Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 8 Express Junior 25,95 %, 4,82 e

Toto4-2: 4 Temptation Leader 35,56 %, 6,20 e

Toto4-3: 6 Savon Sanna 11,47 %, 23,35 e

Toto4-4: 8 Faith In Life 33,67 %, 25,88 e

 

Vaihto: 77 382,00 euroa

Parhaista ei jäänyt epäselvyyttä Kuopion torstainelkun avauskohteessa, kun eniten peliä keränneet Express Junior ja Kitzune G.G. erkanivat vaikeista juoksuistaan huolimatta voittovääntöön, jossa Jukka-Pekka Kauhasen luotsaama Express Junior säilytti etunsa.

Toto4-1: Eturivin uloimmalta paikalta lähtenyt Express Junior ei mahtunut alkumatkasta parijonoon, mutta jatkoi tasaisesti eteenpäin, kunnes toisen kaarteen puolivälissä pääsi laskeutumaan johtaneen Erica Fieldin rinnalle.

Takarivistä kuudenteen ulos jäänyt Kitzune G.G. lähti päätöskierroksen käynnistyessä kolmannelle radalle, jota eteni ilman vetoapua kärjen kupeelle jo takasuoralla.

Express Junior vastasi haastajalleen, hankki loppukaarteen puolivälin jälkeen yliotteen keulahevosesta ja puristi 1.17-lopetuksessa tasaisen vahvasti loppuun saakka. Kitzune G.G. ei pystynyt maalisuoralla enää uhkaamaan ajan 17,0a/2100 metriä kirjauttanutta suosikkia.

“Alkumatka meni tosi raskaaksi, ja emmin siinä jo, että lähdetäänkö pakittamaan, mutta sitten rupesi näyttämään siltä, että ehkä kuolemanpaikka irtoaa, niin päätin jatkaa sitten vielä eteenpäin”, Jukka-Pekka Kauhanen kertasi. “Hyvä hevonen tuli siihen ulkopuolelle, mutta tämä on tosi sitkeä vastaamaan. Olin itsekin tuonne viimeiseen kurviin vähän huolestunut, mutta tämä pitää kyllä sen hevosenmitan eron. Kuskilla on monta kertaa enemmän hätä kuin hevosella.”

Kitzune G.G.:tä seurannut Hard Chip ei pysynyt viimeisellä takasuoralla kunnolla sen mukana, mutta puursi tasaisen hyvin perille ja puristi lopulta jälkijoukon kärkeen kolmanneksi.

 

Toto4-2: Sisältä terävästi lähtenyt Goldshoe Bonnie piti johtopaikkaa, kunnes kaarteessa kolmannelta radalta toiselle edennyt suosikki Temptation Leader tuli 10,5-vauhtisen puolikkaan täyttyessä vaativasti rinnalle.

Tämän jälkeen järjestys kärjessä ei enää muuttunut. Temptation Leader sai vetää matkalla henkeä ja irrotti maalisuoralla vaivattoman näköisesti voittoon ajalla 17,8a/2100 metriä.

“Kyllä siinä lähti ykköseltä tosi kovaa, ja jotta pääsi edes huutoetäisyydelle, niin piti ajaa kyllä reipasta”, Hannu Hietanen huomautti. “Totta kai siinä matkan aikana vähän jännitti, kun on muutama startti vasta, että kuinka käy, mutta lopuksi tamma hoiti homman hienosti.”

Klemolan perheen kasvattama ja omistama 5-vuotias Temptation Leader ei ole erehtynyt vielä totosijoilta. Se on kilpaillut seitsemän kertaa, ja voittoja niistä on neljä.

Temptation Leader on emänsä Enjoy Leaderin viimeinen jälkeläinen. Kaikki kuusi kilparadalle selvinnyttä vanhempaa sisarusta ovat puhkaisseet haamurajan.

Goldshoe Bonnie piti Temptation Leaderista jääneenä toiseksi ennen Wild Bloomia, joka lähti viimeiselle takasuoralle mentäessä viidennestä ulkoa muiden mukana kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla viidettä rataa napakasti monen vastustajan ohi kolmanneksi.

Gizelle Nyx kierrätti alussa vähän aikaa Temptaion Leaderia, jäi sitten toiselle radalle ilman vetoapua ja jatkoi toisessa kaarteessa toisessa ulkona. Se mahtui maalisuoran alussa nousemaan selkään kolmannelle radalle, sai myöhemmin suoralla tilaa ja pinnisti viidenneksi.

 

Toto4-3: Niukasti alle 39-prosenttisesti merkitty Disain oli kohteiden pelatuin hevonen. Se valtasi vaikeuksitta johtopaikan ja veti tasaisen reippaasti, muttei jaksanut pitää samaa tahtia enää lopussa, ja toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Savon Sanna runnoi väkivahvasti voittoon.

Sorsasalon ratakohtaisen kuskiliigan viime vuonna voittanut Jani Ruotsalainen ajoi Teuvo Nikulaisen valmentamaa 9-vuotiasta Savon Sannaa, joka oli kolmanneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 28,3a. Sitä kovempaa se ei ole ryhmälähdöissä mennyt, mutta volttiennätys on kymmenyksen parempi.

“Hevonen on varmistunut oikeinkin paljon”, Jani Ruotsalainen kiitteli. “Jakso on ollut aina hyvä, mutta nyt on tullut varmuutta lisää. Meillä oli oikeinkin hyvä paikka tänään tuossa. Tämä on pikkaisen häiriöaltis, mutta tuossa saatiin tehdä aivan omaa juoksua.”

Kolmannesta ulkoa loppukaarteessa kiriin kääntänyt Lumo-Pekuna puristi kolmanneksi. Salli Sorjonen oli toisesta ulkoa neljäs ennen kärjen takaa hieman taipunutta Ellin Karamelliä.

 

Toto4-4: Päätöskohteen suosikki Faith In Life pääsi uloimmalta paikalta toiselle radalle ja jatkoi kaarteen jälkeen toisessa ulkona, kun Honorary Consul eteni kolmatta rataa kuolemanpaikalle.

Faith In Life iski viimeisen takasuoran alkupuolella kärjen rinnalle, siirtyi maalisuoran alussa johtoon ja piti niukkaan voittoon ajalla 15,7a/2100 metriä.

“Tämä on pikkuhiljaa syksyn ja loppuvuoden aikana noussut hyvään kuntoon. Tällä on kyllä ollut käsittämättömän huono onni näiden lähtöpaikkojen kanssa, mutta tänään juoksu meni hyvästi”, Marko Hakkarainen pohti. “Voitto meni tiukalle, mutta kun tällä on ollut muutamaan starttiin laput päässä ja vedettävät korvahuput, niin tänään oli ihan avovehkeet ja ajettiin korvat kiinni tämä startti, kun koitetaan säästää vähän paukkuja.”

Sir Robert tarjosi lopulta tiukan haasteen. Neljännestä ulkoa viimeiselle takasuoralle mentäessä selässä kolmannelle radalle lähtenyt Sir Robert leiskautti takasuoran lopulla neljännen radan kautta Faith In Lifen taakse toiseen ulos, josta puristi loppuhetkillä melkein tasoihin.

Honorary Consul mahtui viimeisellä takasuoralla pudottamaan sisälle johtaneen Pam Halloverin taakse, josta pinnisti maalisuoralla kolmanneksi, kun Pam Halloverin menovesi ehtyi.