Pertti Isotalon valmentama ja Stall Geeteen omistama kolmevuotias Global Trigger starttaa Turun perjantai-illan kolmannessa lähdössä radalta kaksi. 

Puhemies Lohela kertoo lähtevänsä paikan päälle katsomaan varsan ensimmäistä oikeaa koitosta. Hän omistaa hevosen yhdessä yhdeksän muun osaomistajan kanssa.

“Harjoitusraveissa meitä oli useampi kimppalainen hevosta katsomassa, ja oli mukava katsella, kun ihmiset ovat mukana hymy huulilla. Tämä on kaikille varmasti kivaa ajanvietettä ja harrastus, luulen, että koko kimppa odottaa innokkaasti perjantain lähtöä”, Lohela sanoo.

“Valmentaja kokee, että hevonen on kehittynyt myönteisellä tavalla, ja että nyt on hyvä aika aloittaa.”

Lohela kokeili ravihevosen ajamista viime kesänä tandemkärryillä, minkä jälkeen hän on päässyt Isotalon tallissa ajamaan muutamia kertoja hevosia myös itsenäisesti.

“Se on sujunut kivasti! Nyt, kun eduskuntatyö loppuu kesäksi, pitäisi taas päästä ajamaan, olemme jo sopineet muutamia sellaisia päiviä. Se on mukavaa puuhaa”, Lohela sanoo.

Ravikärpänen on siis todella päässyt puraisemaan Lohelaa. Viime viikonloppuna hän vieraili Solvallassa Elitloppet-viikonlopun merkeissä.

“Se, miten yleisö eli mukana kilpailutilanteissa, oli todella hienoa. Suomalaiset ovat ehkä vähän vaisumpaa urheiluyleisöä muutenkin, mutta olisi kiva, jos meilläkin olisi urheilutapahtumissa tuollaista, ja tietenkin erityisesti raviurheilussa.”

Elitloppet-viikonlopusta Lohelan mieleen painui eniten Ratu Royalen ennätysjuoksu.

“Olin ennen lähtöä käynyt tallialueella, kävin myös katsomassa juuri Ratu Royalea, kun se odotteli siinä valjaissa. Omistaja (Vesa Santanen) oli vieressä niin hymyilevänä, ja oli kyllä upeaa nähdä heidän onnistumisensa sitten hetken kuluttua”, Lohela kertoo.

Global Trigger Pertti Isotalo kuvaaja Hanna Laakso

Global Trigger ja Pertti Isotalo. Kuva: Hanna Laakso