Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 5 Finest Chocolate 11,21 %, 13,90 e

Toto4-2: 1 Jesi’s Last Hornet 3,12 %, 174,80 e

Toto4-3: 6 T.T. Hunsvotti 29,32 %, 222,80 e

Toto4-4: 12 One Point 33,61 %, 424,30 e

 

Vaihto: 82 513,56 euroa

Viime vuonna vain neljästi startannut Finest Chocolate aloitti uuden kauden Kouvolassa parhaalla tavalla.

Toto4-1: Terhi Vanhalan valmentama Finest Chocolate voitti toissa vuonna kevätkaudella kuusi kertaa, mutta viime kausi jäi loukkaantumisen vuoksi lähes kokonaan väliin. Se ehti kuitenkin väläyttää tulemistaan jo joulukuussa ja kiri nyt kolmannesta parista ykköseksi.

“Kyllä hevonen oli hyvä, vaikka kurveissa oli vaikeuksia, viimeiseen kurviin varsinkin”, ohjastaja Teemu Keskitalo paljasti. “Siinä on niin paljon irtopintaa, tai lohkeaa tuo pinta, että laukka meinasi tulla väkisin. Aika paljon joutui varmistella vielä tänään.”

Takasuoralla kärjen rinnalle iskenyt Finest Chocolate sai loppuhetkillä vielä tiukan vastuksen Dennis Bokolta, joka hakeutui takasuoralla neljännestä sisältä kirikaistalle ja tuli tasaisen vahvasti perille asti. Toiseksi eniten pelattu Finest Chocolate piti niukasti pintansa tuloksella 17,1a/2100 metriä.

Yli 66-prosenttisesti merkitty illan suuri suosikki Massive Clout eteni ensimmäisen takasuoran lopulla väkisin keulaan. Se sai rauhoittaa sitten hyvin, muttei lopussa syttynyt taistelemaan ja putosi selvästi kolmanneksi.

 

Toto4-2: Teemu Keskitalo toi myös seuraavan ajokkinsa voittajaesittelyyn, ja Jesi’s Last Hornetille se oli koko uralla ensimmäinen kerta. Merkkitapaus sattui kuusivuotiaan tamman 51. startissa.

Ykkösnumerolla kilpaillut Jesi’s Last Hornet piti auton takaa johtopaikan, pisti parhaan vauhdin päälle päätösvaiheessa ja erkani selvään voittoon.

“Mun mielestä tämä on ollut ihan hyvänoloinen noissa starteissa, ja nyt laitettiin jenkkikärryt. Niistä on hyötyä, kun ei tarvi niin paljon patistaa”, Teemu Keskitalo kertoi. “Päästiin keulaan ja saatiin vetää kyllä aika maltilla siinä välissä. Mulla oli aika makea vesi suussa. Tietysti kun hevonen ei ole ikinä voittanut, mutta silti voi voittaa tällaisella tyylillä. Loppusuoran puolessa välissä sai katella, että mihin ne muut jäi.”

Elina Saarisen valmentama Jesi’s Last Hornet kirjautti 2100 metrillä ajan 19,0a. Se oli kahdeksanneksi eniten merkitty yllättäjä.

Kolmannen kaarteen alkupuolella toisesta parista ulkoa kiriin lähtenyt Vex Ant Hope eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä toiseksi, muttei vauhdin edelleen kiihtyessä pystynyt haastamaan kärkihevosta ja seurasi siitä jääneenä toiseksi.

Kolmannesta ulkoa takasuoralla kiriin kääntänyt suosikki We’re Gonna Win tuli vain tasaisesti ja sijoittui kolmanneksi. Ciao Ferrari tuli sen ohi kolmantena maaliin, mutta se oli hylätty jo matkalla alun laukasta.

Leemark’s Felix myöhästyi startissa ja joutui kuluttamaan enimmät voimansa saadakseen muut kiinni.

 

Toto4-3: Paalun juoksuradalta johtoon kiihdyttänyt suosikki T.T. Hunsvotti hallitsi maaliin asti. Se nosti tempoa maltillisen avauskierroksen jälkeen ja voitti ajalla 30,4/2100 metriä.

“Hevonen oli kyllä jättihyvä”, Tuomas Pölläsen 9-vuotiasta oria ajanut Henri Bollström suitsutti. “Tämä on vielä vähän laiska menemään tuosta, että tosi paljon oli varaa koko ajan. Ajettiin vaan, mitä tarvittiin. Hevonen oli kyllä tosi hyvä tauolta. Tämäkin on tosi juoksija, ja se kun se rupeaa tekemään töitä ihan tosissaan, siinä on vielä paljon pykäliä sisässä.”

Kolmannesta parista kolmannen puolikkaan aikana toiseksi kiertänyt Laksin Lyyti piti sijan suosikkia uhkaamatta.

Alkuun laukannut B.Riitu pääsi toisessa kaarteessa mukaan porukkaan viidenteen ulos, lähti takasuoralla kiriin ja jyräsi vahvasti kolmanneksi.

Arvon Herra lähti haparoiden, otti hetken päästä laukan ja kohta perään lisää ja tuli nopeasti hylätyksi.

 

Toto4-4: Takarivin uloin paikka oli suosikki One Pointille vain hidaste, eikä edes kovin paha sellainen. Neljänteen pariin ulos selvinnyt One Point sai Esa Holopaiselta kiriluvan toiseksi viimeisessä kaarteessa ja paiskasi keulaan jo loppukaarteeseen mentäessä. Selvä voitto tuli ajalla 17,2a/2100 metriä.

“Kun sen kanssa on oppinut elämään, niin hyvin sen kanssa pärjää, mutta kyllähän se oli alkuun virtava”, Veijo Pulkka kuvaili 6-vuotiasta ruunaansa. “Nyt varsinkin, kun on startattu säännöllisesti, se on aika mukavasti ruvennut olemaan rauhallinen. Talvi ajetaan nyt kilpaa, jos vaan kunto säilyy ja pysyy terveenä.”

Vauhdikkaassa avauksessa toista rataa tasaisesti edennyt Divo painui ennen toista kaarretta kärkipaikalle, jonka se menetti kierrosta myöhemmin. Se nousi maalisuoralle tultaessa vielä toiselle radalle, muttei mahtanut mitään ja sai varmistella toista sijaansa.

Boss Amiraal kiri kolmannesta ulkoa tasaisesti kolmanneksi ennen Divon takaa jäänyttä Langenbrunneria. Taustalla pitkään seuraillut Liberace spurttasi viimeisen suoran terävästi ja ehti edellisten tuntumaan.