Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Elias Juonetar, 28,66 %, 0,60 euroa
Toto64-2: 6 Ashley Man, 11,62 %, 5,74 e
Toto64-3: 4 Promptus, 35,95 %, 15,25 e
Toto64-4: 5 Tuuskanen, 42,84 %, 31,30 e
Toto64-5: 9 Mr Chance, 13,80 %, 107,10 e
Toto64-6: 10 Sahara Sandstorm, 43,95 %, 157,80 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 157,80 e
Viisi ja neljä oikein -tuloksille ei jaettavaa

Vaihto: 502 168,32 euroa

Kuuman keskiviikon Toto64-peli starttasi kylmäveristen Tammatähti –lähdöllä, jossa Terho Rautiaisen suojatti Elias Juonetar jatkoi kultakannassa päättäväisen ajosuorituksen jälkeen.

Toto64-1: Takamatkalta startannut Elias Juonetar pisteli heti startista kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä. Aluksi paalulta keulapaikan pitänyt kaksikko Timo Tuominen Metsärinteen Valta luopui asemastaan suosiolla, jolloin Elias Juonetar pääse tuulta halkomaan.

Ari Moilanen ei aikaillut suosikki Vuvuzelan kanssa, vaan kierrätti tamman toiselle ilman vetoapua jo avauslenkin lopulla.

Matkavauhti pysyi läpi matkan ajan reippaana kärkihevosten toimesta. Loppukaarteessa Vuvuzela sortui laukalle, johon menetti mahdollisuutensa. Metsärinteen Valta pääsi toiselle ja Hulluduunari kolmannelle, mutta Elias Juonetar piti Terho Rautiaisen kannustamana hallittuun ykköstilaan mukavalla voittotuloksella 25,7/2140 metriä.

”Selkäjuoksua suunnittelin, mutta katselin, että mahdollisuus on yrittää ajaa eteenpäin –  se oli hyvä ratkaisu”, Terho Rautiainen aloitti tyytyväisenä. ”Hevosella tosi hyvä paine siinä vaiheessa, kun Vuvuzela oli ulkopuolella. Se kun laukkasi, tamma jäi odottelemaan, kun jäi yksinään.”

Elias Juonetar otti jo kolmannen ykköstilan peräkkäin. Viimeaikaisten otteidensa perusteella se voi hyvin esittäytyä yleisölle tulevan kesän kuninkuusraveissa, mutta yksi asia Terho Rautiaisella on tamman kanssa vielä ratkottavanaan.

”Elias Juonetar on tosi hyvä hevonen, jolla on hyvä moottori. Kun saisi allergiat voitettua, olisi se kuningatarkisatason hevonen.”

Tiukassa kakkostaistossa Hulluduunari puristi Metsärinteen Valtaa paremmin.

Toto64-2: Keskipitkällä matkalla kisatussa matalassa sarjassa Ashley Man ehti uransa avausvoittoon, vaikka teki matkan aikana puolittaisen pysähdyksen.

Ashley Manin tehtävä vaikeutui alkumatkasta, kun se hiljensi voimakkaasti, laukkasi ja putosi porukasta. Ohjastaja-valmentaja Tommi Kylliäinen kertoi lähdön jälkeen, mistä oli kyse.

“Hevonen alkoi paskalle siinä ja pysähtyi niin pahasti, että laukka tuli siitä. Yllättävän nopeasti se antoi alas ja päästiin joukkoon.”

Ashley Man kiri maalisuoralla vahvasti, mutta näytti pitkään jäävän toiseksi. 5-vuotias löysi vielä viimeiselle 50 metrille lisäpykälän, jonka turvin ohitti megayllätystä hakeneen First Wildin ja keulassa ravanneen Golf Widow Templen.

“Painetta oli laukan jälkeenkin vähän liikaa. 300 jäljellä kun selässä oltiin, se oli voimissaan. Tiesin, että kun käännän, lähelle se tulee, mutta sijoitusta en osannu sanoa”, Tommi Kylliäinen jatkoi.

Ashley Manin ykköstila tuli 262o metrin kisassa ajalla 17,7a.

Suosikki My Queen Hunter’s aloitti johtavan takana, josta nousi toiselle ilman vetoapua hieman ennen puolimatkaa, mutta etenkin kaarteissa tamman meno ei vakuuttanut.

Toto64-3: Tommi Kylliäinen otti toisen peräkkäisen voittonsa ohjastajana, kun Hanna Lepistön treenaama Promptus otti keulavoiton.

Kiihdytyksessä Antti Teivainen puolusti Visionnairen kanssa sisäradan asemaansa, eikä päästänyt Dalton Hossia ja Esa Holopaista eteensä. Promptuksen ilmestyessä kiihdytyksen jälkeen Visionnairen rinnalle, vaihtoi keulapaikka omistajaansa.

Napakan alun jälkeen Promptus sai rauhoittaa vauhtiaan, eikä ollut lopussa yllätettävissä. 5-vuotiaan kolmas peräkkäinen tikku tuli täyden matkan ajalla 15,1a.

“Annoin hevosen lähteä mitä itse lähti, ettei jäänyt painamaan. Sitten, kun Antti  sai Esan puolustettua, näytti että päästään ajamaan vaan keulaan. Saatiin oma juoksu tehdä, ja hevonen voitti helposti. Ollin hevosta (Driverlane) vähän katsoin, mutta 300 jäljellä päätin, että ajetaan niin kovaa maaliin kuin kulkee, ettei se pääse vaan yllättämään”, Tommi Kylliäinen selosti.

Visionnaire seurasi yllätyskakkoseksi ennen toista rataa vetänyttä Confidence Hossia.

Toto64-4: Selkeän pelisuosikin Tuuskasen valmentaja Kimmo Niemelä kertoi ennen lähtöhetkeä, ettei kisaan valmistautuminen ollut sujunut kaksikolla toivotusti, mutta sitä ei Tuuskasen otteista huomannut sen otettua helpon voiton.

Hannu Hietasen ajokki Ysikymppi johti paalulta avausmatkan, mutta kaksikolle kelpasi toisen puolikkaan alussa Tuuskasen ja Teivaisen selkä etupuolelle.

Jo etusuoralla Henri Bollström lähti Rallin Muiston kanssa kolmannelle, josta pääsi kolmannen puolikkaan täyttyessä toiselle ilman vetoapua. Todellista uhkaa Rallin Muisto ei pystynyt muiden tavoin Tuuskaselle langettamaan.

“Hevonen lähti hyvin ekat askeleet ja ehdittiin toiselle radalle, eikä sen jälkeen ollutu huolen häivää”, Antti Teivainen aloitti. “Itseasiassa hevonen on vähän laiskakin, kun katselee maisemia ja pyörittelee korviaan. Olin hyvin luottavainen jo kun keulaan päästiin. Sitä mukaa kun painetta tuli, se meni alta pois. Hevonen ei anna kaikkeaan vielä ulos, vaan katselee maisemia. Mikä positiivista, se ei ole yhdessäkään lähdössä ollut väsynyt, joten sillä pysyy huumori kohdillaan, joten mielenkiintoista seurata jatkoa. ”

Tuuskanen teki ennätyksensä 27,6/2120 metriä.

Toto64-5: Kenttä kääntyi, ja Mr Chance otti toisen ykköstilansa peräjälkeen.

Esa Holopaisen suojatti Sultan Journey otti kärkipaikan leikittelevän helposti startista. Vauhti pysyi reippaana, ja jo maalisuoran alussa Sultan Journey oli voiton suhteen lyöty.

Ulkoa tultiin vahvasti, joista parhaiten pisteli Joni-Petteri Irrin valmentama ja ohjastama Mr Chance.

“Ei yksinkertaisin juoksunkulku ollut tänään, kun pirun aikaisin kolmannelle jouduttiin. Hyvää vetoapua kuitenkin saatiin, ja keulahevonen ei ollut ehkä tänään parhaimmillaan. Oikein pirun reipas loppukiri sieltä tänään irtosi”, Joni-Petteri Irri iloitsi.

Mr Chancen voittotulos oli 14,2a/2120 metriä.

Black Ice Boost pääsi sisältä kirimään toiseksi ennen Deangeloa.

Toto64-6: Voimaliigassa Sahara Sandstorm otti helpolla tavalla kauden ensimmäisen voittonsa.

Jarmo Villanen johti alun Beatboxerin kanssa, mutta kun kaksi kierrosta jäljellä suosikki Sahara Sandstorm ilmestyi Henri Bollströmin kanssa rinnalle, vaihtui keulanimi.

Kaksi kierrosta juostuna Hannu Torvinen kierrätti Zeus Kempin toiselle ilman vetoapua, mutta laukka vei kaksikon saumat loppukaarteessa. Silloin Sahara Sandstorm kiihdytti vauhtiaan ja Timo Korvenheimon treenattava karkasi ylivoimavoittoon.

“Löin kaarteessa hanat auki, jolloin hevonen vastasi hyvin käskyyn ja tuli korvat kiinni maaliin. Varaa olisi ollut vastata vähän pidempäänkin”, Henri Bollström totesi.