Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Effronte Photo, 47,40 %, 0,95 euroa
Toto65-2: 5 Road To Hill, 71,51 %, 1,25 euroa
Toto65-3: 4 Essie Gonzales, 26,64 %, 2,85 e
Toto65-4: 1 Vuaran Suvetar, 36,27 %, 3,36 e
Toto65-5: 3 Hetviina, 55,11 %, 3,89 e
Toto65-6: 4 Just A Flirt, 38,59 %, 4,28 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 4,28 euroa
Viisi oikein –

Vaihto: 174 594,60 euroa

Jukka Torvisen ohjastama Effronte Photo otti vakuuttavan ykköstilan Vermon Toto65-pelin ensimmäisessä kohteessa.

Toto65-1: Keulataisto käytiin alussa Santtu Raitalan ohjastaman Real Redin ja Marko Heikarin kuskaaman Callela Loyaltyn välillä. Real Red johti alkumatkan, mutta kun suosikki Effronte Photo ilmestyi toisen puolikkaan alussa rinnalle vaateliaana, vaihtui kärkinimi.

Effronte Photo sai ottaa vauhtia alas keulaan päästyään. Se sai viimeisen takasuoran lopussa rinnalleen BWT Caesarin, joka yritti parhaansa mukaan ohitusta. Effronte Photo ei antanut löysää, vaan irrotti lopussa selvään voittoon ennen BWT Caesaria.

”Tarkkailtiin mitä muut tekevät sisäpuolella ja ajettiin sen mukaan. Ajattelin, että keulaan päästään. Tiesin, että takana on meillä pahin vastustaja. Sekin lähti yrittämään sinne (keulaan), tehtiin ratkaisu ensin”, Jukka Torvinen selosti alkumatkasta. ”Effronte Photo on tullut muualtakin, mutta keulasta on helpoin juosta ja hallita muiden temppuja.”

Pekka Ruuthin treenaama Effronte Photo otti sateisessa Vermossa kauden neljännen ja uransa viidennen ykköstilan täyden matkan voittoajalla 13,1a.

Hopeamitalistin treenari Tuomas Korvenoja toivoi BWT Caesarille tuuria lähtörata-arvontoihin jatkossa.

”Ihan okei oli hevonen. Takarivi oli, se painaa näissä lähdöissä. Toivotaan parempia numeroita.”

Ylivertaisen suosikkiparin jälkeen kolmanneksi ehti Tapio Perttunen Don Corleone Trotin kanssa.

Toto65-2: Kolmivuotislupaus Road To Hill jatkoi puhtaalla pelillä kolmen startin jälkeen, kun otti hallitun keulavoiton.

Kari Rosimon ohjastama Road To Hill lähti napakasti liikkeelle, mutta vielä kovempaa kyytiä kiihtyi Mickan ulkopuolelta. Hannu Torvisen ajokki avasi keulaan, mutta laski Road To Hillin suosiolla eteensä.

Suursuosikki sai tehdä mieleisensä juoksun ja voitti helposti 2120 metrillä ajalla 15,2a, joka jää kymmenyksen Hannu Laakkosen treeniin siirtyneen oriin ennätyksestä.

“Nyt näytti hyvälle. Hevonen tuntui maanantain treenissä vasta ekan kerran hyvälle. Katsotaan miten se palautuu, on se mahdollista, että lähdetään kokeilemaan kriteriumia”, Hannu Laakkonen valotti suojattinsa jatko-ohjelmaa.

Kari Rosimo muistutti, että kriteriumissa odottavat kovemmat tehtävät.

“15 vauhtia mentiin loisto-olosuhteissa, että kaukana kriteriumista, mutta hyvältä näyttää.”

Toto65-3: Kahden suosikkivoittajan jälkeen saatiin riviin toiseksi pelatuin, kun Essie Gonzales torjui The Breezen maaliin saakka.

Essie Gonzales sai kiihdytyksessä tiukan haasteen Antti Teivaisen ajamalta Love You Desireestä, mutta tämän laukattua Essie Gonzales otti keulapaikan helposti. Se sai viimeisen puolikkaan alussa 2. ulkona matkanneen The Breezen todella halukkaana rinnalleen, mutta Essie Gonzales torjui uhan ja voitti lopulta oikein hallitusti.

“Vähän kävi kierroksilla joku lähtö takaperin, nyt kaksi viimeistä ollut rauhallinen, ja voinut ajaa oman maun mukaan. Tämä on ihan pystyvä hevonen, joka paranee koko ajan”, Ari Moilanen sanaili.

I Keep My Word oli toiselta ilman vetoapua sitkeästi kolmas.

Vermossa sataa, mutta raskas se ei ole Ari Moilasen mukaan.

“Rata on loistava, eikä ole mennyt miksikään tästä sateesta.”

Toto65-4: Teemu Okkolinin valmentama ja ohjastama Vuaran Suvetar otti tammalähdössä kolmannen peräkkäisen ykköstilansa.

Paalun ykköspaikalta lähtenyt Vuaran Suvetar otti porukan komentoonsa ja veti kiihtyvällä tahdilla maalia kohti hieman muista irti. 6-vuotiaan tamman askellus ei silmiä hivellyt, mutta hallittuun voittoon se piti ennätyksellään 28,3a/2120 metriä.

“Tämä on vielä tosi keskentekoinen tamma. Vieläkin sillä on ruutia vaikka kuinka paljon, kyllä se askellus siitä paranee. Vuaran Suvetar on tosi mielenkiintoinen hevonen. Tälle on elintärkeä homma, että kun rauhoittui, pystyy tulosta tulemaan. Tällä on treeneissä ajettu toisten takana, yksin turha lähteä ajamaan, siitä ei tule mitään”, Teemu Okkolin puheli.

Arto Laaksosen ajokki Kastehelmeni kuittasi toiseksi ohi Valkian.

Toto65-5: Avoin tammalähtö jatkoi ajoja, ja Antti Tupamäki voitti Hetviinan kanssa keulasta suursuosikkina.

Sisäradalta avannut Aurotar torjui Tuomo Ojanperän kanssa Hetviinan ja Tupamäen kiihdytyksessä, mutta 1. takasuoran alussa painostus toi tuloksen, ja Hetviina siirtyi tuulta halkomaan.

Ponutella eteni ratkaisupuolikkalla Hetviinan kupeelle. Tupamäki piti pakkaa kasassa, eikä Ponutella pystynyt haastamaan keulatammaa. Aurotar jäi pussiin, mutta pääsi työntymään hopealle.

“Ensialkuun näytti ettei keulapaikka ole tarjolla. Tämä alkoi painamaan narulle, ja Ojanperä katsoi varmaan, että parempi päästää edelle. Hetviinaa ei voi laskea miten parhaillaan, mutta hyvät paineet on, että kunnossa jatkaa”, Antti Tupamäki kertoi.

Toto65-6: Rivi päättyi todella vakuuttavaan ykköstilaan, kun Hannu Torvisen ensimmäistä kertaa ohjastama Just A Flirt teki valmentajansa Jasmiina Ahon riemuksi vakuuttavan juoksun. Just A Flirt kiihdytti keulaan, josta voitti lyhyen matkan kisan ylivoimaisesti rajulla enintään 20 000 euroa tienanneiden ajalla 11,4aly, joka oli luonnollisesti 5-vuotiaan ruunan uusi ennätys.

“Aika väljästi meni tuon tuloksen, eikä keli ollut kaikista nopein, kuten kaikki huomaa, että oikein mielenkiintoinen hevonen”, Hannu Torvinen hekumoi.

Santtu Raitala ajoi Blade Runnerin hopealle ennen Brazen Leonoraa ja Tapio Perttusta.