Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Exuberance, 39,72 %, 1,00 euroa
Toto64-2: 5 Vanjali, 47,23 %, 1,50 e
Toto64-3: 3 Whogonow, 66,94 %, 1,80 e
Toto64-4: 9 Hazelhen Hermes, 10,55 %, 12,40 e
Toto64-5: 8 Heavy Beat, 14,55 %, 33,40 e
Toto64-6: 10 Kartier, 36,47 %, 40,50 e

Viidellä ja neljällä oikealla merkillä ei lunastanut.

Vaihto: 209 148,18 euroa

Markus Dahlströmin suojatti Exuberance pääsi kärkipaikalle Vermon Toto64-avauskohteessa, eikä antanut muille mitään palaa otella voitosta.

Toto64-1: Tommi Kylliäisen ajokki One Break Broline lähti sisäradalta reippaasti matkaan, mutta sen haparoitua pariin otteeseen pääsi Markus Dahlström keulaan valmentamansa Exuberancen kanssa.

Ari Moilasen ajokki Luxorious Lord hiillosti kärkihevosta, mutta ei mailin matkan avauslenkki mitenkään hirmuvauhtinen ollut, kun se mentiin 14,0-lukemiin.

Loppukaarteessa suosikki Exuberance löi kaasun lattiaan samassa, kun One Break Broline lähti kolmannelle. 7-vuotias Exuberance pakeni maisemiin.

”Saatiin keulat suosiolla, kun Tommi otti omaansa kiinni ja halusi selkäjuoksun”, Markus Dahlström kertoi kiihdytyksestä. ”Hevonen lähti itse viimeisessä kurvissa kiristämään vauhtia, kun kaverit käskivät omiaan. Hyvin se tuli maaliin ja terveenä pysyessä se pärjää vielä pitkän aikaa.”

Anna Forssellin kasvattaman Exuberancen kauden kolmas ja uran 18. ykköstila tuli voittoajalla 13,1a/1609 metriä.

One Break Broline punnersi lopussa ohi Luxorious Lordin ja oli toinen.

Toto64-2: Talvimeeting-finaali päättyi odotetusti, kun Liisa Lanki ratsasti Vanjalin maalilinjan yli ensimmäisenä.

Raviratsastuksen “erikoishevonen” Vanjali lähti matkaan 20 metrin takamatkalta, josta eteni kärkipaikalle 1,5-kierrosta jäljellä. Malin Kullbergin ohjastama Vilox johti alkumatkan ja seurasi ainoana vauhdilla vetänyttä Vanjalia.

Maalisuoralla suuryllätystä havitellut Vilox’kin putosi kärkihevosen kyydistä. Virolaisruuna Vanjali voitti suosikkina tuloksella 28,7/2120 metriä.

“Taktiikkana oli keulaan ja kukat. Varaa jäi paljon”, Liisa Lanki kertoi.

Vanjalin kovimmaksi kilpakumppaniksi pelaajien keskuudessa kaavailtu Diktaattori laukkasi alussa, mutta rymisteli vielä kolmospalkinnolle.

Toto64-3: Kierros jatkui suosikkivoittajien parissa, kun Hannu Torvisen ajokki Whogonow hallitsi kierroksen pelipankkina.

Juuso Holttisen tallista toisen kerran kisannut Whogonow lähti kolmospaikalta terävästi liikkeelle ja valtasi vetojuhdan paikan heti itselleen. Whogonow sai avata ensimmäiset 500 metriä 16,5-kyytiä, eikä se joutunut matkan aikana suuremmin työskentelemään. Pilvenmäki Specialin karsintoihin tähtäävä nelivuotias irtosi päätöspuolikkaalla ylivoimavoittoon.

“Hevonen oli paljon parempi kuin Lahdessa, kun oli tasaisempi”, Hannu Torvinen kehui. “Lopussa ei tarvinnut kuin istua kyydissä. Tämä on oikein mielenkiintoinen hevonen. Toivottavasti se terveenä pysyy. Kyvykkään tuntuinen on ainakin tässä vaiheessa.”

Whogonow viiletti 2100 metriä aikaan 16,9a.

Kakkoskamppailu oli erittäin tasainen, jossa Arna Ruohomäen ajokki Ranch Pronto ohitti Matter Of Coursen.

Toto64-4: Suosikkien voittokulku tyrehtyi Voimaliigassa, kun neljänneksi veikatuin Hazelhen Hermes pisteli voittoon.

Ari Moilasen ohjastama T.M. Chagall lähti voltista terävästi liikkeelle ja otti kärkipaikan itselleen. Se sai vetää alkumatkan todella maltillisesti, mutta kun suosikki Jugador kiersi rinnalle puolimatkassa, matkavauhti muuttui selvästi reippaammaksi.

Jugador hankki kärkihevosesta otteen, mutta tuorempivoimaisia löytyi ratkaisumetreille. Jarmo Saarelan ajokki Hazelhen Hermes piti niukkaan voittoon, vaikka Santtu Raitalan ohjastama Tir Du Caux aivan rinnalle lopussa kirikin.

“Pitkä kiri ilman selkää jouduttiin tekemään, olisi ollut parempi, jos loppusuoran alkuun olisi selässä saanut tulla”, Jarmo Saarela sanaili. “Ollin hevosesta kun sai otteen, jäi odottelamaan, mutta kun Santun hevonen tuli, alkoi tämä vastaamaan.”

Hazelhen Hermes meni 3120 metriä aikaan 17,2.

Toto64-5: Kakkossuosikki Heavy Beatin kiri puri tapahtumarikkaassa koitoksessa.

Jarmo Saarelan naruttelema Wilds Celebrity nakkasi kiihdytyksessä kärkipaikalle, mutta se oli tarjolla Tomi Haapiolle ja Crossoverille. Se kaksikko johti, kunnes laukka yllätti etusuoralla.

Keulapaikka putosi silloin Wilds Celebritylle, mutta voittokamppailuun erottuivat lopulta loistoreissun saaneet Quite Special ja Heavy Beat. Heavy Beat kiri Olli Koivusen käsistä parhaaksi.

“Kärki pääsi 500 jäljellä karkuun, mutta aika lujaa kiri hevonen loppua. Saatiin hyvä vauhti päälle viimeisessä mutkassa, ja voitto oli niukka, mutta aika varma”, Olli Koivunen näki Salla Koskion valmennettavan voiton.

Toto64-6: Haastajadivisioonakarsinta päätti kierroksen. Se meni suosikki Kartierille.

Hannu Torvisen kuskaama Villiäijä oli kiihdytyksessä nopea ja se ohitti sisäradalta lähteneen Drakenin.

Suosikki Kartier kiersi etusuoralla johtavan rinnalle, josta hankki Villiäijästä otteen 500 metriä jäljellä. Draken oli päässyt hieman aikaisemmin sisäradalta 2. ulos, josta pyrki lopussa haastamaan Kartierin. Kartier lähti maalisuoralla kuitenkin pakomatkalle ja voitti tuloksella 25,9a/2100 metriä helposti.

“Pääsin aika nätisti johtavan rinnalle, josta oli mukava ajella. Saatiin takakengät riisua, joka auttaa tätä hevosta tosi paljon”, Kartierin valmentaja-ohjastaja Heikki Mikkonen paljasti.