Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 7 Filius Felix 10,28 %, 5,40 e

Toto65-2: 6 Dust Collector 9,69 %, 25,50 e

Toto65-3: 4 Willy Wingston 82,91 %, 31,10 e

Toto65-4: 12 Taksvenla 0,80 %, 1748,00 e

Toto65-5: 3 Faith In Life 36,83 %, 2285,80 e

Toto65-6: 3 Religious 39,88 %, 3962,10 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 3962,10 euroa

5 oikein 18,30 euroa

 

Vaihto: 160 773,78 euroa

Mauri Jaara otti komennon heti kotiratansa Oulun avauskohteessa ja aloitti Filius Felixillä Magic Mondayn rivin, jonka kohteista puolet ratkeaa Tampereen Teivossa.

Toto65-1: Maltti oli valttia. Vaikka Filius Felix jäi paikkojen ratkettua toiselle radalle ilman vetoapua, Jaara ei hötkyillyt, ja toisen kaarteen jälkeen Hannu Hietanen kierrätti suosikiksi pelatun Quite Specialin neljännestä parista kärjen rinnalle.

Filius Felix jatkoi toisessa ulkona maalisuoran alkuun asti ja spurttasi sitten helposti kahden tonnin voittoon ajalla 16,8a/2100 metriä. Se oli neljänneksi pelatuin.

“Hannu tuli kovaa, niin ajattelin, että ajan selässä. Juoksu meni sen jälkeen hyvin”, Mauri Jaara vahvisti.

Quite Special oli hyvä toinen ennen kärjen takaa sujuvasti vapaille luovinutta Sannu Mustangia. Snowline Ace taipui keulasta. A Nice Officer laukkasi pahoin heti alussa. Kolmannelle radalle juuttunut King Casper pakitti taustalle, josta ei pystynyt nousemaan enää kärkitaistoon.

 

Toto65-2: Suomessa aloittanut Dust Collector sai ensimmäisessä Teivossa ajetussa kohteessa tasaisen juoksun ensin sisäradan jonossa ja toisesta kaarteesta lähtien kolmannessa ulkona, josta se kiri lopun selvästi parhaiten.

Hannu Torvinen ajoi Armas Palmroosin valmentamaa 6-vuotiasta ruotsalaisruunaa, joka teki 2100 metrillä ajan 14,6a/2100 metriä. Se oli tasaisesti pelatussa pienessä lähdössä kuudenneksi käytetyin merkki.

“Ravasi noilla isoilla hokeillakin hyvin. Jännitti hirveästi, mutta hyvältä näytti”, Armas Palmroos iloitsi.

Niukka suosikki Don Corleone Trot jäi ensimmäisen takasuoran lopulla kiertämään toista rataa ilman vetoapua. Se eteni johtaneen Wicasa Siouxin rinnalle pitämään tempoa, tuli rehdisti perille ja piti toiseksi ennen perässään tullutta Massive Cloutia.

 

Toto65-3: Kohteiden pankki Willy Wingston toi Mauri Jaaralle jo toisen täysosuman. Suursuosikki valtasi kiihdytyksessä johtopaikan, sai vetää rauhassa ja piti muut takanaan.

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta parista toisen perässä toiseen ulos kiertänyt Smooth Criminal iski loppukaarteen puolivälin jälkeen omaan kiriin ja tuli suoran lujaa. Se pääsi puolittain voittajan kupeellekin, mutta Mauri Jaaran mukaan tilanne oli hallinnassa.

“Se laiskottelee joskus tuossa loppusuoralla, mutta en mitään lappuja enkä mitään vetänyt taaskaan, ja voitto oli helppo”, Jaara vakuutti.

Päätösvaihe tultiin sen verran vauhdikkaasti, että Willy Wingstonin ajaksi 2100 metrillä tuli 15,3a. Smooth Criminal oli tuntumassa hyvä toinen, ja Little Easy seurasi voittajan takaa kolmanneksi selvästi ennen muita.

 

Toto65-4: Nousijadivisioonakarsintaan saatiin yllätysvoittaja, kun Markku Hietanen kiritti Taksvenlan loppusuoran aikana tiiviin nipun ohi ykköseksi.

Isoimmalla numerolla kilpaillut Taksvenla seuraili parijonon perällä toista rataa, hakeutui loppukaarteessa ulommas ja kiri suoraa viidettä rataa pitkin vinhasti. Ajaksi kirjattiin 27,3a/2100 metriä.

Voitto oli Veijo Hakalan 8-vuotiaalle tammalle tämän kauden ensimmäinen, ja se oli yhdentoista hevosen lähdössä kolmanneksi vähiten käytetty merkki.

Takasuoralla kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle noussut Liipan Toivo kiri maalisuoralla Taksvenlan sisäpuolella myös hyvin, muttei tullut aivan yhtä vahvasti ja joutui tyytymään kakkossijaan.

Alun kolmatta rataa selässä kiertänyt Humu-Liisa eteni toiseen kaarteeseen mentäessä kuolemanpaikalle, josta se puristi kolmanneksi niukasti ennen Faitteria. Takarivistä läpi päässyt ja kaarteen jälkeen johtoon edennyt Faitteri painoi Teemu Okkolinin mukaan matkalla hieman päälle, mikä näkyi lopussa.

Lähdön suosikki Korven Liideri nousi toisen kaarteen jälkeen takaa kolmannelle radalle, mutta laukkasi samassa ja tuli sen jälkeen tasaisesti.

 

Toto65-5: Ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa ilman vetoapua jäänyt suosikki Faith In Life painui loppukaarteen alussa keulaan ja piti varmasti, vaikka kaarteessa oli pientä ongelmaa.

“Siinä se muutaman kerran sakkasi ja oli sellainen tiukka tilanne, mutta sain onneksi rauhoitettua ja haettiin se rytmi uudelleen, ja sen jälkeen oli kyllä helppoa”, Marko Hakkarainen summasi.

Voitto oli harvakseltaan kilpailleelle Faith In Lifelle kauden toinen ja tuli 2100 metrillä ajalla 15,4a.

Toisesta ulkoa loppukaarteeseen mentäessä ilman vetoapua jatkanut Coys Rain ei jaksanut haastaa suosikkia, mutta piti asemansa maaliin asti. Kaksikon perässä kolmanneksi seurannut Caraway Runner putosi kyydistä, mutta kesti kolmanneksi.

Paljon pelattu Easy Vacation jäi sisältä tukaliin asemiin. Alkumatkasta etenemistä häiritsi laukkaava vastustaja ja kolmannella puolikkaalla väsyvä kilpailija.

 

Toto65-6: Päätöskohteen kiihdytys keskeytettiin kahdesti ennen lähtölinjaa, kun ensin suosikki Religious ei mennyt kunnolla auton taakse ja toisella kerralla Rainbow Highlight jäi seisomaan tallikaarteeseen.

Molemmat lähtivät seuraavassa yrityksessä terävästi ja valtasivat parhaat paikat sisäradalta. Takarivistä aloittanut Catahecassa Zest jäi paikkojen selvittyä keskijoukossa toiselle radalle ilman vetoapua, eteni hiljalleen Religiousin rinnalle ja kiritti hyvin, mutta ohi ei ollut asiaa.

Mika Forss ajoi suosikiksi luotettua Religiousia, joka aloitti Nina Pettersson-Perklenin tallista voitokkaasti Ruotsin puolella ja starttasi nyt ensimmäistä kertaa uudessa kotimaassaan. Kolmivuotias ravasi 2100 metriä aikaan 15,8a.

“Hevonen oli niin pönttö tuossa ensimmäiseen lähtöauton taakse menoon, että pelkäsin, ettei se pääse ollenkaan starttaamaan”, Nina Pettersson-Perklen huokaili. “Ainakin viisi kertaa on käyty Vermossa niin, että on ajettu hiljakseen lähtöauton takana. Se on toiminut ensimmäisen kerran jälkeen tosi hyvin, ja sen takia tämä oli nyt tosi ihmeellinen.”

Catahecassa Zest taisteli vaikeasta juoksusta huolimatta hienosti toiseksi ennen Rainbow Highlightia, joka seurasi sisäradalla parhaansa mukaan.