rilla romahti johtopaikalta.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Might Be Romeo voitti johtopaikalta, mutta toinen 4-vuotias Albino Esker kiritti hyvin ja kaksikko jätti muut 13,5-lopetuksessa kauas jälkeensä.

Might Be Romeo painoi Tapio Perttusen mukaan turhan paljon ohjille, kun matkalla ei tullut muuten painetta. Ajalla 17,7a/2140 metriä tullut voitto oli kuitenkin aika varma.

“Olisi voinut vähän hiljaisempaakin ajaa, kun tänään on raskaat olosuhteet. Kyllä se tänään sai tosissaan tehdä töitä, ja ajaa piti maaliin asti”, Tapio Perttunen huomautti. “Iikan hevonen tuli hyvin rinnalle lopussa. Katsottiin kyllä, että muut jäi aika kauas, ja molemmat oli tosi hyviä.”

Marraskuussa pohjoisesta Perttuselle tullut Might Be Romeo on voittanut uusissa käsissä molemmat starttinsa.

“Kyllä se hyvin on tässä mennyt. Katsotaan nyt, että terveyttä piisaa ja muuta. Sehän se tärkeä tässä on, että päästäisiin ajamaan ja treenaamaan koko ajan, niin kyllä sen sitten pitäisi kehittyä”, hän pohti.

Kolmannesta sisältä loppukaarteen puolivälin jälkeen irti päässyt Finsweden puristi jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

 

Toto4-4: Maltti oli valttia päätöskohteessa, jossa vauhti pysyi pitkään hieman turhan reippaana. Kolmannessa ulkona juossut Didi Hoss säästi voimansa päätöspuolikkaalle.

Se menetti asemiaan kolmannella puolikkaalla, mutta kun se iski kiriin viimeisellä takasuoralla, muut olivat vastaantulijoita. Varma voitto tuli 2140 metrillä ajalla 18,2a.

Kohteissa toisen voiton ajanut Antti Teivainen luotsasi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa 6-vuotiasta tammaa, joka juoksi viime kaudella vain kahdesti ja palasi taas parin kuukauden paussilta.

“Meni kyllä yllättävän hyvin”, Tapio Mäki-Tulokkaan tallilla työskentelevä Sami Nummi iloitsi. “Sillä on ollut ongelmia paljon matkan varrella. Omistajat on ollut hyvin kärsivällisiä, mutta tammalla on kyllä niin kauhea kapasiteetti, että tän kanssa kannattaakin olla kärsivällinen.”

Puolimatkassa johtohevosen takaa toiselle radalle nostanut Caramel Kid sinnitteli toiseksi. Alkumatkan toista rataa ilman vetoapua juossut Nelson Hilly jatkoi päätöskierroksella toisessa ja kolmannessa ulkona, käänsi takasuoralla kiriin ja punnersi Caramel Kidin tuntumaan kolmanneksi ennen kolmannesta sisältä vapaasti tullutta High Flyingia.

Midsummer Love väsähti johtopaikalta. Toisessa kaarteessa neljännestä ulkoa reissuun lähtenyt Wind Of Victory ohitti etusuoralla Nelson Hillyn, mutta kun Caramel Kid käänsi sisältä toiselle radalle, Wind Of Victory jäi kiertämään kolmatta rataa. Se pääsi takasuoralla pudottamaan toiseen ulos, mutta antoi pian periksi.

Tasaisesti pelatun lähdön niukka suosikki BWT Crusader laukkasi hylkäykseen heti alussa.