Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Eeti, 21,27 %, 0,80 euroa
Toto64-2: 1 Don Leggio, 43,68 %, 1,55 e
Toto64-3: 3 O.P. Roc, 3,67 %, 36,58 e
Toto64-4: 9 Rallin Muisto, 36,41 %, 91,19 e
Toto64-5: 11 Might Be Romeo, 16,52 %, 376,97 e
Toto64-6: 1 Juiceman, 33,14 %, 564,59 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 564,59 euroa
Viisi oikein 4,47 e
Neljä –

Vaihto: 317 296,86 euroa

Terho Rautaisen suojatti Elias Juonetar oli sitkeä keulasta, mutta Jouni Törmäsen suojatti Eeti tuli väkisin sen ohi voittoon Vermon Toto64-pelin avauskohteessa.

Toto64-1: Teemu Okkolin otti kärkipaikan aluksi Myllyn Valtin kanssa, mutta kuten hän ennakkoon Toto-TV:n lähetyksessä kertoikin, kelpasi kaksikolle selkä eteen.

Tammakaksikko Elias Juonetar Vuvuzela kävi tiukan taiston alkumatkalla, ja ensin mainittu sai torjuttua Vuvuzelan, jolloin eteni keulaan. Avaus venähti parisen sekuntia raskaissa olosuhteissa 23,5-lukemiin.

Jouni Törmänen antoi Eetille kirikäskyn viimeisellä takasuoralla, jolloin 3. ulkona matkanneen kaksikon maisema vaihtui rivakasti. Eeti leiskautti nopeasti kärkihevosen rinnalle, ja Vuvuzela putosi samassa rintamasta. Maalisuoraa pisteltiin rinta rinnan, ja Elias Juonetar joutui nöyrtymään lopussa Eetille.

”Kaukana olivat, etteipä tahtonut keulahevosta näkyä”, Jouni Törmänen kommentoi reipasta avausta takapareista seurattuna. ”Kovaa kamppailua oli, ja Terhon hevonen vastaili sitkeästi. Tämä puri kuolainta ja tuli tarvittavat sentit ohitse.”

Yhdeksänvuotias Eeti on kisannut urallaan terveyspulmien takia harvakseltaan, mutta tehokkaasti, sillä uran 55 starttia ovat tuoneet 17 ykköstilaa.

”Silloin kun Eetin päivän terveystilanne on hyvä, se tekee niin hyvän suorituksen kuin pystyy”, Jouni Törmänen kehui.

Kolmanneksi veikatuimman Eetin kauden avausykkönen tuli 2120 metrillä ajalla 27,0a.

Kaukana kärkiparin takana Arto Hammar kannusti Mellun Myrskyn pronssille.

Toto64-2: Pasi Tikkalan valmentaman Don Leggion kauden kolmas startti toi kirkkaimman palkinnon. Santtu Raitalan ajokki kisasi autolähdössä ensimmäistä kertaa. 6-vuotias pääsi hyvin matkaan ja puolusti sisäradalta kärkipaikan Cazimieriä vastaan.

Alkurynnistyksen jälkeen Don Leggio sai tehdä mieleisensä juoksun. Pitkän kirin nelivuotiskauden avauksessaan tehnyt Summitie pyrki haastamaan, mutta ensimmäistä kertaa jenkkikärryt perässä ravannut Don Leggio irtosi helppoon voittoon tuloksella 18,7a/2120 metriä.

“Normaalisti sellaisella hevosella halutaan harjoitella autolähtöä. Tämä on omaalatuinen hevonen, ja Pasin kanss pitkään päivällä funtsittiin asiaa, eikä alettu kuumentamaan hevosta, joten arvoitus oli, miten auton takaa toimii”, Santtu Raitala ei harjoitellut Don Leggion kanssa auton takaa lähtemistä raveissa ennen starttihetkeä. “Se lähti hyvin omasta halustaan, ja voimia jäi jonkin verran varastoon, ja se menee hyvin harppauksin eteenpäin.”

Jarmo Saarela ajoi How High The Moon kolmosrahoille.

Toto64-3: Salamakypärät All Stars -lähtöön oli kutsuttu takavuosien Salamakypärät-menestyjiä. Jonny Länsimäen ensimmäistä kertaa naruttelema O.P. Roc kiri nappireissun päätteeksi yllätykseen.

Lähdön käsikirjoitus meni suursuosikki BWT Dangerin lähtölaukan myötä uusiksi. Sisäradalta avannut Santo Grial piti keulapaikan, mutta sai 1. takasuoralla jo pienen prässin Wonder Womanilta, joka yritti keulaan alussakin.

Puolimatkassa keulahevosen tallikaveri Burnhill’s Luck kiersi rinnalle. Se pilasi lopussa laukkaan, mutta oli jo pudonnut voittomatsista. Kolmannessa sisällä matkannut O.P. Roc pääsi kiriinsä maalisuoralla ja ohitti Santo Grialin kalkkiviivoilla.

“Me jäätiin 3. sisälle. Tuli ongelmia, kun lähtö viivästyi, koska hevonen alkoi käydä kuumana. Ei kai tätä voi haukkua”, Jonny Länsimäki sanaili Matias Salon valmentamasta ensituttavuudestaan.

Toto64-4: Sisusarjassa Esa Holopaisen ajama Rallin Muisto otti neljän kakkossijan jälkeen voiton.

Häyrilän Hero eteni alkumatkasta keulaan ohi Pyöriän Wiisingin. Se johti, kunnes kolmatta pitkin rynnistänyt Suloviima eteni puolimatkassa kärkeen. Teemu Okkolin piti Suloviiman kanssa vauhdin reippaana. Loppukaarteessa muut tavoittivat, ja maalisuoran alussa Suloviima laukkasi.

Voittotaistoon erottuivat ulkoa rymistelleet Häyrilän Hero ja Rallin Muisto, joka vyöryi suosikkina varmaan ykköstilaan.

“Aika reipasta ajoivat kärjessä ekan 2000 metriä. Tuntui, että meillä oli vaikeuksia seurata. Viimeiselle tuhannelle lähdettäessä hevonen saavutti kärkeä, ja maalisuoralla suht selvästi tuli ohi”, Esa Holopainen kehui. “Suloviima on vahva hevonen, että kova kamppailu olisi voinut tulla.”

Seppo Suurosen treenaaman Rallin Muiston uran kolmas ykköstila tuli tuloksella 30,8/3140 metriä.

Toto64-5: Tapio Perttusen käsistä mahtavasti kulkenut Might Be Romeo jatkoi voittokannassa keskipitkän matkan kisassa.

Suosikki Le Mirage ei lähtenyt totutun reippasti matkaan. Olli Koivusen ajokki aloitti 2. ulkona, josta eteni nopeasti keulassa ravanneen Hope MaguirenPekka Korpi ei asemastaan luopunut, jolloin Le Mirage jäi kovassa matkavauhdissa johtavan rinnalle, josta taipui varhain.

Hope Maguire laukkasi viimeisellä takasuoralla, ja kenttä kääntyi. Hidalgo Boko leiskautti ensin kärkeen, mutta Stonecapes Rain ohitti sen. Viimeisen sanan sanoi Stonecapes Rainin takana herkutellut Might Be Romeo.

“Juoksu meni tosi hyvin. voi sanoa, että se meni kuin elokuvissa”, Tapio Perttunen myhäili. “Vaikka oltiin viimeisenä, alusta asti ajoivat onneksi kilpaa. Might Be Romeo on koko ajan mukavia juoksuja tehnyt ja mennyt eteenkin päin starttien myötä.”

Might Be Romeon neljäs voitto Perttusen tallista tuli 2620 metrillä ajalla 17,3a.

Toto64-6: Juiceman lähti 1620 metrin kisassa sisäradalta napakasti matkaan, eikä suosikilla ollut hädän päivää puolustaa asemaansa.

“Olin itse jopa skeptinen, että pystytäänkö pitämään ulkopuolelta lähteviä ulkopuolella, mutta ei mitään ongelmia”, Olli Koivunen vahvisti.

Juiceman piti suosikkina varmaan voittoon, vaikka paras terävyys sen otteista puuttui.

“Ajoin lopussa vähän kaikki vastaan. Hetken aikaa tuntui, että lähteekö Juice alta pois, kun matkalla oli laiska, mutta hienosti piti voittoon, kun veti laput alas. Vähän se oli tänään sellainen, että hölkötteli vaan, eikä ottanut tosissaan lopussakaan.”

Com Milton kiersi alkumatkan kolmatta, kunnes pääsi toiselle ilman vetoapua, josta oli riski kakkonen. Kolmas oli johtavaa seurannut Ice Wine.