Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 6 Evelyn Sundance, 0,40 euroa
Toto76-2: 5 Donna Linda, 4,30
Toto76-3: 3 Mad Man Blues, 39,00
Toto76-4: 1 Maana’s Black Rose, 139,30
Toto76-5: 6 Fiiling, 249,80
Toto76-6: 7 Don Juan Sisu, 314,10
Toto76-7: 4 Up Up And Away, 444,40

Seitsemän oikein -voitto-osuus 444,40 euroa
Kuusi oikein 9,10.

Santtu Raitalan valmentama ja ohjastama Evelyn Sundance oli Tornion Toto76-avauksessa ylivoimainen.

Lainaohjastajana parhaiten tunnettu Santtu Raitala on kerännyt valmentajana mainetta vähemmän, mutta tosiasiassa Raitala tekee Heppa-järjestelmän tilastojen mukaan valmentajanakin kovaa jälkeä.

Evelyn Sundancen startti Torniossa oli Raitalan treeniuran sadas ravureiden kanssa. Voittoja niistä on kertynyt peräti 38.

Pihtiputaalaisen Raitalan liisaama Evelyn Sundance starttasi Torniossa toista kertaa 25-vuotiaan ravimiehen väreistä. Kaksikko jatkaa voittamattomana, sillä myös avausstartti Ylivieskassa toi voiton.

Tornion Toto76-voitto irtosi tuloksella 16,5a / 2600 metriä.

“Hevoselle jäi paljon varaa. Vetäisin siltä maalisuoralla huput, mutta pallot jäivät vielä korviin. Tosi tyytyväinen olen hevosen suoritukseen”, Raitala kertoi voittajahaastatelussa.

Hannu Torvisen ajokki Wasa Thunder tsemppasi johtavan rinnalta kakkosrahoille. Tuomas Pakkasen kuskaama Little Donnie kiri takaa kolmanneksi.

Toto76-2: Tuomas Pakkanen latasi alussa kovat piippuun Donna Lindan kanssa. Pystyvä tamma pääsi keulaan, josta Pakkanen myös laski menemään.

Donna Linda sai rauhoittaa tempoa 11,0-avauksen jälkeen tuntuvasti, mutta maalisuora oli tiukkaa taistelua kavereita ja maitohappoa vastaan.

Donna Linda piti rinnalla kovasti haastaneen Anaheim Kempin ulkopuolellaan ja voitti tuloksella 14,6a / 2100 metriä.

“Tamma sai muutaman startin alle,  ja kunto alkaa tulla oikealle mallille. Lopussa totta kai oli kaikki voimat käytössä, mutta sisärata toi ratkaisevan edun.

Suursuosikki Mellby Dealer laukkasi lähtöön.

Toto76-3: Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa Petteri Joki paumautti valmentamansa Uncomparablen kanssa kärkeen.

Valjakko veti keulassa vauhdikkaasti ja kesti melkein maaliin saakka. Sitten iski Hannu Torvinen Mad Man Bluesin rattailla. Kaksikko niittasi juuri kalkkiviivoilla kärkeen ja voittoon tuloksella 15,8a / 2100 metriä.

Edellä mainittujen jälkeen kolmantena maaliin tuli johtavan takana matkannut Gatorade.

Toto76-4: Lämminveristen tasoitusajossa Mauri Jaara otti heti tiukan niskalenkin vastustajistaan, kun pohjoisen menestysohjasta piti Maana’s Black Rosen kanssa sisäradalta keulapaikan hallussaan.

Nelivuotias tamma oli lopulta keulasta omaa luokkaansa.

Ari (Eriksson) on treenannut kovasti talven, ja hevosella alkaa starttien myötä irtoamaan”, Jaara kiitteli valmentajaa.

“Keulapaikan kun sai alussa puolustettua, sen jälkeen kaikki oli helppoa. Kesällä kun kokeilee tällä ilman kenkiä, voi hevonen mennä melko huikua”, Jaara ennusti.

Loving You Deeply kiri John Östmanin kannustamana toiseksi. Mika Jauholan ajokki Lili Sisu tuli maaliin seuraavana.

Toto76-5: Sitten ravattiin aikatasoituksen merkeissä.

Alussa nähtiin kiivas rynnistys Niko Jokelan ajokin Fiilingin ja Ahti-Antti Roikon kuskaaman Siirin Ällin välillä. Molemmat mielivät pokkaamaan keulapaikkaa. Ensin mainittu vei tämän taiston, joka saattoi ratkaista myös tulojärjestyksen.

Fiiling palasi voittokantaan tuloksella 26,0 / 2120 metriä. Siirin Älli jäi Fiilingin taakse pussiin. Hanna Olofssonin ajokki Adrigo kiri toiseksi ennen Juha-Matti Paavolaa ja Metkutusta.

“Hevonen on niin rauhallinen keulasta, ettei tee mielellään metriäkään eroa muihin. Hannan hevonen tuli niin ulkoa, että se oli lähellä yllättää”, Jokela myönsi.

Toto76-6: Kyseessä oli Lapland Cupin karsinta.

Kari Alapekkala oli Hayai Chikaran kanssa alussa nopein kasikaistalta, mutta pelipankki Don Juan Sisun selkä kelpasi eteen.

Santtu Raitala teki ensimmäisellä takasuoralla hyökkäyksen Tarabuso Jetin kanssa ja oli lähellä yllättää keulavaljakon. Mauri Jaara sai kuitenkin puolustettua kärkipaikan, jonka jälkee Don Juan Sisu hallitsi kevyesti tuloksella 15,5a / 2100 metriä.

“Talvitreeni meni hyvin, ja hevonen tuntuu vähän liian hyvältä nyt. Korvat kiinni se oli laiska, sitä sai patistaa, että yritähän tehdä töitä. Don Juan Sisussa on hyvän hevosen aineksia”, Mauri Jaarasta hehkui luottamus valmennettavaansa kohtaan.

Tarabuso Jet putosi lopussa kolmanneksi, kun Onboard Broline lopetti Mika Forssin käsistä toiseksi.

Toto76-7: Kierros päättyi lämminveristen avoimeen koitokseen.

Tapio Perttunen kiidätti Callela Colibrin ulkoa keulaan, mutta suosikki Up Up And Awayn selkä kelpasi eteen. Mika Forss sai säädellä keulassa tahdin haluamakseen, eikä kaksikolla ollut lopussa hädän päivää.

Ennen lähtöä spekuloitiin keulapaikan kohtaloa, sillä Up Up And Awayn, eikä toisen suosikin Special Promisen taustavoimat hinkuneet suojattejaan vetotöihin.

“Ruunalla voi ajaa keulasta, mutta se on useamman kymmenen metriä parempi selästä. Ero korostuu pienten marginaalien lähdöissä”, Forss selitti.

Special Promisen oli maalissa toinen,  Rondine d’Asolo kiri Hanna Olfssonin käsistä pronssille.