Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 5 Exuberance, 58,07 %, 0,70 e
Toto64-2: 10 Leemark’s Ghost, 40,17 %, 1,20 e
Toto64-3: 11 Hurricane Boshoeve, 3,40 %, 25,00 e
Toto64-4: 14 Juliette Lax, 33,62 %, 45,90 e
Toto64-5: 3 Lady Nightingale, 53,05 %, 57,90 e
Toto64-6: 2 Hijack’em, 5,23 %, 323,20 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 323,20 euroa
Viisi oikein 3,50 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 192 434,30 euroa

Markus Dahlströmin suojatti Exuberance uusi viimeviikkoisen temppunsa, kun vei Vermon Toto64-avauskohteen nimiinsä.

Toto64-1: Exuberance voitti viime viikolla kärkipaikalta, mutta nyt savonlinnalaisruunalla ei ollut sinne mitään asiaa. Mika Forssin ajokki Sue’s Photo ohitti kiihdytyksessä sisäpuolen nopeat lähtijät Hopeless Guyn ja Thai Profitin ja taukomenijä otti vetotyöt itselleen.

Exuberance jäi toiselle ilman vetoapua Sue’s Photon rinnalle, eikä missään vaiheessa menty hölkkätahtia.

Maalisuoralla Sue’s Photo ja Exuberance pistelivät rinta rinnan, ja Exuberance hankki pienen maaliin asti kestäneen yliotteen viimeisellä sadalla metrillä.

Exuberance ravasi mailin matkan kauden kotimaiseen kärkiaikaan 12,0a.

”Kova aika tähän vuoden aikaan ja johtavan rinnalta”, Markus Dahlström myönsi. ”Hevonen oli alussa epävarman tuntuinen. Ajattelin, että jos liikaa alkaa hosumaan, lähtö on heti pilalla. Tukala oli tehtävä, ja tällä kertaa voi sanoa, ettei voimia jäänyt varastoon.”

Toto64-2: Tapio Mäki-Tulokkaan tallin edellisen lähdön hopeasija kirkastui, kun Leemark’s Ghost otti vakuuttavan ykköstilan.

Mika Forssin kuskaama Leemark’s Ghost lähti matkaan takarivistä, mutta pääsi poimimaan kärkipaikan itselleen jo toisen puolikkaan alussa. Pasi Tikkala kierrätti Hashtagin johtavan rinnalle, eikä kaksikko antanut kärkivaljakolle hetken rauhaa. Päätöspuolikkaalla Hashtag kuitenkin putosi Leemark’s Ghostin kyydistä, joka meni maalisuoralla menojaan.

Nelivuotiaan ennätys koheni sekunnilla lukemiin 15,5a/2100 m.

“Leemark’s Ghost on mennyt kovasti eteenpäin viime vuodesta. Se on saanut malttia lisää, joka näkyy tuloksessa”, Mika Forss kehui. “Leemark’s Ghost on tosi vahva hevonen, nyt kun se malttaa mennä. Se oli keulassa mieluummin laiska, sillä sai koko ajan ohjaa heilutella. Lopussa Sepan hevosta pussittelin vähän, mutta suoralla kun kerran käskin, irtosi tosi helposti.”

Esa Holopaisen ajokki Respect The Image kiri toiseksi ennen Westcoast Deimosia.

Toto64-3: Kahden suosikkivoittajan jälkeen oli yllättäjän vuoro leikata maalilinja ensimmäisenä, kun Timo Korvenheimon valmentama Hurricane Boshoeve kiitti ylivauhdista.

Heti kiihdytysvaiheessa nähtiin monen mielestä yllättäviä asioita, kun One Point onnistui pitämään kärkipaikan sisäradalta. Esa Holopaisen ajokki ei saanut mitään ilmaiseksi, kun avauslenkki mentiin 13,5-kyytiä.

Kova matkavauhti antoi mahdollisuuden takahevosille. Niistä Tapio Perttusen ajokki Hurricane Boshoeve kiri loppua selvästi parhaiten ja otti yllätysvoiton mukavalla ajalla 14,5a/2100 metriä.

“Hurricane Boshoeve on koko ajan petrannut, mutta nytkin lähtöpaikka oli iso miinus. Niin kovaa matkavauhtia pidettiin, että kenttä kääntyi. Viimeisessä kurvissa hevonen oli vielä hyvin paineissaan, ja kun vedin laput, se lähti tosi kirkkaasti”, Tapio Perttunen kehui.

One Point sitkisteli toiseksi ennen Feeling Dreamiä. Suosikki O.P.Roc yritti kiihdytyksessä keulaan, otti johtavan kantaan, eikä päässyt kirimään senttiäkään.

Toto64-4: Juliette Lax ei antanut muille mitään palaa taistossa Tammatähden voitosta.

Kuumimmat pelihevoset Huimariina ja Juliette Lax lähtivät matkaan 40 metrin takamatkalta, mutta valtasivät kärkipaikat jo toisen puolikkaan alussa, kun Juliette Lax painui ensin kärkeen ja Huimariina ilmestyi rinnalle.

Huimariina kävi etusuoralla hetken Juliette Laxin takana, mutta johti muuten toista rataa. Siitä se yritti haastaa keulahevosta, mutta Juliette Lax vetäisi maalisuoralla parin valjakon mittaisen eron ja voitti helposti.

“Juliette Lax on nopea hevonen, joka oli tänään erikoisenkin meneväinen alussa. Se oli ensimmäisessä kaarteessa meneväinen selässä, että meinasi kiivetä kaverin niskaan”, Antti Teivainen kertoi Jussi Suomisen valmennettavasta. “Muuten hevonen on mallillaan, joten kyllä tässä hyvää on tiedossa.”

Kakkossuosikki Juliette Lax ravasi ennätystuloksensa 24,9/2140 metriä.

Kivikovan kärkikaksikon jälkeen kolmosrahat nappasi Jukka-Pekka Kauhasen suojatti Julianne Dahlia.

Toto65-5: Suursuosikki Lady Nightingale jatkoi voittoputkeaan, kun otti jo neljännen tikun putkeen.

Esa Holopaisen ajokki Playful Thoughts valtasi kiihdytyksessä kärkipaikan. Avauslenkillä ei hurjasteltu, mutta kun Leo Mönttisen treenaama Lady Nightingale vaati viimeisellä takasuoralla lisää kyytiä rinnalla, sai kärkihevonen taipua.

Matias Salon valmentama First Revenge vaani maalisuoralla Lady Nightingalen takana, mutta meni epävarmaksi, eikä pystynyt haastamaan voittajaa, joka pisteli 2100 metriä tulokseen 14,9a.

“Tänään ei ollut epävarmuutta, mitä Lahdessa oli”, Ari Moilanen kehui voittoisaa ajokkiaan. Siellä oli tosi raskaat olosuhteet, jolloin epävarmat hevoset ovat vieläkin epävarmempia. Hyvin se rauhoittui juoksemaan, hyvin oli pullat uunissa. Ajatuksena oli viimeiseen kurviin päästä sisäradalla, joka auttaisi paljon. Siinä onnistuttiin ja hevonen piti paikkansa varmasti.”

Toto64-6: Rivi päättyi yllättävästi, kun Nina Pettersson-Perklenin valmentama Hijack’em johti startista maaliin.

Hijack’em joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä 09,5-kyytiä, mutta virtaa riitti vielä loppuunkin, kun Mika Forssin ajokki vastasi hyvin kirineelle Ucciolle varmoin ottein.

“Hevonen kontrasi sitä mukaa, kun toinen hevonen tuli rinnalle. Marginaali ei ollut suuri, mutta sellainen matku jäi, että vaikka olisi joku sata metriä jatkettu, ei tulojärjestys olisi muuttunut”, Mika Forss mietiskeli.

2100 metrin kisa voitettiin lukemin 13,8a.