Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 9 Exuberance, 1,00 euroa
Toto65-2: 9 Marj-Lovviisa, 3,20
Toto65-3: 1 Die Kaiserin, 5,60
Toto65-4: 1 Lovesong, 15,00
Toto65-5: 12 Hotshot Luca, 28,30
Toto65-6: 5 Por Nie Rock, 456,00

Kuusi oikein -voitto-osuus 456,00 euroa
Viisi oikein 13,20 e.

Markus Dahlstömin suojatti Exuberance on löytänyt voittovireen. Vermon valloituksen vuoro oli keskiviikkona.

Viisivuotias Exuberance oli keväällä pitkään tauolla kaviovaivan takia, mutta paljasti huippukuntonsa elokuun toisella viikolla, kun ruuna ravasi Savonlinnan rataennätyksen hetkeksi itselleen.

Exuberancen voittokulku jatkui Vermossa. Markus Dahlstömin ajokki sai juoksupaikan 2. ulkoa kakkossuosikki Tim Hannibalin takaa. Tämän laukattua viimeisellä takasuoralla iski Exuberance keulan Don Joinerin ja Ari Moilasen kimppuun ja pian kärkeen saakka.

Exuberance voitti lopulta helposti ennätystuloksellaan 14,1a / 2100 metriä.

“Ihan kiva, että hevonen sai vähän helpomman juoksun. Ari haki keulat ja Tommi johti toista rataa, joka sopi meille. Unelmapaikka saatiin”, Markus Dahlström muisteli juoksunkulkua voittajahaastattelussa.

“Hyvään tyyliin hevonen tuli lopussa. Se hölläsi vähän, kun kaverit olivat kaukana. Voimia tuntui olevan jäljellä”, Dahlström paljasti.

Don Joiner kesti keulasta toiseksi, Olli Koivusen suojatti Bombard kiri kolmanneksi.

Toto65-2: Kylmäveristen vuoro loistaa

Mahdollisuuksien hevonen -lähdössä Teemu Okkolin piti Kemun Muiston kanssa keulapaikan hallussaan ja veti pitään. Kengät jalassa tällä kertaa ravannut tamma ei pystynyt ratkaisumetreillä parhaimpaansa ja tuoreet voimat jyräsivät.

Hannu Lindström löysi Marj-Lovviisan kanssa kiritilan kreivin aikaan ja ehti kauden avausvoittoon tuloksella 25,9a / 2100 metriä.

Lindströmille ravi-ilta oli ikimuistoinen, sillä hän voitti myös täytelähdössä Callela Everestin kanssa.

Pertti Niskanen oli Satiinin Sakun kanssa toinen, Sheikki ehti Arto Hammarin kanssa kolmanneksi.

Toto65-3: Aloittelevien lämminveristen ryhmäajossa kohtasi lupaavia aloittelijoita.

Lähdöstä muodostui Mika Forssin ajokin Die Kaiserinin ja Hannu Torvisen kyydittämän Run For Royaltyn välinen taisto.

Die Kaiserin sai merkittävän edun keulapaikan myötä ja piti ulkopuolellaan ravanneen Run For Royaltyn varmasti takanaan ennätystuloksen 14,6a / 2100 metriä.

“Tamma on ollut kaikissa neljässä juoksussaan Topilta (Tapio Mäki-Tulokas, valmentaja) tosi hyvä. Se on aina pikkaisen parantanut edellisestä”, Mika Forss kehui.

Toto65-4: Alusta loppuun.

Tapio Perttusen tällä kertaa ohjastama Lovesong oli arvottu nappipaikalle ykkösradalle. Katapulttiavaaja piti keulat kevyesti hallussaan ja sai vetää sopivaa tahtia.

Avovehkeillä juosseella tammalla ei ollut maalisuoralla vaikeutta pitää haastajiaan kurissa.

“Lovesong oli kuuliainen, ei liian innokas. Se tasaantui hyvin kovan avauksen jälkeen. Oli tosi helppoa tänään”, Tapio Perttunen kertoi lähdön jälkeen.

Seppo Markkulan ajokki Gisela Luxi ei päässyt johtavan takaa kirimään, mutta oli varmasti toinen. Bertuccio kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

Toto65-5: Oulu Express -karsinta päättyi rajuun kolariin.

Keulassa juossut Creation Primero kaatui maalisuoralla ja aihetti joukkokolarin.

“En nähnyt kuin miehet ilmassa, vaikka parikymmentä metriä siihen oli matkaa. Pahalta tilanne näytti ja Hannua (Torvinen) ainakin sattui. Toivotaan, ettei pojille käynyt mitään”, Hannu-Pekka Korpi kommentoi lähdön jälkeen.

Lähdön voitti Mika Forssin ajokki Hotshot Luca. Oulu Expressin finaaliin selvisivät myös Twist Of FateArctic Agent ja Dancinginthedark.

Ravit viivästyvät.

Toto65-6: Toto65-kierros saatiin ajettua loppuun aikataulusta myöhässä.

Jatkohoitoon viedyn Hannu Torvisen tilalle Por Nie Rockin rattaille hyppäsi Henri Bollström. Valjakko voitti päätöskohteen ennen suursuosikki El Dirtymania ja Iikka Nurmosta.

Toto65-seurantajuttua päivitetään lähtöjen myötä.