Viime talven ja edellisenkin suuri nimi Suomen ja Ruotsinkin kaviourilta, Extreme Luca, palasi Vermossa kovalla kohinalla takaisin peliin.

Seppo Suurosen tallin lämminveritähti oli vauhdikas suoraan kolmen kuukauden paussilta. Vermon ajajatilaston ykkösnimi Ari Moilanen hyödynsi oriin valmiin vireen heti ensi metristä alkaen. Lähtöön uumoiltiin kovaa kiihdytystä, mutta Extreme Lucaa ei laskettu siihen mukaan.

“Lähtönopeus on kehittynyt”, raportoi Moilanen.

Moilanen ajoi keulassa päättäväisesti, vaikka Global Option ja Erkki-Pekka Mäkinen vaativat siihen 09,5-avauksen. Lopussa kovimman uhkan muodostivat Kentucky Love ja Golda Mercury, mutta Juvan pikajunaa ei käynyt tänä keskiviikkona pysättäminen, ja talvi lupaa sille paljon.

Tällä hetkellä ei ole Vermon keskiviikkoa ilman Tapio Mäki-Tulokasta saati Erkki-Pekka Mäkistä. Mäki-Tulokkaan tallin Wardrum oli illan pankki, ja se piti, vaikka 100 metrin kohdalla tullut haparointi säikäytti kaikki. Oikea rytmi löytyi lähes heti, ja ruuna painui keulaan ja voittoon Ari Moilasen ajamana sekin.

Pääradan valmentajatilastossa oli tilanne voittojen lukumäärässä Wardrumin jälkeen 30-29 forssalaisvalmentajalle, mutta Mäkinen kontrasi taas. Teiskolaisen valmentama Demi De Veluwe näytti taas hienon luonteensa puristaessaan runsaan kierroksen kirillä ohi keulan Amazing Soulista Tammatähdessä. Eli voitot ovat 30-30. Mäki-Tulokkaan tallilla on tosin enemmän kakkosia.