St Michel -ajon maailmanennätystoiveet huuhtoutuivat vesisateen myötä, mutta upea suoritus yhdeltä maailman parhaimmista ravihevosista silti nähtiin. Face Time Bourbon ravasi Mikkelissä mailin aikaan 09,7a.

Kiihdytyksessä Next Direction/Iikka Nurmonen valtasi keulapaikan. Jättisuosikki Face Time Bourbon/Eric Raffin otti alun rauhassa ja aloitti toisella ilman selkää. Billie de Montfort/Gabriele Gelormini eteni 2. sisälle ja Run For Royalty/Pekka Korpi 2. ulkona. Avauspuolikas oli 09,0, ja noin 800 metriä ennen maalia Face Time Bourbon eteni ilman vastusta johtopaikalle. Kierroksen väliaika oli 10,5 ja viimeisessä kaarteessa Face Time Bourbon karkasi muilta ja tyylitteli 08-lopetuksella eleettömän voiton ajalla 09,7a. Next Direction oli parhaana suomalaisena toinen (10,4a) ja Billie de Montfort sijoittui kolmanneksi (10,5a).

Ohjastaja Eric Raffin kertoi voittajahaastattelussa tulkkina toimineen Tiia Halosen kääntämänä, ettei halunnut panostaa seiskaradalta kiihdytykseen. Hän sanoi viimeisessä kurvissa muistuttaneen ajokkiaan, mutta lähinnä hän oli vain nautiskellut.

Timo Hulkkonen oli tyytyväinen Next Directionin suoritukseen ja myös kuskin ratkaisuun antaa keulapaikka noin 800 metriä ennen maalia pois.

“Etukäteen oli jo Iikan (Nurmonen) kanssa puhuttu, että jos Face Time Bourbon voimalla tulee rinnalle, ei sille ruveta vastaamaan. Hevonen pääsi näin helpommalla ja tuli hyvin perille asti. Jos lopussa olisi ollut voimia, olisi ollut mahdollisuus yrittää, mutta siihen ei rahkeita ollut. Pitää muistaa, minkälainen hevonen siinä vastassa oli. Sille ei ollut häpeä hävitä. Nyt kun se sen takana oli kakkonen, Next Direction jatkaa mielestäni Suomen ykköshevosena.”

Run For Royalty oli toiseksi parhaana suomalaisena neljäs. Pekka Korpi oli oikein tyytyväinen suojattiinsa, joka ensin ravasi 2. ulkona, mutta kun Face Time Bourbon eteni johtopaikalle, ori jäi toiselle ilman selkää.

“Hevonen teki hirmuhyvän juoksun ja on suorittanut hyvällä tasolla jo pitkään. Olen tyytyväinen kauteen kokonaisuudessaan, ja kun ensi talven hevosta saa treenata, uskon sen vieläkin pystyvän parantamaan. Run For Royalty oli välillä pitkään pois ja startteja on vielä vähän (36).”

Hannu Korven ohjastama ja valmentama Grainfield Aiden sijoittui kuudenneksi.

“Loppukurvissa vielä tuntui, että voisimme olla toisia. Sitten vähän jäi lopusta puuttumaan. Hevonen on vähän räkäinen nytkin, eikä ole tällä hetkellä ihan parhaimmillaan”, Korpi totesi.

Korjattu su klo 18.57: Voittajaesittely voittajahaastatteluksi.