Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Eeti, 58,23 %, 1,04 euroa
Toto64-2: 3 Wingman, 32,25 %, 1,84 e
Toto64-3: 1 Maisteri Jutila, 4,34 %, 22,94 e
Toto64-4: 1 Redemption, 16,05 %, 62,12 e
Toto64-5: 8 Uccio, 4,93 %, 407, 73 e
Toto64-6: 2 Le Gros Bill, 79,66 %, 417,25 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 417,25 euroa
Viisi oikein 5,59 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 166 681,00 euroa

Jouni Törmäsen suojatti Eeti palasi Oulun ja Lappeen kakkostilojen jälkeen kultakantaan vakuuttavalla suorituksella Vermon Toto64-pelin avauskohteessa.

Toto64-1: Kakkossuosikki Sokru pääsi etusuoralla kärkipaikalle ohi Virin Veijarin. Pelipiste otti ”kausikorttipaikkansa” toisella ilman vetoapua, ja Eeti pääsi 2. ulos.

Seuraavan kerran etusuoraa tultaessa lähti Tuviker hänniltä kolmannen kiertoon, jolloin Eetin oli lähdettävä myös kiriinsä. Se otti kirikierroksen alussa hurjan spurtin, ja keulapaikka vaihtoi omistajaa nopeasti. Eeti nykäisi heti muihin pienen raon, joka vain kasvoi loppua kohti. Eeti voitti 2600 metrin kisan murskatyyliin ajalla 25,1a.

Suursuosikkina voittaneen Eetin ykköstila oli jo kauden seitsemäs, joten se jakaa vuoden voitokkaimman hevosen paikkaa yhdessä North Lexuksen, Drakenin, Roberto Diverin ja Juliette Laxin kanssa.

”Annettiin alussa oriin lähteä sitä tahtia mitä lähtee. Sitä ei voi kauheasti hoputtaa, hyppy tulee muuten”; Jouni Törmänen aloitti. ”Oli lähdettävä kilometri jäljellä jo reissuun, mutta kaikki voimat oli tallella, joten uskoin hevosen jaksavan puurtaa tarvittaessa johtavan rinnaltakin. Päästiinkin keulaan asti, ja sen jälkeen oli helpompaa.”

Anita Viitanen on Eetin kasvattaja. Staalon Kojamot omistaa hevosen.

Marko Heikarin ajokki Tuviker jyräsi pitkällä kirillään toiseksi ennen Tapio Perttusta ja Uljas Suomalaista.

Toto64-2: Rivi jatkoi suosikkivoitolla, kun Olli Koivunen päästeli Wingmanin kyydissä parhaaksi.

Hannu Torvisen ajama Casimir Tof onnistui pitämään kärkipaikan sisäradalta, mutta se ei vielä taannu helppoa juoksua, kun takarivistä lähtenyt Adrienne’s Ami iski johtavan rinnalle, jolloin vauhti pysyi reippaana. Avauskierros mentiin 13,5-kyydillä.

Olli Koivunen lähti kirilenkin alussa Wingmanin kanssa 4. ulkoa tien päälle. Juho Ihamuotilan valmennettava tuli kirinsä sitkeästi perille, ja iski maalisuoralla Casimir Toffin rinnalle, jonka ohitti viimeisellä 50 metrillä.

“Tasaista tempoa saatiin muiden perässä ajaa. Lopussa meinasi virhe tulla, kun hevonen haparoi muutaman askeleen. Sellainen fiilis oli, että ravilla päästään keulahevosen ohi, ja voitti varmasti”, Olli Koivunen kertoi.

Nelivuotiaan Wingmanin kauden kolmas voitto tuli ennätystuloksella 13,8a/2100 metriä.

Casimir Tof oli sitkeä kakkonen ennen Cavalieriä.

Toto64-3: Kylmäveristen tasoitusajossa Maisteri Jutila järjesti yllätyksen väkivahvalla suorituksella.

Kimmo Kalliola piti sisäradalta kärkipaikan Maisteri Jutilan kanssa, eikä luopunut siitä, kun Jukka Mattila iski Ukkosen Jymyn kanssa rinnalle vaateliaana. Ukkosen Jymy painosti keulahevosta rajusti alusta alkaen, ja matkavauhti pysyi reippaana. Kärkipari tuli rinta rinnan aina loppukaarteeseen asti, kunnes Ukkosen Jymy laukkasi. Silloin Maisteri Jutila pisteli helppoon voittoon ennen niin ikään paalulta lähtenyttä Alvaronia.

“Ehkä sille sopii grillikausi, kun se on avattu, niin on syönyt hyvin”, Maisteri Jutilan valmentaja Sanna-Kaisa Liukkonen mietti. “Yllätys oli, että niin paljon ennätystään paransi, vaikka odotinkin parannusta.”

Kimmo Kalliola lähti matkaan luottavaisena.

“Hevonen oli aika hyvä lämmityksessä, ja startissa esitti parasta mitä ollut. Olin oikein tyytyväinen hevoseen. Taktiikka oli selvillä, kun nähtiin, että saatiin kerrankin hyvä lähtörata.

Maisteri Jutila korjaili ennätyksensä 2100 metrin kisassa lukemiin 27,5.

Suosikki Viliviima pilasi laukkaan heti alkumatkasta.

Toto64-4: Jo välistartissaan vakuuttanut Redemption jatkoi kultakannassa, kun tällä kertaa Iikka Nurmosen rattailleen saanut ruuna veti alusta loppuun.

Redemption piti volttilähdössä sisäradalta kärkipaikan helposti, eikä hätää ollut sen jälkeenkään, kun Kimmo Aholan valmentama ruuna irtosi maalisuoralla muista voittoajalla 15,6a/2100.

“Miellyttävän lunki ja lapsenmielinen”, Iikka Nurmonen kuvaili ensituttavuuttaan. “Kerkesi katsella lähdön aikana paljon, mutta voitti helposti.”

Queen Of Pirates seurasi johtavan takaa toiseksi ennen kovaa lopettanutta Bee Snipesiä. Suursuosikki Extrem Brodde laukkasi alussa.

Toto64-5: Enintään 32 000 euroa ansainneiden lähdössä pidettiin alusta alkaen hurjaa vauhtia, kun Tommi Kylliäisen ajokki Die Kaiserin veti hurjaa kyytiä. Ensimmäiset 500 metriä Antti Kinnusen valmennettava veti 09,0-vauhtia, ja kierros kellotettiin kerrassaan 11,0-vauhtiseksi.

Die Kaiserinin veto kesti viimeiselle takasuoralle asti, jolloin takana matkannut Wang Dang Doodle eteni kärkeen. Se oli voitossa melkein maaliin asti kiinni, mutta Arna Ruohomäen ajokki Uccio jyräsi lopussa ohi.

Mia Lammisen vastuuvalmentama Uccio teki hienon täyden matkan voittoajan 12,8a. Uccion edellinen voitto oli huhtikuun alusta.

“Rankkoja lähtöjä juossut, ja Finlandia-päivänä oli huonoa tuuriakin, eikä hevonen ollut satku silloin. Kai hevonen paransi, kun olin itse Elitloppet-risteilyllä, niin sai hevonen levätä”, Arna Ruohomäki vitsaili.

Toto64-6: Rivi päättyi odotetusti, kun Antti Teivaisen ajokki Le Gros Bill oli paras.

Lähdön käsikirjoitus ei mennyt monen nuottien mukaan, kun Grainfield Ace latasi startista kärkipaikalle asti. Sille kelpasi kuitenkin pelipankki Le Gros Billin selkä, joka karkasi maalisuoralla helppoon ykköstilaan.

“Koitettiin lähteä, mutta Jukalla (Torvinen) lähti tosi kovaa, ei ollut mitään saumaa meillä. Eka kurvi ajettiin jonossa kolmanteja, ja ounastelin, että voisi keulat saada. Saatiin ajaa keulaan tosi tasaisesti, josta voitti helposti, eikä ollut väsynyt maalissa”, Antti Teivainen jutteli.

Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill teki voittoajan 13,2a.

Juiceman kiri lujaa toiseksi, Grainfield Ace jaksoi kolmanneksi.