Sastamalalaisvaljakko Fannikka ja Pekka Henttonen ovat talven starteissaan esittäneet hyvää taistelutahtoa. Vermossa 76-lähdössä tuli palkkio: tamma veti muiden edellä maaliin asti.

Monta kertaa Fannikka on taistellut hyvin, mutta juoksunkulut ovat olleet vastaan. Vermossa homma ratkesi heti alussa parhain päin, kun tamma pyrähti suoraan keulaan. Se ei saanut kärkipaikkaansa ilmaiseksi, sillä Palomestari ja sen rattailla tuurannut Juha Utala hamusivat myös piikkipaikalle, mutta sinne ei kovasta yrityksestä huolimatta ollut asiaa.

Matkalla sama meno jatkui matkalla, monenlaista vauhdin vaatijaa nähtiin, kovimpana Rokin Maxi, joka kiersi viimeiset 1300 metriä kolmatta rataa. Pertti Puikkosen ajokki kiritti parhaiten maaliin asti, mutta Fannikka piti hyvin varmasti.

Celebration Song esitti yhden lauantaipäivän upeimmista loppsuorista. Harri Koivunen ajoi epävarmalla tammalla tosi kylmähermoisesti. Ensimmäisellä takasuoralla tuli kaksi pikkulaukkaa, ja kolmesta laukastahan seuraa hylkäys. Koivunen malttoi siksi mielensä, ja päästi ajokkinsa voimat valloilleen vasta loppussa, kun kärki näytti jo hieman karanneen. Viime metrit nakkilalaisen Jouni Kivelän suojatti tuli siis lentämällä ja ennätti vielä varmasti ohi myös hyvin kirineestä Racehill Victorysta sekä keulan Amerique Ouraganista.

“Nuo kaksi laukkaa sanelivat taktiikan varovaisuuden”, Koivunen huokaili.

“Kykyjä Celebration Songilla on hyvin ehkä pitemmällekin, mutta se on vielä hieman raakile.”