Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Feeling Classy 28,82 %, 3,38 e

Toto4-2: 4 Vuaran Viima 9,93 %, 17,84 e

Toto4-3: 6 Kat’s Commander 12,26 %, 118,63 e

Toto4-4: 1 Isiah Boko 23,36 %, 162,59 e

 

Vaihto: 50 629,60 euroa

Seinäjoen viime vuoden liigavoittajat Hannu Hietanen ja Jouko Paavola yhdistivät voimansa tämän kauden avausravien ensimmäisessä Toto4-kohteessa, jota ykkösnumerolla kilpaillut suosikki Feeling Classy hallitsi startista maaliin.

Toto4-1: Tiukin paikka oli loppujen lopuksi heti kiihdytyksessä, sillä johtopaikan varmistuttua Feeling Classy pisteli pontevin askelin varmaan voittoon, joka tuli 1600 metrin matkalla ajalla 14,6a. Se jää vain kymmenyksen 5-vuotiaan tamman ennätyksestä.

“Oli kyllä aivan mahtava tänään”, Hannu Hietanen ylisti. “Kuopiossa jäi jo pikkaisen sellainen maku. Viimeinen kurvi oli tosi vaikea, kun piti kiertää ulkoa, mutta loppusuoraa se tuli aivan lentämällä. Sijoitus jäi huonoksi, mutta oli hyvä jo silloin. Tänään se meni tosi helpon oloisesti. Korvia käänteli pystyyn pitkin matkaa ja sitten tuosta loppusuoran alusta lähti aivan lentoon.”

Toisen kaarteen lopussa viidennestä ulkoa hyökännyt Kickapoo Windcape kiri kolmatta rataa ilman vetoapua rehdisti perille ja puristi voittajalle selvästi hävinneenä toiseksi niukasti ennen perässään kaiken aikaa tullutta Vanilla Pricea.

Suosikkia alussa haastanut Floyd Kenwood pudotti kaarteen alkupuolella tämän taakse. Se jäi lopussa tuntumasta ja kesti neljänneksi niukasti ennen Caldera Amouria, joka eteni ensimmäisen kaarteen jälkeen kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua. Brass N Sassy ei päässyt yrittämään kolmannesta sisältä.

 

Toto4-2: Hannu Hietanen pysyi voittotahdissa myös Pasi Aution 8-vuotiaan Vuaran Viiman ohjissa.

Takamatkalta hyvin lähtenyt Vuaran Viima eteni nopeasti kärjen tuntumaan toiseen ulos, iski viimeisellä takasuoralla keulan rinnalle ja vyöryi 26,5-vauhtisessa lopetuksessa ykköseksi.

Hitaasti käynnistynyt Hotlinki saavutti kärkiryhmän vasta toisessa kaarteessa. Se juoksi sitten neljännessä ja kolmannessa ulkona, josta nousi takasuoran alussa Vuaran Viiman perässä kolmannelle radalle ja jatkoi sitä pian ilman vetoapua.

Hotlinki sai ison vaihteen silmään loppusuoralla ja lähestyi viime hetkillä Vuaran Viimaa. Se näytti ehtivän jopa voittotaistoon, mutta laukka alle kymmenen metriä ennen linjaa vesitti haaveet ja johti hylkäykseen.

Vuaran Viima oli viidenneksi pelatuin. Se vei 800 euron voittorahat tuloksella 30,2/2120 metriä. Hannu Hietanen on ajanut tammaa viime aikoina kolmesti, ja niistä kaksi viimeisintä kisaa ovat päättyneet voittoon.

“Pikkuisen huolestutti, kun mentiin aika hiljaa siinä eikä tällä ole pätkänopeus vielä kaikista paras”, Hannu Hietanen huomautti. “Meinasivat kaverit sitten yllättää, kun on kanssa sellainen, ettei edellä tee liikaa eroa muihin. Se tuli kyllä sen, mitä siinä pystyi, eikä sitä pysty siinä enää karhimaan. Se pystyy menemään tasaisen kovaa kyllä pitkästi, ja tällainen pitävä rata sopii oikein mainiosti.”

Hotlinkia seurannut Vikkeer tuli myös vahvasti loppua ja sijoittui tämän laukatta toiseksi. Kärjen takaa vapaasti ulos päässyt Ruiske pinnisti selvemmin jääneenä kolmanneksi, ja johtopaikalla juossut Sillankorvan Uljas oli neljäs. Lähdön suosikki Aika-Otus laukkasi ratkaisevan pahoin heti alussa.

 

Toto4-3: Melkein 75-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki M.T.Master Don jäi viiden hevosen lähdössä pussiin keulasta voittaneen Kat’s Commanderin taakse.

Antti Ala-Rantala halusi tarjota M.T.Master Donille edelleen selkäjuoksun, ja Kat’s Commander pääsi kiihdytyksessä vastuksetta johtopaikalle. Avaus oli päälle 1.20-vauhtinen, ja täysi kierros lönköteltiin 1.24:n lukemiin.

Sort Of Sorrow nousi toisessa kaarteessa viidenneltä sijalta ensimmäisenä toiselle radalle ja eteni kaarteen lopulla kärjen tuntumaan, jonka jälkeen suursuosikin väylä vapauteen pysyi ummessa.

Marko Hautamäki kiihdytti kärjessä hiljalleen vauhtia, mutta vain sen verran, että porukka pysyi hyvin kasassa. Matkalla toiseen ulos vaihtanut Easy Vacation kiri lopun terävästi ja työntyi täpärästi toiseksi.

“Täytyy heti alkuun pyytää anteeksi Ala-Rantalan Antilta, etten ajanut alta pois. Tuntui puolivälissä, että lähtee, mutta ei lähtenytkään sitten sata ennen maalia. Olisi voittanut, vaikka Antti olisi ollut selästä toinen, että harmittaa kyllä kovasti”, Marko Hautamäki painotti.

Viime kaudella kerran voittaneen Kat’s Commanderin valmentaja Taija Mäki-Mustapää huomautti, että 8-vuotias ruuna on ollut pitkään hyvässä kunnossa ja ansaitsi voiton. Toiseksi eniten pelattu Kat’s Commander teki 2100 metrillä ajan 19,7a.

 

Toto4-4: Tasaisesti pelatun päätöskohteen suosikki Isiah Boko piti sisältä varmasti johtopaikan, sai säädellä tempon mieleisekseen ja irrotti maalisuoralla helppoon voittoon ajalla 19,4a/2100 metriä.

Santtu Raitala ajoi 5-vuotiasta Isiah Bokoa, jonka Rurik Kjötar hankki viime kesänä. Sillä oli Ruotsista yksi voitto, ja nyt tuli ensimmäinen täysosuma uudessa kotimaassa.

“Se antoi sillai mukavia viitteitä niihin ensimmäisiin startteihin Suomessa, että tässä voisi olla ihan kelpo hevonen. Viimeisiin on ollut pieniä ongelmia, mutta nyt hevonen selätti ne hienosti”, Santtu Raitala kertoi. “Vielä vähän joudutaan tuota varustusta säätämään, että se pystyy käyttämään ne kykynsä parhaalla tavalla. Uskon kyllä, että tässä vielä jonkin verran potentiaalia ainakin on.”

Toisen radan jonossa viidentenä ja neljäntenä matkannut Natasha Love hakeutui päätösvaiheessa porukan perältä vapaille, spurttasi loppusuoran tulisesti ja ehti toiseksi ennen voittajan takaa hieman jäänyttä Makeadreamcometrueta.

Reilu kierros jäljellä kuudennesta ulkoa reissuun lähtenyt Feeling Flash sai pian selän eteen, iski loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle ja kiri tasaisen hyvin neljänneksi.