Valmentaja Heikki Korhonen uskoo suomalaisten onnistumiseen vuoden suurimmassa kansainvälisessä ravilähdössä sunnuntain Finlandia-ajossa.

”On meillä mahdollisuuksia, vaikka hirveät ulkomaiset pelit ovat vastassa.”

”Uskon, että suomalaiset eivät nyt floppaa niin kuin Seinäjoella. Minulla on nyt se tuntuma, mutta en tiedä, on se joskus ollut vääräkin.”

Seinäjoki-Racessa yksikään suomalaisista ei lähtenyt vetämään juoksua.

“Jokainen oli ajanut sen lähdön mielessään niin monta kertaa etukäteen, että sitten kun kilpailu ei aivan käsikirjoituksen mukaan käynnistynytkään, niin kaikki lähtivät etsimään uutta tietokoneen korttia, että mitenkäs sitä nyt ajetaan”, Korhonen analysoi jälkeenpäin jo hieman hymyssä suin. ” Mika Forsskin yritti kääntää Victory Bonsain kolmosradalta Workout Wonderin selkään sisäradalle, mutta siinä olivatkin Tuomas Korvenojan Jonesyn varpaat välissä, ja sitten oli sormi suussa.”

Sprintterikilpailu Finlandia-ajossa riittänee vauhtia alusta loppuun.

“Nyt ei varmasti mennä ensimmäistä tuhatta ainakaan 15-vauhtia. Toivotaan hyvää keliä.”

Heikki Korhosella on omasta tallistaan harvinaisesti kaksi osanottajaa kilpailussa, jonka voittaja palkitaan 110 000 eurolla ja lisäksi kutsulla Elitloppetiin, maailman kovimpaan avoimeen 1609 metrin ravikilpailuun.

“Mieli on korkealla, kun on saatu kaksi hevosta Finlandia-ajoon, mutta vähän tunnelma laski, kun Venice sai takarivin lähtöpaikan radalta 10.”

“Venice on hirveän nopea lähtijä kengittä ja eturivistä se olisi päässyt hirmu hyviin asemiin.”

“Meillä hevoset ovat vireessä. Victory Bonsai on näyttänyt kutosradaltakin alle 10-aukaisuja ja nyt vielä uusi mies kyydissä, Ari Moilanen. Saadaanko enemmän virtaa, kun ei istuta kuin kirkonpenkissä. Rata kolme on loistava kymmenen hevosen kilpailussa.”

Bonsai juoksee ilman kenkiä etukavioissa. Mutta takakavioita valmentaja pyrkii säästämään.  “Se ponnistaa niin voimakkaasti takajaloilla, että kaviot kuluvat herkästi liikaa, jos kengittä kilpaillaan.”

“Bonsailla on ajettu pitkät, rauhalliset lenkit sunnuntaina ja tiistaina. Hiittiä ei ajeta, mutta torstaina on ohjelmassa vielä yhden kerran puolireipasta liikuttelua.”

“Hiitit on ajettu, nyt vain hierotaan ja yritetään saada hevoset pysymään terveinä.”

Venice riisuu rautakengät.

“Venice juoksi rautakengissä Lahdessa. Tulihan se lujaa takasuoralla, mutta se ei ole koskaan syttynyt raskaassa kurakelissä. Pitkän starttivälin vuoksi se ei ollut terävimmillään”,  Heikki Korhonen sanoo.

”Nyt Venice on hyvällä mallilla. Vastus on kova. Vaikea sanoa, miten kilpailu lähtee kulkemaan sen osalta. Mielestäni se on ihan kympin kunnossa ja nyt otetaan kengät pois. Venice on juossut ilman kenkiä voittaessaan Suur-Hollolan ja Tukholmassa, kun se meni 11,7a täyden ryhmän.”

”Venice on ollut tällä viikolla paljon tarhassa, tiistaina se juoksi pitkän kymmenen kilometrin lenkin kevyellä vauhdilla. Ihan pidetään vain vireessä hevosta. Keskiviikkona hieroja kävi hoitamassa sitä.”

Lisää teemasta: Finlandia-ajo