Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 4 Feeling Dream 55,95 %, 2,30 e

Toto5-2: 2 Lil Belinda 28,09 %, 5,00 e

Toto5-3: 2 Jugador 42,37 %, 6,10 e

Toto5-4: 14 Elias Juonetar 16,85 %, 16,00 e

Toto5-5: 5 Quite A Star 33,49 %, 17,20 e

 

Vaihto: 83 765,82 euroa

Teivon ravit ajettiin tiistai-iltana tunnin aikataulusta jäljessä. Pääpelin kohteet käynnistyivät suursuosikiksi luotetun Feeling Dreamin näytöksellä.

Toto5-1: Kupletin juoni tuli heti selväksi. Rullebackens Einar painui auton takaa keulaan ja päästi välittömästi Feeling Dreamin eteensä, minkä jälkeen lähes kaikki muutkin asettuivat jonomuodostelmaan.

Jouko Paavolan valmentamaa Feeling Dreamia ajanut Hannu Torvinen nosti tempoa toisella kierroksella, eikä uhkaajia ilmaantunut.

“Tässä on jotain spesiaalia. Kun se pikkuhiljaa alkaa oppimaan kaikki pieniä juttuja, niin tästä voi tulla oikeasti hyvä hevonen”, Hannu Torvinen suitsutti.

Jouko Paavolan huipputamman Fair Victorian 5-vuotias poika on juossut 13 starttia ja voittanut niistä 7. Teivossa se ravasi 2100 metriä aikaan 16,0a.

Loppusuoralle tultaessa turhaan toiselle radalle kääntänyt Rullebackens Einar seurasi selvästi hävinneenä toiseksi, ja loppukaarteessa viidennestä sisältä kiriinsä iskenyt Tesslove nousi kolmanneksi.

 

Toto5-2: Johtoon kiihdyttänyt Mistelle sai vetää ensimmäisen kierroksen rauhallista tahtia, mutta puolimatkassa kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut Lil Belinda eteni pian vaativasti rinnalle ja vyöryi 12,5-lopetuksessa hallittuun voittoon.

“En ole pitkään aikaan tammaa ajanut, mutta se on tehnyt Ruotsissa hyviä esityksiä ja kuului niiden perusteella olla tähän lähtöön ihan hyvä”, Jukka Torvinen huomautti. “Kun yksi laukkasi tuohon kiihdytykseen, niin ajattelin, että Mistelle on juuri se pahin vastustaja ja sitä vastaan ajettiin. Koitin ajaa reippaasti Ollin rinnalle, että nähdään tilanne. Sitten oli hyvä fiilis, kun se sai otetta. Korvat jäi avaamatta, ja tamma oli kyllä hyvä.”

Osaomistaja Jyrki Filatoffin valmentama Lil Belinda oli toiseksi pelatuin. Sen ajaksi 2100 metrillä tuli 17,0a.

Toisessa kaarteessa taustalta selkään toiselle radalle noussut Hell Broke Luce jatkoi etusuoralla kolmannessa ulkona. Se käänsi kiriin loppukaarteen puolivälissä, tuli tasaisen hyvin ja pudotti Mistellen kolmanneksi.

Lähdön suosikki Caakao laukkasi lähtösuoralla. Se tavoitti muut takasuoralla ja nousi toisessa kaarteessa toiselle radalle, jonne sai etusuoralla selän Lil Belindasta. Se ei pysynyt vauhdin kiihtyessä sitten ihan kärkiparin mukana, mutta puristi tasaisen rehdisti ja olisi otellut ainakin kakkossijasta, ellei olisi laukannut vielä maalisuoralla.

 

Toto5-3: Neljän kuukauden tauolta palannut Jugador lähti auton takaa hyvin, pääsi etenemään vapaasti toista rataa ja painui takasuoralla parhaiten lähteneen Aragorn Hossin ohi keulapaikalle.

Tahti rauhoittui 11-avauksen jälkeen niin, että kierros jäi taakse aikaan 15,5. Siitä se kuitenkin tiivistyi jo kolmannella puolikkaalla, ja koko päätöstuhat tultiin reippaasti. Jugador hallitsi vakuuttavasti.

“Jugador lähti paremmin kuin on lähtenyt, ja se oli tosi positiivista”, Olli Koivunen iloitsi. “Hepassa oli vähän virtaa. Se sai itse päättää tahdin ja piti vauhdin tosi hienosti maaliin asti. Se joutui tekemään vähän töitä, mutta sai kumminkin juosta keulassa ja noin, niin tämä oli sellainen startti kuin toivoinkin kauden avaukseen.”

Harri Koivusen valmentama Jugador selvitti täyden matkan aikaan 14,0a. Se oli tauosta huolimatta selvä suosikki.

Ensimmäisen takasuoran alusta toista rataa ilman vetoapua tullut Make It Quick pääsi loppukaarteeseen mentäessä sisäradalle, kun Aragorn Hossin vetoköysi venähti liian pitkäksi. Make It Quick tsemppasi tosi vahvasti perille ja oli vain pari mittaa Jugadorista jääneenä erittäin hyvä toinen.

Neljännestä sisältä vapaille löytänyt Fire Spruce kiri takasuoralla kolmannesta ulkoa hyökänneen Flynn Bokon ohi kolmanneksi.

 

Toto5-4: Neljänkympin pakilta kuudenteen ulos jäänyt Elias Juonetar lähti reilu kierros ennen maalia parantelemaan asemiaan kolmatta rataa pitkin. Se eteni takasuoralla kärkihevosten tuntumaan, iski loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle ja jyräsi väkivahvasti ykköseksi.

Kolmanneksi eniten peliä kerännyt Elias Juonetar juoksi Terho Rautiaisen tallista käsin neljännen kilpailunsa, ja voitto oli kauden ensimmäinen. Ajaksi kirjattiin 27,4/2140 metriä.

“Hevonen on tehnyt hyviä juoksuja joka startissa”, Terho Rautiainen kiitteli. “Katsoin, että pakko oli ruveta lähtemään ajoissa ja että eiköhän niitä selkiä tule eteen. Mulla oli niin kova vauhti viimeisessä kaarteessa, että tunsin, että varmaan ehditään.”

Ensimmäisellä takasuoralla johtoon edennyt Pilskeri veti pitkään, mutta sen askel alkoi painaa loppua kohden ja se otti sata jäljellä lyhyen laukankin, jolla ei ollut merkitystä ainakaan voiton suhteen.

Pilskerin takaa vapaasti tullut Winsinnatti työntyi toiseksi ennen Tuiskutaa, joka nousi etukaarteessa toisesta ulkoa vetämään kolmannen radan jonoa ja puskutti tasaisesti perille.

Lähdön suosikki Villiäijä sai hyvän startin ja pääsi etenemään sujuvasti kolmanteen ulos, josta se nousi Tuiskutan perässä kolmannelle radalle. Se käänsi takasuoralla kuitenkin toiseen ulos, josta ei löytänyt enää täysin vapaata väylää. Tarunlento ei pystynyt seuraamaan Elias Juonetarta enää päätösvaiheessa.

 

Toto5-5: Hannu Torviselle toinen voitto, kun toisessa kaarteessa johtoon päässyt suosikki Quite A Star veti varmoin ottein maaliin asti. Joni-Petteri Irrin valmentama 4-vuotias ruuna ravasi 2100 metriä aikaan 18,0.

“Jotenkin tuntui, että meille voisi olla keulapaikka jossain vaiheessa tarjolla. Sen jälkeen kaikki meni ihan hyvin. Lopussa kaverit pääsi turhan lähelle, mutta ihan hyvin tsemppasi kuitenkin ja sai onnistumisen, minkä se ansaitsi”, Hannu Torvinen jutteli.

Avauspuolikkaan täyttyessä johtoon edennyt ja paikan suosikille luovuttanut Edward Star seurasi vapaasti toiseksi.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Tequila Arette puristi lopussa vetoapua tarjonneen Wilds Celebrityn ohi kolmanneksi.

Troopers laukkasi etusuoralla toisesta parista ulkoa.