Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Fakic Victory, 2,20 euroa
Toto65-2: 11 Pimukka, 32,80
Toto65-3: 5 Bosses Lily, 57,80
Toto65-4: 15 MAS Aristocrat, 146,80
Toto65-5: 8 Grainfield Adele, 313,70
Toto65-6: 11 El Dirtyman, 445,00

Kuusi oikein -voitto-osuus 445,00 euroa
Viisi oikein 7,50 e.

Mika Forssin ajokki Fakir Victory kiitti nätistä reissusta kirimällä loppumetrit parhaiten Toto65-avauskohteessa Vermossa.

Mika Forss tarjosi Fakir Victorylle edullisen reissun hännillä enintään 78 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Kirivaiheessa valjakko sai tulla Laurila’s Denethorin ja Santtu Raitalan perässä ja spurttasi viimeisellä sadalla metrillä kärkeen ja voittoon.

“Fakir Victory ei ollut ehkä ennakkoon suurin suosikki voittamaan. Hevonen on ollut tosi hyvässä kunnossa pitkään, mutta lähtö oli kovempi kuin on ollut, siksi ajettiin nätisti”, Mika Forss kertoi voittajahaastattelussa.

“Pitkään näytti, että mahtaako vauhti riittää. Viimeisessä kurvissa alkoi tuntua, että korkealla ollaan ja suoralle kun tultiin, spurttasi hevonen hienosti”, Forss kiitteli ajokkiaan.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Fakir Victory voitti tuloksella 15,5a / 2600 metriä.

Fakir Victory oli vitossuosikki peliprosentilla 8.

Laurila’s Denethor oli toinen, Ebu B.Boko kiri Tomi Haapion kuskaamana kolmanneksi.  Suosikki Zeus Kemp jäi 2. ulos pussiin.

Toto65-2: Yllättäjien voittokulku jatkui.

Risto Tupamäki iski parijonosta Pimukan kanssa hyvissä ajoin kiriinsä ja sehän kannatti. Kahdenkympin takamatkalta lähtenyt valjakko eteni varhain keulaan, eikä luopunut enää asemastaan.

Pitkästä aikaa ravia koko matkan polkenut Pimukka voitti tuloksella 30,0 / 2120 metriä.

“Mellä oli hyvä lähtöpaikka ykkösrata, joka auttoi tosi paljon ravilla lähtiessä. Ensimmäiset metrit ratkaisevat tämän kohdalla miten hevonen lähtee, koska tahtoo kuuma olla. Kaikki meni nappiin”, Tupamäki jutteli.

Peter Lindroosin toiseksi yltänyt ajokki Unnan Tähti oli myös yllättäjä. Kolmas oli Vietävän Patukka Pertti Puikkosen kanssa. Suosikki Morison laukkasi heti alussa.

Toto65-3: Tammatähdessä tutut sävelet.

Alkua rynnistettiin tulisesti, kun sisäradalta lähtenyt Tomi Haapio halusi Dionne Sisun kanssa Bosses Lilyn ja Antti Teivaisen selän eteensä, mutta Twigs Voici ja Santtu Raitala kiihdytti välistä rajusti.

Lopulta Bosses Lily painoi kympin avauksessa kärkeen ja sai rauhoittaa kierroksen vauhdiksi vain 16,0.

Twigs Voici nousi toisen radan veturiksi kierros juostuna ja Dionne Sisu kiersi tämän loppukaarteessa ja kiri hyvin, mutta ei voinut mitään Bosses Lilylle, joka voitti tuloksella 14,4a / 2100 metriä.

“Kiihdytys meni epätasaiseksi, mutta tamma meni kuitenkin helpon tuntuisesti ja sai ottaa vauhtia pois mielensä mukaan. Vikalle kiekalle kun lähdettiin, oli ohjissa tosi hyvä paine”, Teivainen kertoi.

Bosses Lily oli suosikki prosentein 49.

Toto65-4: Toisella pääsi Teräsmiesliiga matkaan.

Tapio Perttunen pääsi MAS Aristocratin kanssa makeaan paikkaan 2. ulkona, mutta rauhallisen matkavauhdin takia valjakko eteni pian johtavan Crossoverin rinnalle. Siitä Perttunen löi löylyä päätöslenkillä ja eteni helposti keulaan.

Antti Teivaisen ajokki Guido di Quattro paikkasi alun laukkansa väkivahvasti, mutta ei aivan ehtinyt MAS Aristocratin edelle, joka voitti kilometriajalla 17,9 / 3120 m.

“3000 metriä ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa pärjätä tällä, mutta hyväpäinen hevonen on, kun pystyy kuitenkin voittamaan kuolemanpaikalta”, Perttunen kiitteli ajokkiaan.

MAS Aristocrat oli suosikki prosentein 30.

Toto65-5: Kolmivuotiaiden tammojen koitoksen vuoro.

Mika Forss – Tapio Mäki-Tulokas parivaljakko saalisti jo illan toisen Toto65-voiton. Mika Forss päästi Grainfield Adelen kanssa eturivin uloimmalta lähtöpaikalta eteenpäin ja eteni toisen puolikkaan alussa ohi keulan Like Or Notin ja Jukka Torvisen.

Keulaan pääsy oli lopulta ratkaisevassa asemassa, kun suosikki Yato’s Red Flash jäi Anssi Nurmisen kanssa johtavan rinnalle, eikä pystynyt uhkaamana siitä Grainfield Adelea.

“Kolmevuotias hevonen vasta, joten ei aina tuolta paikalta viitsi revitellä, mutta tänään sellainen tarkoitus oli, että pääsisi Anssin hevosen edelle”, Forssin ajotaktiikka puri.

Grainfield Adele oli kakkossuosikki prosentein 35.

Toto65-6: Suursuosikin voittoon päättyi kierros.

Enintään 30 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa alku venyi, joka satoi Iikka Nurmosen ja El Dirtymanin laariin. Voittajan tarvitsi päästellä tosissaan vain palan matkaa ja se jyräsi varmaan voittoon kierroksen pelipankkina.

Hannu-Pekka Korven ajokki M.T. Lara Croft kiri toiseksi, Hannu Torvinen oli Moonlight Stormin kanssa kolmas.