Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 4 Fine By Me, 0,90 euroa
Toto76-2: 12 Mustamani, 3,90
Toto76-3: 5 Bret Boko, 8,80
Toto76-4: 10 Cooper Hoss, 35,40
Toto76-5: 9 Jyllätys, 187,40
Toto76-6: 1 Pascha Tilly, 453,90
Toto76-7: 3 Costello, 649,50

Seitsemän oikein -voitto-osuus 649,50 euroa
Kuusi oikein 11,80 e.

Olli Koivusen ohjastama Fine By Me voitti tammojen avoimen lähdön Tampereella.

Olli Koivunen painui Fine By Me’n kanssa keulaan kiihdytyksessä. Pian Hannu Torvinen iski Anastacia Trotin kanssa valjakon kimppuun vaateliaana, mutta keulapaikka ei ollut tarjolla. Vauhdin kiihtyminen hetkeksi huolestutti Koivusta, mutta keulataktiikka oli jo ennakkoon selviö.

“Paljon hevosia jäi lähdöstä pois, jolloin taktiikkana oli ajaa keulasta. Keulaan pääsimme tasaisesti, mutta välispurtti huoletti, että mitenköhän käy”, Olli Koivunen myönsi.

Mountain Cleaveria vastaan ajoin ja koitettiin pitää pieni ero siihen koko ajan ja loppukaarteessa karkuun. Välispurtti alkoi painaa hevosen jaloissa maalisuoran puolessa välissä, mutta hienosti tamma tsemppasi voittoon”, Koivunen kiitteli ajokkiaan.

Harri Koivusen valmentama Fine By Me voitti kilometriajalla 14,2a / 2100 metriä. Tamma oli Toto76-pelissä kolmossuosikki peliprosentilla 17.

Pelisuosikki Mountain Cleaver tsemppasi toisen radan vetäjän paikalta toiseksi ennen takanaan väijynyttä Yahuu Hossia ja Tapio Perttusta.

Toto76-2: Pimara Cup -finaali.

Kylmäveristen tasoitusajossa voittotaisto oli oikein tasainen. Aikaisin kolmannen kiertoon lähtenyt Mustamani iski Ari Moilasen käsistä yhteen Valssauksen kanssa, joka laukkasi alussa keulapaikalta.

Tero Silvaksen valmentama Mustamani veti pidemmän korren voittoajalla 28,9 / 2120 metriä.

Mustamani oli lähdön kakkossuosikki prosentilla 18.

Santtu Raitalan kuskaama Komento oli keulasta kolmas. Pelisuosikki Lakuri jäi pussiin.

Toto76-3: Kultadivarin aika.

Tommi Kylliäinen piti Regent Zetin puikoissa sisäradalta keulapaikan hallussaan, mutta päästi suosiolla Ari Moilasen kuskaaman Bret Bokon edelleen.

Regent Zet pääsi iskemään sata jäljellä keulahevosen kimppuun, mutta ravi ei luistanut niin hyvin, että ohi olisi ollut asiaa.

“Tommi olisi saattanut tulla ohi, mutta hevonen haparoi vähän ja Tommi joutui ajamaan varman päälle lopun”, Moilanen kertoi lopun tapahtumista.

Suosikki (52 %) Bret Boko vei 7000 euron ykkösrahat voittotuloksella 13,9a / 1600 metriä.

Toto76-4: Haastajadivisioonassa kenttä kääntyi.

Niko Jokelan ajokki Lindy Poppins painui tiukan alkurynnistyksen jälkeen keulaan, mutta sai pian haasteen Iikka Nurmoselta ja Ranch Pop Upilta. Lindy Poppinsilla ajettiin keulasta, mutta juoksusta muodostui ylivauhtinen.

Mika Forss iski hänniltä Cooper Hossin kanssa takasuoralla lennokkaasti eteenpäin ja lopulta valjakko jyräsi helposti voittoon ajalla 14,3a / 2100 metriä.

“Cooper Hoss on raamikas ja fiksu hevonen, jolla ravi käy. Sillä on tosi paljon hyviä elementtejä”, Forss kehui ajokkiaan.

Forss oli ajotehtävistä hetken sivussa, eikä ole omien sanojensa mukaan vielä täydessä iskussa.

“Olo ei ole vieläkään ihan kymppi, mutta hyvällä hevosella pystyy näköjään silti ajamaan”, Forss kertoi voittajahaastattelussa hyväntuulisena.

Cooper Hoss oli kakkossuosikki (22 %).

Toto76-5: Kylmäveristen tasoitustajo oli pikkujyllättäjän heiniä.

Aatsi veti keulassa maalisuoralle saakka Aurottaren hiillostaessa, mutta parille vastustajalle jäi loppuun enemmän voimia.

Juha-Pekka Ahosen ohjastamalle Jyllätykselle jäi loppuun tuoreet voimat ja se rymisteli kevyesti voittoon ennen Vinksaa.

“Laukkoihin ja milloin mihinkin on mennyt menestystä mennyt ja hävitty selityksittäkin. Nyt hevonen sai kohtuullisen juoksun ja voitti helposti”, Ahonen kertoi.

Jyllätystä oli pelattu seiskakutosessa 9 prosenttia.

Toto76-6: Pronssidivisioonan vuoro

Pronssidivarissa päästeltiin 2600 metrin matkalla. Jari Kinnunen piti Pascha Tillyn kanssa sisäradalta keulapaikan hallussaan ja sai vetää haluamaansa tahtia. Lopussa valjakolla ei ollut hädän päivää, vaan valjakko karkasi ylivoimaiseen voittoon.

“Hevonen ei ole ikinä ollut noin rauhallinen. Se oli itse niin latautunut, että olisi pystynyt tarvittaessa kovempaa lähtemään. Oikein huippuesitys hevoselta”, Kinnunen kehui.

Aisha Simoni kipusi Mika Forssin kanssa toiseksi, Olivia Trot kesti johtavan takaa kolmanneksi.

Pascha Tilly oli kakkossuosikki peliprosentilla 23.

Toto76-7: Valiodivisioona päättyi Costellon voittoon. Tästä lukemaan juttu aiheesta.