Menestysvalmentaja Jerry Riordan mainitsi erityisesti suomalaisvastustajista vaaralliseksi Elian Webin, kun Finlandia-ajon tiedotustilaisuudessa tehtiin puhelinhaastattelu hänen Ruotsin Halmstadin talliin.

”Elian Webin esitys Seinäjoella neljänneksi oli todella vahva, kun muistetaan että se lähti vaikealta kahdeksannelta lähtöradalta”, Riordan hehkutti. ”Ikävä kyllä, se sai saman lähtöpaikan Finlandia-ajoon. Mailin kilpailussa lähtöpaikat ovat ratkaisevassa osassa, mutta teidän uljas suomalaisravuri on ehdottomasti tulevaisuuden nimi.”

Riordanin tallin oma edustaja Twister Bi voitti Seinäjoki-Racen ylivoimaisesti.

”Se on ollut kilpailumatkan jälkeen kotitallilla rento ja iloinen, joten tulemme mielellämme uudelleen Suomeen.”

”Nyt koko kilpailu on erilainen, on mailin pikamatka, mukana ovat huippumenestyjät Propulsion ja Oasis Bi. Uskon, että suomalaisvastustajat ovat jo paljon valmistautuneempia taistoon.”

”Elian Webin koko yhdeksän jäsenen omistajakimppa talli Webbie matkustaa Vermoon kannnustamaan viime vuoden Derbyn sankaria Suomen suurimmassa kansainvälisessä kilpailussa”, kimpan vetäjä Sauli Meriläinen kertoi kuin itsestään selvyyden.

”Elian Web on tuonut iloa varsinkin pohjoissuomalaisten keskuuteen. Minullekin tulee nykyään yhteydenottoja ihmisiltä, joiden en ole edes kuvitellut olevan raveista kiinnostuneita. Elian Web levittää ravimainetta laajalle.”

”Pikkuisen fiilis laski, kun näin lähtöradan 8 listassa”, Meriläinen totesi. “Mutta sitten kuulin Jompen kommentit lähtöpaikasta. Ne vaikuttivat niin rohkaisevilta, että ei tätä peliä vielä ole pelattu.”

”Sanoinkin Katjalle tänne tullessamme, että jos 8-rata on niin huono, niin onneksi sinne valittiin paras hevonen.”

Jorma Kontio tulee Vermossa Elian Webin ajajaksi ensimmäistä kertaa. Aiemmin hevonen on kilpaillut Janne Sorosen ajamana. Valmentaja Katja Melkko valotti valintaa näin:

”Jomppe on saavuttanut urallaan kaiken ja hän on myös auttanut meitä matkan varrella, niin on hienoa saada hänet ainakin nyt yhden kerran Elian Webin rattaille – tai miksei joskus myöhemminkin.”

Valmentaja pohti keskiviikkona vielä mahdollisia varustemuutoksia Elian Webille, joka kilpailee kengittä.

”Kaksivuotiaana sillä on pidetty can’t-see-back-silmälappuja ja derbypäivänä sillä oli vedettävät kokolaput, mutta niitä ei tarvinnut silloin käyttää.”

”Lähtöön ylilataaminenkaan ei tuo toivottua tulosta, kysymme varmasti Jompen mielipidettä vielä ennen lähtöä mitä aiomme käyttää vai jatkammeko kuten aiemmin eli ilman silmälappuja.”

Elian Web on Finlandia-ajon Suomessa syntyneiden nuorin edusta.

Vanhin  Seabiscuit lähtee kisaan 10-vuotiaana. Sen viime päivien kuntoraportit ovat olleet pelkästään positiivisia.

”Valmentajapariskunta Ivar ja Malin Holmlundille Finlandia-ajoon pääsy on varmasti toiveiden täyttymys ja tietysti myös meille omistajille”, Juha-Matti Mäkilä kertoi.

”Vaikka hevosemme on jo iäkäs ja se on urallaan kohdannut kolme vakavaa loukkaantumista, tänään se on terveempi kuin koskaan.”

Myös Seabiscuit kerää laajan kannustuksen yksistään omistajistaan. “Meitä on mukana viisi perhettä ja lisäksi paikalle tulee laaja joukko ystäviämme.”

Lisää teemasta: Finlandia-ajo