Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 1 The Dude 15,76 %, 3,70 e

Toto5-2: 2 Willow Pride 72,29 %, 3,90 e

Toto5-3: 9 Club Nord Elit 28,52 %, 5,00 e

Toto5-4: 1 Lily’s Star 17,71 %, 11,10 e

Toto5-5: 4 Gloria Web 78,11 %, 11,20 e

 

Vaihto: 85 092,70 euroa

Villinmiehen Tammakilvan lämminverikarsinnat olivat mukana Toto5-pelissä, mutta rivi alkoi rahasarjalla, jossa suojajuoksun jälkeen sujuvasti tilaa löytänyt The Dude spurttasi kärkeen.

Toto5-1: Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta sisältä toiseen ulos päässyt The Dude iski loppukaarteen puolivälissä kiriin ja erkani 14,5-vauhtisessa päätöksessä selvään voittoon.

“Oltiinhan me sisällä pussissa ja toivottiin vaan, että tilaa tulee, ja sitä tuli sopivasti”, Ville Tonttila iloitsi. “Siinä vaiheessa tuntui hyvältä, ja kyllä tuli hienosti loppua.”

Kolmanneksi eniten pelattu The Dude teki 2100 metrillä ajan 15,1a.

Lähdön niukka suosikki Capehill’s Cadeau juoksi alusta asti toista rataa ilman vetoapua. Se ei mahtanut mitään The Dudelle, mutta puristi tasaisen vahvasti kakkoseksi. Toisen radan jonosta tasaisesti tullut Club Nord Chip nousi lopussa ulommas ja työntyi tiiviistä nipusta kolmanneksi. Vauhdikkaasti aloittanut Vie De Dream antoi ratkaisuvaiheessa keulasta vähän periksi.

 

Toto5-2: Suuri suosikki Willow Pride oli omaa luokkaansa 4-vuotiaiden lämminveritammojen ensimmäisessä karsintalähdössä. Antti Teivainen ajoi Markku Niemisen valmennettavaa, joka kuittasi 3000 euroa 2100 metrillä ajan 14,8a.

“Se on mennyt koko ajan eteenpäin”, Antti Teivainen kehaisi. “Se on juossut kovissa ikäluokkalähdöissä, ja viimeksi derbykarsinnassa. Markku sanoikin, että hevosen päätavoite on ollut tämä tammakilpa täällä Lappeenrannassa, ja nyt näyttäisi tosi hyvältä. Derbykarsinta oli toki kova, mutta tänään hevonen oli tosi hyvä eikä missään vaiheessa tarvinnut ajaa täyttä. Tämä on yksi niistä, mikä pystyy kärjessä olemaan, ja positiivisin mielin lähdetään loppukilpailuun.”

Toista rataa ilman vetoapua juossut Grainfield Adele puristi Willow Pridesta reilusti jääneenä toiseksi. Kolmas sija jaettiin alkumatkan laukkansa vahvasti paikanneen May Rosen ja loppukaarteessa toisen radan jonosta hyökänneen Hard To Trickin kesken. Voittajan takaa pudonnut Minmission jäi täpärästi viidenneksi.

Karsinnoista pääsee kolme hevosta finaaliin tavoittelemaan 52 500 euron ykköspalkintoa, joten May Rosen ja Hard To Trickin välillä jatkolipun ratkaisee arpa.

 

Toto5-3: Niukka suosikki Club Nord Elit voitti toisen erän ajalla 15,5a. Takarivistä toiseen pariin ulos selvinnyt Club Nord Elit sai ohjastajaltaan Tapio Perttuselta kirikäskyn viimeiselle takasuoralle mentäessä, pääsi loppukaarteessa toiselle radalle ja runttasi tasaisen varmasti ykköseksi.

“Vaikka vauhti oli vähän hiljaista, päätin vasta tuolla takasuoralla aloittaa kirin. Kyllä se hyvin tuli sieltä ja voitti aika varmasti, vaikka totta kai kaikki oli pelissä. Se aivan tuossa lopussa jäi vähän odottelemaan”, Tapio Perttunen kertasi.

Club Nord Elit on Hilkka ja Reijo Suomalaisen omaa tuotantoa. Tamma on Hilkan nimissä, ja Reijo vastaa valmennuksesta.

Etukaarteessa kolmannesta ulkoa kirikaistalle noussut Rose’s Tara ei pysynyt takasuoralla Club Nord Elitin mukana, mutta puursi omaa tahtiaan tasaisen vahvasti perille ja kipusi vielä toiseksi.

Reippaassa kiihdytyksessä johtoon edennyt Didi Hoss sai vetää matkalla aika lailla mieleistään tahtia, mutta oli lopussa kuitenkin vähän ponneton ja kesti kolmanneksikin vain täpärästi ennen Rose’s Taran perässä kiertänyttä Bean Dreamia.

Kolmannesta sisältä vielä toiselle radalle päästyäänkin pitkään pussissa ollut Doris Hoss spurttasi loppuhetkillä edellisten taakse viidenneksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Käthy vastasi viimeisellä takasuoralla Club Nord Elitille ja oli tiukasti taistossa finaalipaikoista, kunnes laukkasi 400 metriä ennen maalia.

 

Toto5-4: Sisältä johtopaikan pitänyt Lily’s Star kiristi tempoa toisella kierroksella ja erkani kympin pintaan taittuneessa päätöksessä ylivoimavoittoon ajalla 14,3a. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Hevonen oli hyvän tuntuinen kyllä koko ajan. Lähti hyvin liikkeelle, ja juoksu oli hallussa koko ajan”, Olli Lähtisen valmennettavaa ajanut Seppo Markkula suitsutti. “Kavereillakin on kovia hevosia, ja juoksuhan siinä paljon näyttelee, miten sijoitus finaalissa määräytyy. Se on juossut kovissa lähdöissä huonoilta lähtöpaikoilta ja on tehnyt asiallisia juoksuja, vaikkei ole mitään kärkisijoja tullut. Ihan toiveikkaana lähdetään finaaliin.”

Lähdön suosikki Callela Lisbeth pääsi kaarteessa toiseen pariin ulos, josta se nousi kierrosta myöhemmin kirikaistalle. Se eteni takasuoralla Lily’s Starin tuntumaan ja pääsi pudottamaan sen taakse, muttei vauhdin kiihtyessä pysynyt lopulta mukana ja joutui tyytymään varmaan kakkoseen.

Neljännestä sisältä loppukaarteessa tilaa saanut Katie Ale spurttasi napakasti kolmanneksi.

Toiseksi eniten peliä kerännyt Miss Maverick menetti mahdollisuutensa lähtölaukan myötä.

 

Toto5-5: Viimeisen karsinnan suosikki Gloria Web oli kohteiden pelatuin hevonen. Se pääsi kiihdytyksessä Proserpinen jälkeen revittelemättä keulaan, tuli päätöstuhannen alle 1.12:n lukemiin ja kirjautti erien parhaan ajan 13,8a.

“Hevonen oli tosi hyvän tuntuinen koko ajan ja voitti kyllä vaivatta. Meillä olisi ollut tuosta aika paljon varaa petratakin”, Ari Moilanen vakuutti. “Valmentaja Timo Nurmos osaa matsata hevoset ilman sen suurempia kilpailemisia oikeisiin lähtöihin. Ne on silloin kunnossa, kun on hyvää rahaa jaolla, ja valmentaja on onnistunut siinä tosi hyvin.”

Sisärata veti, ja Proserpine sekä Sahara Hot Mama seurasivat selvin eroin muille totosijoille ja loppukilpailuun. Viimeisen kaarteen alkupuolella toisesta ulkoa kiriin kääntänyt Stonecapes Queila laukkasi maalisuoralla otellessaan enintään kolmannesta sijasta.

 

Lämminveristen ratajärjestys löytyy täältä!

Suomenhevosten karsinnat ja ratajärjestys puolestaan täältä!