Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 9 Fire Spruce, 2,00 euroa
Toto76-2: 12 Lissun Eerikki, 15,10
Toto76-3: 1 Ruskatar, 61,80
Toto76-4: 3 Aira Cloc, 172,60
Toto76-5: 3 Mr Hot Shot, 608,40
Toto76-6: 3 Välähdys, 662,80
Toto76-7: 5 Bertuccio, 835,50

Seitsemän oikein -voitto-osuus 835,50 euroa
Kuusi oikein 28,10 e.

Juha Utalan tarjosi suojatilleen Fire Sprucelle nappireissun ja tuloksena oli uran arvokkain täysosuma Mikkelissä.

Juha Utalan ajotaktiikka oli tammalähdössä jo varhain selvillä. Ajomies luotti sisäradan vetävän ja niinhän se totisesti teki.

Utala pääsi takarivistä startanneen Fire Sprucen kanssa etenemään johtavan Sundsvik Maydayn taakse. Keulahevosen hyytyessä maalisuoralla pääsi kaksikko iskemään sisäkautta ja pesi kirikamppailussa ulkoa lopettaneen Flight Aprilin ja Mika Forssin.

“Juoksu meni liiankin hyvin. Just tuollaisella juoksulla Fire Spruce spurttaa hyvistäkin hevosista ohi. Sen into säilyy silloin”, Juha Utala kertoi.

Voittajan ohjastaja kertoi, että uran alkuvaiheilla Fire Spruceen ei ladattu odotuksia, mutta mielipidettä oli pian vaihdettava.

“Fire Spruce oli aluksi vähän vitsi koko hevonen. Se oli pikkuinen rääpäle ja hankalakin vielä. Kilpaa kun alettiin ajamaan, oli muutettava mielipidettä. Tämä on kovapäinen menijä, joka on sillä ominaisuudellaan korjannut monta taistoa nimiinsä”, Utala kehui seitsemänvuotiasta tammaa.

Fire Sprucen voitti tuloksella 13,3a / 2100 metriä. Täysosuma lihotti hevosen voittosummaa 5000 eurolla.

Fire Spruce oli Toto76:ssa nelossuosikki peliprosentilla 11.

Toto76-2: Huippu- vs. tähtidivisioonakarsinta tarjosi kahden huippulupauksen välisen mittelön.

Lähtö pääsi vasta neljännellä yrittämällä liikkeelle. Suursuosikki T.T. Avot laukkasi ensimmäisessä uusitussa lähtöyrityksessä, mutta pääsi hyväksytyssä ravilla matkaan. Henri Bollströmin ajokki johti pitkään, mutta ei perille.

Ari Moilasen ajokki Lissun Eerikki suuntasi eteenpäin jo 1300 metriä jäljellä ja jyräsi maalisuoralla väkisin ohi keulahevosen. Kakkossuosikki Lissun Eerikki pisteli hurjan voittotuloksen 22,8 / 2120 metriä.

T.T. Avotin jälkeen kolmanneksi ylsi Teemu Okkolin Mökin Tähden kanssa.

Toto76-3: Haastajadivisioonakarsinta oli ennakkoon kierroksen tasaisin koitos.

Jouko Tarvainen sai torjuttua Ruskattaren kanssa alussa Aronin Muiston ja Eero Eljankon, kun jälkimmäisille kelpasi paikka johtavan rinnalla.

Kolmossuosikki Ruskatar hallitsi perille saakka ja Aronin Muisto oli toinen.

“En ole pitänyt Ruskatarta nopeana, mutta se on kehittynyt. Eljanko sanoi lopussa, että olisi päässyt alussa meistä ohi, mutta ei halunnut ajaa. Nyt meni näin ja meidän kannalta hemmetin hyvä”, Tarvainen veisteli.

Toto76-4: Ensimmäisen suosikkivoittajan vuoro.

Mika Forss latasi Aira Clocin kanssa kiihdytyksessä keulaan, joka oli avain onneen. Valjakko sai vetää avauslenkin haluamaansa tahtia ja irtosi lopussa varmaan voittoon.

“Aira Cloc lähti hyvin liikkeelle ja rauhoittui. Vauhtia löytyi lopussa lisää. Vähän jäi sellainen maku, että parastaan antamatta”, Forss kertoi.

Callaway Scoop rutisti Antti Ala-Rantalan käsistä toiseksi, Royal Andy oli kolmas.

Toto76-5: Hopeadivisioonassa pidettiin vauhtia yllä.

Antti Teivainen taisteli kiihdytyksessä Mr Hot Shotin kanssa Niko Jokelaa ja Archie Dreamia vastaan ja onnistui pitämään keulapaikan hallussaan. Avauspuolikas reviteltiin ysiä ja kierros oli 11,5-vauhtinen. Siitä huolimatta Mr Hot Shot jaksoi pitää pintanta kuskin mukaan helposti.

“Mr Hot Shot on ollut pikkainen epävarma aikaisemmin auton takaa lähdettäessä. Lämppärissä se oli jo tosi hyvän tuntuinen ja erikoisen hyvä tänään. Tosi paljon voimia jäi varastoon, hevonen oli vielä maalin kohdalla herkän tuntuinen.”, Teivainen paljasti.

Mr Hot Shot oli nelossuosikki prosentilla 12.

Toto76-6: Välähdys peittosi kuninkaalliset.

Ville Korjus latasi Valiodivisioonassa Välähdyksen kanssa kärkipaikalle ja sai Seppo Markkulan ajokin Pyörylän Paronin taakseen.

Välähdys veti kierroksen 23,5-tahtia ja sen kauden 12. voitto tuli lopulta jälleen oikein helposti, vaikka Pyörylän Paroni pienen haasteen heittikin.

“Tiesin että se on nopia hevonen, mutta ainakin jäi sellainen kuva, ettei ollut ongelmaa”, Ville Korjus kommentoi vastustajan lopun haastetta.

Köppinen juoksi johtavan rinnalla, mutta Välähdystä se ei pystynyt haastamaan. Saaga S ei näyttänyt olevan parijonossa menopäällä.

Välähdys oli kierroksen pelipankki prosentein 81.

Valiodivisioona oli Välähdyksen ja Ville Korjuksen hallinnassa alusta loppuun. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Toto76-7: Utala aloitti ja päätti kierroksen.

Juha Utala pääsi marssimaan Bertuccion kanssa vetotöihin rajun avauksen jälkeen, eikä valjakolla ollut 12,0-lopetuksessa hätää. Bertuccio kilpaili vaihteeksi jenkkikärryjen sijasta tavalliset kärryt perässä, mutta Utala ei nähnyt sitä heikentävänä seikkana.

“Tosi nopeat lähtijät oli siinä, huomattiin heti ettei päästä niiden matkaan. Ajattelin ajaa heti eteenpäin, kun väylät aukenevat. Sen jälkeen oli helppoa, kun päästiin keulaan”, Utala myönsi.

Bertuccio oli pronssidivisioonakarsinnan suosikki.

Cool Conclusion päästi tuikkaamaan sisältä toiseksi, The Best Spruce vei kolmosrahat.