T65 Metsämäki 31.7.2016

Toto65-1: Akaasia (4,40 e)

Toto65-2: Vitter (15,80 e)

Toto65-3: Sue’s Photo (98,70 e)

Toto65-4: Evartti (232,90 e)

Toto65-5: Tuulen Ilo (1810 e)

Toto65-6: D.D.’s Hitman

Toto65 vaihto: 445 364,10 e

6 oikein: 2641,10 e

5 oikein: 62,00 e

Pikkukunkussa 5-vuotiaat suomenhevoset kamppailivat paremmuudesta, ja pisimmän korren veti Evartti.  L. Fabritius Memorialissa D.D.’s Hitman hyvästeli muut.

Keulapaikalle avasi Evartti, joka sai välittömästi kimppuunsa Äänestäjän, joka jatkoi samalla vauhdilla johtoon. Äänestäjä sai takasuoran lopussa viereensä Viktor Kärpän, ja matkaa taitettiin rinta rinnan. Loppusuoralle käännyttiin kolmen rintamassa, kun Äänestäjän ja Viktor Kärpän ulkopuolelle ilmestyi Kukan Tutu – ja neljänneltä radalta kiriväylän lopulta löytänyt Evartti, joka puristi uransa kymmenenteen voittoon ajalla 26,0. Evartti oli T65-pelin suosikki peliprosentilla 33,05.

Evartin on kasvattanut Olli Sippola, sen omistaa Talli Pajatso ja sitä valmentaa ohjastaja Antti Ojanperä.

Hevosen hoitaja Jutta Ihalainen kertoi voittajakehässä, että Evartti on hänelle yhtä tärkeä, kuin Jokivarren Kunkku.

“Evartti on meille vuosikkaana ostettu ja sen kanssa on tehty tosi paljon töitä”, Ihalainen kertoi.

“Lähtöä oli tosi jännää katsoa. Vähän tuntui, että ollaanko muiden armoilla. Kuskille tosi iso kiitos, Antti ohjasti hienosti. Antti tuntee Evartin kuin omat taskunsa ja nuorella hevosella vaatii, että kuskilla ja hevosella on molemminpuolinen luottamus.”

Ihalainen kertoo, että Evartin ostoperusteena on ollut jo kasvattajan laitumella mieleen tullut Jokivarren Kunkku. Ihalaisen mukaan molemmilla on samanlaisia ominaisuuksia.

“Sellaisia velikultia molemmat, hyväntuulisia hevosia.”

Antti Ojanperä kertoi, ettei lähdönuusinta haitannut Evarttia. Ojanperä kuitenkin kritisoi lähtöauton lähtevän liian hiljaa, ja Jokivarren Kunkun laukanneen sen vuoksi mahdollisuutensa maililla.

“Turha sitä on sillä selitellä. Tämä on raviurheilua ja välillä onnistutaan, välillä epäonnistutaan”, Ojanperä sanoi.

“Evartin kanssa saatiin tosi hyvä juoksu. Tässä on sellaisia omistajia mukana, että on ollut epäonnea ja suon heille onnistumisen täysin. Siksi ajoin itse, ettei jää jossiteltavaa kuskin suhteen.”

Ihalainen ja Ojanperä jakavat toiveen, että Evartti olisi tulevaisuudessa kuninkuusravihevonen. Nyt kauden päätavoite on derby.

 

Turun kuninkuusravit Fabritius memorial 322

D.D.’s Hitmanilla ei ollut hätäpäivää. Kuva: Jussi Lähde

L. Fabritius Memorialissa loppusuora oli D.D.’s Hitmanin näytöstä. 5-vuotias jenkkiori reissasi heittämällä keulahevosten kimppuun takasuoralla ja siirtyi keulaan, karaten muiden otteesta selvään voittoon Jorma Kontio rattaillaan. Voittoaika oli 12,7 ja hevosen omistaa Reima Kuisla Stable Oy. D.D.’s Hitmania valmentaa Petri Puro.

Jorma Kontio kertoi, että hänellä oli hyvät tiedot D.D.’s Hitmanista, jota normaalisti ohjastaa Peter Ingves.

“Olen nähnyt Peterin ajamia startteja ja hevonen on aina tullut hyvin loppuun. Se on riski hevonen menemään”, Kontio sanoi. “Viimeksi Norjassa matka loppui muutamaa metriä vaille kesken.”

Kontio kertoi, että D.D.’s Hitman oli lämmityksessä hyvän tuntuinen ja startti sujui hyvin.

“Hevonen pääsi mukavasti matkaan ja siitä Jontte Boyn selkään. Tuomas (Korvenoja) lähti aikaisin ajamaan, mutta vauhti sopi meille hyvin, tämä on vauhtikestävä hevonen. Se painoi ohjille loppuun asti ja mielestäni varoja jäi.”

D.D.’s Hitman kutsuttiin voiton myötä Solvallan Jubileumspokaleniin, jossa Kontio veikkaa hevosen kestävän korkealle. Lähtö on Ruotsin suurin 5-vuotislähtö.

 

Metsämäki Stayerissa vahvin oli Mika Forssin ohjastama Sue’s PhotoMuscles Sue Yhtymän omistama ja kasvattama nelivuotias ori otti kauden kolmannen voittonsa ajalla 15,5. Tapio Mäki-Tulokkaan tuore suojatti reissasi johtavan Boulder Cannonin takana, ja Forss käänsi orin kirikaistalle viimeisellä takasuoralla. Loppusuoralla se sai yliotteen Boulder Cannonista ja purjehti ensimmäisenä maaliin. Sue’s Photon peliprosentti oli 7,15%.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit